وقتی زنان ایرانی، پای داروهای نوآور امضا می‌زنند

طبق آمار روایت مدیریت در زیست‌بوم فناوری ایران، فقط مردانه نیست و ردپای زنان در برخی حوزه‌ها پررنگ‌تر از سایر بخش‌هاست.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، براساس گزارش جدید سالانه زیست بوم دانش بنیان، ۱۲ درصد از مدیران عامل و ۲۱ درصد از اعضای هیئت‌مدیره شرکت‌های دانش‌بنیان کشور را زنان تشکیل می‌دهند؛ به‌عبارتی، از مجموع کل مدیران، حدود ۱۱۹۸ نفر زن در جایگاه مدیرعاملی و ۳۲۸۶ نفر در عضویت هیئت‌مدیره قرار دارند.

این ارقام تصویر روشنی از حضور نسبی زنان در سطوح تصمیم‌گیری این شرکت‌ها ارائه می‌دهد.در سال‌های اخیر با گسترش زیست‌بوم نوآوری و فناوری در کشور، موضوع مشارکت زنان در عرصه مدیریت شرکت‌های دانش‌بنیان به یکی از محورهای مهم بحث در حوزه توسعه منابع انسانی تبدیل شده است.

با وجود رشد چشمگیر شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور، سهم زنان در مدیریت این شرکت‌ها همچنان ثابت مانده و حدود ۲۰ درصد باقی مانده است.

طبق پنجمین گزارش سالیانه زیست‌بوم دانش‌بنیان حضور زنان در برخی حوزه‌های فناوری برجسته‌تر بوده است و در فناوری‌های زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی، زنان ۲۸ درصد از ترکیب مدیران را تشکیل می‌دهند که بالاترین سهم در میان حوزه‌های مختلف است، پس از آن دارو و فرآورده‌های مرتبط با تشخیص و درمان با ۲۶ درصد و تجهیزات پزشکی با ۲۲ درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

این آمار نشان می‌دهد که حوزه‌هایی با پیوند نزدیک‌تر به سلامت، زندگی و تغذیه فضای مساعدتری برای ایفای نقش مدیریتی زنان فراهم کرده‌اند.

از منظر جغرافیایی نیز حضور زنان در مدیریت شرکت‌های دانش‌بنیان در استان‌های مختلف کشور تفاوت‌هایی قابل‌توجه دارد.

استان لرستان با ۳۲ درصد و سیستان و بلوچستان با ۲۹ درصد، بالاترین میزان مشارکت زنان در نقش‌های مدیریتی را به خود اختصاص داده‌اند که این وضعیت حاکی از پتانسیل بالای این استان‌ها در بهره‌گیری از ظرفیت مدیریتی بانوان است.

در نقطه مقابل استان تهران با وجود آنکه میزبان بیشترین تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان کشور است، تنها ۱۶ درصد از مدیران عامل و اعضای هیئت‌مدیره این شرکت‌ها را زنان تشکیل می‌دهند.

این موضوع می‌تواند به دلایلی چون رقابت بالاتر، تمرکزگرایی و فضای محافظه‌کارانه‌تر در پایتخت مربوط باشد که نیاز به سیاست‌گذاری‌های هدفمندتری برای افزایش حضور زنان در مدیریت دارد.

گفتنی است پنجمین گزارش سالانه شرکت‌های دانش‌بنیان مربوط به سال ۱۴۰۲ با هدف شفاف‌سازی و ارائه تصویری جامع از وضعیت اقتصاد دانش‌بنیان کشور توسط یکی از شرکت‌های دانش بنیان حوزه اعتبارسنجی در اسفندماه سال گذشته منتشر شد.

وقتی زنان ایرانی، پای داروهای نوآور امضا می‌زنند

وقتی زنان ایرانی، پای داروهای نوآور امضا می‌زنند

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha