برگزاری نشست علمی تخصصی با موضوع بانوان تأثیرگذار در تاریخ

نشست علمی تخصصی با موضوع بانوان تاثیر گذار در تاریخ با محوریت بررسی زندگی حضرت فاطمه بنت اسد س در مدرسه علمیه فاطمه بنت اسد س بسطام برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران/سمنان، معاونت پژوهش مدرسه علمیه فاطمه بنت اسد س بسطام خانم مینا شعبانی از برگزاری نشست علمی تخصصی  با موضوع بانوان تأثیرگذار در تاریخ با محوریت بررسی زندگی حضرت فاطمه بنت اسد س خبر داد.

خانم شعبانی اظهار داشت: این نشست علمی تخصصی با حضور استاد حوزه خانم سعیده محمدی در جمع اساتید و طلاب درمدرسه علمیه فاطمه بنت اسد س بسطام برگزار شد. 

خانم محمدی در ابتدای سخنان خودبیان کرد:اگر بخواهیم فاطمه‌ (س) را به عنوان سرمشق زندگی خود قرار دهیم و شیوه و سبک زندگی خود را بر اساس آن ساماندهی کنیم،‌ می‌بایست به جزئیات زندگی ایشان و خصوصیات اخلاقی و منش‌ها و کنش‌ها و حتی واکنش‌های ایشان آگاهی داشته باشیم.

وی افزود: سیره حضرت فاطمه (س) از یک سو به جهت انتساب ایشان به عنوان دختر خاتم پیامبران (ص)، همسر امامت و مادر ولایت و از سوی دیگر برجستگی‌های شخصیتی که در وجود ایشان دیده می‌شود و آن حضرت را به عنوان یک الگو مطرح می‌سازد، حائز اهمیت است.

 وی تصریح کرد: فاطمه(س) از نظر آموزه‌های قرآنی انسان کاملی است که به سبب همین ویژگی می‌تواند سرمشق بی‌چون و چرای مردم شود و انسان‌ها برای رسیدن به سعادت دنیوی و اخروی از ایشان بیاموزند. آن حضرت(س) همانند حضرت مریم(س) و حضرت آسیه(س) همسر فرعون سرمشق نیک و پسندیده مومنان از مرد و زن است و این‌گونه نیست که افکار و عقاید و رفتار و کردار ایشان تنها سرمشق زنان باشد.

استاد حوزه با بیان اینکه باید ابعاد وجودی حضرت فاطمه (س) بیش از این در جامعه به ویژه برای نسل جوان تبیین شود، بیان کرد: تحقق این مهم موجب ترویج فرهنگ فاطمی با شناخت، بصیرت و پیاده کردن روش و منش آن حضرت در زندگی دختران و بانوان خواهد شد.

خانم محمدی خاطرنشان نشان کرد:‌ حضرت فاطمه(س) به عنوان اهل بهشت از سوی خداوند در آیات سوره انسان معرفی شده است. این بدان معناست که ایشان از نظر قرآن، انسان کاملی است که بر مدار حق بوده و زندگی او بی‌چون و چرا می‌بایست سرمشق قرار گیرد.

خانم محمدی در پایان یادآورشد: حضرت فاطمه(س) هر چند که از نظر نوری در جایگاه خاصی همانند دیگر چهارده معصوم (ع) قرار دارد،‌ ولی حضور فیزیکی و بشری او اقتضائاتی دارد که او را همانند دیگر مردمان ساخته است، بر همین اساس می‌توان در بسیاری از امور او را سرمشق زندگی قرار داد، هر چند که نمی‌توان به سبب همان اختصاصات ایشان و چهارده معصوم(ع) به کمالی دست یافت که ایشان به فضل الهی بدان دست یافته‌اند و به حکم سنت تکوینی الهی، فضیلت خاصی به آنان داده شده که بیرون از وصول دیگر انسان هاست، اما باید توجه داشت که آنچه از انسان‌ها خواسته شده همانندسازی در اموری است که امکان آن برای همگان فراهم آمده است، پس می‌توان با سرمشق سازی ایشان در قول و فعل و عمل کاری کرد که سبک زندگی آنان را در پیش گرفته و به مقامات انسانی بایسته و شایسته‌ای دست یافت.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha