
معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران هرمزگان در در راستای بیان دغدغههای طلاب و برنامههای حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان با نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی دیدار کرد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران/هرمزگان، خانم محسنزاده معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران هرمزگان در در راستای بیان دغدغههای طلاب و برنامههای حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان با خانم جراره نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی دیدار کرد.
معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران هرمزگان با اشاره به ضرورت پاسخ فرهنگی و تربیتی به مسائل دختران نوجوان، از اجرای طرحی ویژه با محوریت حجاب و هویت جنسی دختران در این استان خبر داد و در توضیح این طرح فرهنگی با عنوان «نیلوفرانه» گفت: «هدف اصلی این طرح، آموزش مربیانی توانمند از میان طلاب یا فعالان فرهنگی است که بتوانند با دختران نوجوان ارتباط تربیتی مؤثر برقرار کرده و پاسخگوی مسائل هویتی، اخلاقی و دینی آنان باشند.
خانم محسنزاده در توضیح این طرح فرهنگی با عنوان «نیلوفرانه» گفت: این طرح فرهنگی جزء ده طرح برتر فرهنگی کشور از موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه سلام الله علیها قم و هدف اصلی این طرح، آموزش مربیانی توانمند از میان طلاب یا فعالان فرهنگی است که بتوانند با دختران نوجوان ارتباط تربیتی مؤثر برقرار کرده و پاسخگوی مسائل هویتی، اخلاقی و دینی آنان باشند که به حمایتهای مالی نیز نیاز دارد.
وی افزود: «ساختار طرح شامل آموزش ترکیبی مجازی و حضوری است که بیش از ۱۵۰ ساعت آموزش را دربر میگیرد که از طرف موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه قم تامین می شود همچنین نیاز به فضاهایی چون پاتوقهای دخترانه، کافه، کتابخانه، فضای بازی، هیئت و اردوهای سهروزه داریم تا ارتباط پایدار با نوجوان شکل بگیرد.
محسنزاده با بیان اینکه این طرح کاملاً مبتنی بر زمان و نیاز نسل نوجوان طراحی شده، تأکید کرد: «مزیت جدی این طرح در امتداد ارتباط با نوجوانان، آموزش مربی در فضای علمی حوزه و تولید محتوایی است که دقیقاً به زبان نوجوانان و از دل تجربههای زیسته آنان بیرون میآید.
وی با اشاره به موانع اجرایی، گفت: در اجرای طرح، با چالشهایی مانند کمبود زیرساخت، نیاز به همکاری جدی آموزشوپرورش و نبود حمایت بودجهای برای آموزشها و اردوها مواجه هستیم. از همینرو، پیشنهاد میکنیم بخشی از فضاهای حوزه علمیه، به فعالیتهای فرهنگی دخترانه اختصاص یابد.
معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران هرمزگان همچنین به ظرفیت مربیان طرح «امین» برای حمایت میدانی از این برنامهها اشاره کرد و گفت: میتوان از شبکه مربیان امین در مدارس بهعنوان پشتیبان میدانی استفاده کرد. ضمن اینکه در آینده، طراحی مدل مشابهی برای پسران نیز در دستور کار قرار دارد.
خانم محسنزاده در پایان با اشاره به تجربههای موفق اجرای محدود این طرح در سالهای گذشته بیان کرد: در اجرای آزمایشی طرح، نتایج بسیار قابل توجهی دیدیم؛ از جمله تولید محتوای دینی توسط خود نوجوانان، ارتباط قوی دختران با مربیان و حتی جذب برخی از این نوجوانان به حوزه علمیه. این تحولات، نشان میدهد که اگر درست و بهموقع وارد عمل شویم، نوجوانان با جانودل پذیرای مفاهیم هویتی و دینی هستند.
معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران هرمزگان، در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به خانم جراره به عنوان دبیر کمیسیون آموزش مجلس، در واکنش به محدودیتهای تازه ایجادشده برای جذب طلاب در آموزشوپرورش، اظهار داشت: تصمیم اخیر مبنی بر حذف طلاب از فرایند استخدام در مقاطع متوسطه، بهویژه در رشتههایی مانند قرآن و عربی، نهتنها نادیده گرفتن ظرفیت علمی و تخصصی طلاب است، بلکه پیامدهای جدی فرهنگی و تربیتی برای نظام آموزشی کشور در پی خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: انتظار میرود مسئولان فرهنگی و آموزشی کشور با نگاه دقیقتر و واقعبینانهتری به ظرفیتهای حوزه علمیه بنگرند و بستر حضور مؤثر طلاب را در نظام آموزشی حفظ و تقویت کنند.
لازم به ذکر است در این جلسه که سرکار خانم جلالی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز حضور داشت، ایشان و سرکارخانم جراره، قول مساعدت اجرای طرح نیلوفرانه را دادند و در پایان، نماینده مردم استان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، پیرامون درخواست طلاب پیرامون مسئله استخدامی، با معاون وزیر آموزش و پرورش تماس حاصل کرده و درخواست پیگیری را داد.
نظر شما