
آیت الله العظمی جوادی آملی با بیان این که هیچ معرفتی بالاتر از «معرفت نفس» نیست، بر لزوم برگزاری جلسات هفتگی معارفی برای آشنایی عموم مردم با معارف اهلبیت(ع) تاکید کردند.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، آیتالله جوادی آملی در جلسه درس خارج فقه خود با تسلیت سالروز شهادت امام باقر علیه السلام، بر ضرورت تقویت ارتباط علما با مردم، برپایی مستمر جلسات معارفی و تبیین معارف بلند اهلبیت علیهمالسلام تأکید کردند.
معظمله با اشاره به شرایط فرهنگی و اجتماعی امروز جامعه، بیان داشتند: بسیاری از جوانان از نقاط دور و نزدیک به حرمهای اهلبیت علیهمالسلام ارادت دارند و در و دیوار آنها را میبوسند، اما این ارادت، بهتنهایی کافی نیست. باید پیوندهای خانوادگی حفظ شود و ارتباط میان فرزندان با پدر و مادر تقویت گردد.
این مرجع تقلید گفتند: نباید به سخنرانی در مسجد یا حضور در مراسم ماههای خاص مانند رمضان، محرم و صفر بسنده کرد. ضروری است که جلسات هفتگی، حتی در قالب محافل کوچک دو یا سه نفره، در خانهها و محلهها برگزار شود تا جامعه بیش از پیش با معارف اهل بیت علیهمالسلام آشنا گردد.
حضرت آیت الله جوادی آملی گفتند: امروز بیش از هر زمان دیگر، لازم است جامعه بهگونهای روشن شود که فرمایشهای اهلبیت علیهمالسلام در آن حاکم باشد.
ایشان با استناد به سخن امام باقر علیهالسلام که فرمودند: «هیچ علمی همچون معرفت نفس نیست»، بر اهمیت خودشناسی در مسیر هدایت تأکید کرده و افزودند: انسان اگر خود را بشناسد، بیراهه نمی رود؛ ما یک موجود ابدی هستیم، ما نابود نمیشویم، بلکه به سوی جای برتری سفر میکنیم. مرگ پایان نیست، بلکه انتقال است.
معظم له افزودند: معاد، بازگشت است؛ رجوع به همان جایی است که از آن آمدهایم. کلمه رجوع بارها در قرآن تکرار شده و بیشتر موارد آن مربوط به معاد است «إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ» این حقیقت باید در گفتمان عمومی جامعه و مجالس ما جایگاه پیدا کند تا مردم خودشان را بشناسند و به دنبال چیزهای بیهوده نگردند، ما اگر در و دیوار حرم اهل بیت را می بوسیم برای این حرف هاست که در جای دیگری نیست.
حضرت آیت الله جوادی آملی در بخش دیگری از سخنانشان، با یادآوری روایت مشهور سلام پیامبر اسلام (صلیاللهعلیهوآله) به امام باقر (علیهالسلام) از طریق جابر بن عبدالله انصاری، نقش تربیتی و تبلیغی این حرکت را مهم دانستند و افزودند: جابر سالها در کوچههای مدینه راه میرفت و فریاد میزد: «أَدِّبُوا أَوْلَادَکُمْ عَلَی حُبِّ عَلِیٍّ»،
معظم له در پایان از علما و بزرگان خواستند که جلسات آموزشی و تبلیغی منظمی برای اقشار مختلف جامعه برگزار کنند و تأکید کردند: حتماً جلسات هفتگی داشته باشید؛ برای سالمندان، برای جوانان، برای خواهران و برادران، تا این اقشار با معارف اهلبیت علیهمالسلام آشنا شوند. بدانید که هیچکس جز از مسیر معرفت نفس به سعادت نمیرسد و راه اهلبیت علیهمالسلام، راهی روشن و ماندگار است.
انتهای پیام/
نظر شما