کد مطلب: 141150
۲۶ شهریور ۱۴۰۴، ۸:۲۰
پژوهش، اخلاق و انسجام آموزشی

امام جمعه موقت بندرعباس گفت: امروز باید بیش از هر زمان دیگری به پژوهش، کارگروهی و انسجام علمی در مدارس علوم دینی توجه کنیم.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران/ هرمزگان، حجت‌الاسلام والمسلمین میرزاده، امام جمعه موقت بندرعباس در افتتاحیه سال تحصیلی که با حضور مدیران، معاونان آموزش و اساتید مدارس علمیه خواهران استان هرمزگان برگزار شد بیان داشت: خداوند متعال بستر و فرصتی را برای ما فراهم کرده است تا در مسیر پژوهش و ارتقای علمی طلاب گام برداریم.

 حجت‌الاسلام والمسلمین میرزاده با اشاره به اهمیت همکاری جمعی اظهار داشت: ما باید به صورت کارگروهی حرکت کنیم. هر گروه موظف است منابع خود را آماده کرده و جزوات را با دیگران به اشتراک بگذارد تا انسجام و هم‌افزایی علمی شکل بگیرد. 

وی خاطرنشان کرد: اگر این کار به‌خوبی پیش برود، می‌توانیم سرفصل‌های پژوهشی منظم‌تری در حوزه ایجاد کنیم. طلاب باید از همان ابتدای تحصیل با پژوهش مأنوس شوند. پژوهش تنها به نوشتن مقاله محدود نمی‌شود، بلکه تمرینی برای فعال‌سازی ذهن و تقویت قدرت تحلیل است.

حجت‌الاسلام والمسلمین میرزاده اضافه کرد: در برخی مدارس، ساعات مشخصی برای پژوهش در نظر گرفته شده که این اقدام شایسته است و باید توسعه یابد. لازم است طلاب به سمت مقاله‌نویسی حرکت کنند. ما در استان شاهد تولید مقالات خوبی بوده‌ایم و ان‌شاءالله این روند باید گسترش یابد. او همچنین گفت: برگزاری کارگاه‌های مقاله‌نویسی و نشست‌های علمی می‌تواند طلاب را با روش‌های جدید پژوهشی آشنا کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: یکی از محورهای مهم در پژوهش، استفاده از قرآن کریم است. باید تلاش کنیم دروس حوزه با قرآن پیوند بخورد و این کتاب آسمانی به‌عنوان محور علمی و تربیتی طلاب مورد توجه قرار گیرد.

امام جمعه موقت بندرعباس اظهار داشت: آنچه ما را در مسیر پژوهش و علم موفق می‌کند، عشق و علاقه به کار علمی است. اگر هر یک از ما با تمام توان در این مسیر قدم برداریم، قطعاً شاهد شکوفایی علمی و تربیتی حوزه خواهیم بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین میرزاده در سخنانی با تأکید بر اهمیت اخلاق، انسجام آموزشی و ضرورت بازنگری در منابع درسی حوزه‌های علمیه، خواستار تلاش بیشتر اساتید و طلاب در جهت ارتقای کیفیت آموزش شد.

وی اظهار داشت: حوزه‌های علمیه باید همواره سرمنشأ اخلاق و علم باشند و این دو در کنار هم مسیر رشد طلاب را هموار می‌سازند. یکی از مشکلات اساسی، سختی برخی واحدهای درسی مانند اصول و فقه است که اگرچه بنیادین هستند، اما نیازمند روش تدریس روان‌تر و کاربردی‌تر می‌باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین میرزاده با اشاره به جایگاه اخلاق در علوم حوزوی بیان کرد: اخلاق و دیانت نباید به حاشیه برود. اگر طلبه‌ای راه را کج برود، حتی اگر در علم پیشرفت کند، ثمره‌ای نخواهد داشت. از همین رو لازم است اخلاق در کنار آموزش علمی به‌طور جدی دنبال شود.

وی تصریح کرد: اساتید باید خودسازی و اخلاق را از خود آغاز کنند تا بتوانند در طلاب اثر بگذارند. این موضوع باید از مباحث اصلی در کلاس‌ها قرار گیرد.

 امام جمعه موقت بندرعباس  همچنین با اشاره به مشکلات برخی منابع درسی گفت: بعضی از کتاب‌ها دارای اشکالاتی در طرح مطالب و طرح سؤالات هستند و همین امر موجب خستگی و دلزدگی طلاب می‌شود. باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرد که مباحث، کاربردی‌تر و قابل فهم‌تر باشند. طلاب امروز نیازمند پاسخ به شبهات روز هستند. ما باید منابع و جزوات مشخصی برای اخلاق و سایر دروس داشته باشیم تا از پراکندگی جلوگیری شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین میرزاده با تأکید بر نقش مباحثه در رشد علمی طلاب اظهار داشت: مباحثه از اصول مهم تحصیل در حوزه است. طلاب باید تمرین کنند که مباحث علمی را به صورت استدلالی و گروهی پیش ببرند تا در آینده مبلغانی توانمند باشیم.

 امام جمعه موقت بندرعباس در پایان خاطرنشان کرد: با همت و تلاش همه اساتید و طلاب، می‌توان مشکلات آموزشی حوزه را برطرف ساخت و با انسجام درسی و توجه به اخلاق، طلابی رستگار و اثرگذار برای جامعه تربیت کرد.

پژوهش، اخلاق و انسجام آموزشی

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha