کم‌توجهی به کتابخوانی یکی از آسیب‌های جدی جامعه است

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان همدان در پیامی به‌مناسبت هفته کتاب و کتاب‌خوانی گفت: بی‌شک امروز جامعه ما بیش از هر زمان دیگری نیازمند بانوانی است که با انس با کتاب، تعمیق اندیشه و تقویت هویت اسلامی–ایرانی بتوانند سرچشمه‌های نورانی علم را به خانه‌ها، مدارس، مراکز تربیتی و فضای عمومی جامعه منتقل کنند، همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز کم‌توجهی به کتابخوانی را یکی از آسیب‌های جدی جامعه دانسته و بر ترویج فرهنگ مطالعه تأکید ویژه دارند.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران/ همدان، متن پیام تبریک خانم عظیمی دوستی مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان همدان به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی به شرح زیر است؛

بسم‌الله الرحمن الرحیم

کتاب، چراغ هدایت عقل‌ها، آرام‌بخش جان‌ها و سرمایه ماندگار تاریخ بشریت است؛ میراثی که زنان و مردان موحد و حقیقت‌جو را در مسیر رشد، بصیرت و تعالی یاری می‌دهد. هفته کتاب و کتابخوانی، یادآور رسالت الهی و فرهنگی همه ماست؛ به‌ویژه شما بانوان فرهیخته، طلاب بصیر و مربیان دلسوزِ حوزه‌های علمیه خواهران که همواره حامل پرچم معرفت، فهم عمیق و تربیت نسل مؤمن و انقلابی بوده‌اید. این هفته مبارک را به همه خواهران طلبه، اساتیدحوزه و دانشگاه، پژوهشگران، مربیان، دانش‌آموزان، دانشجویان و دوستداران معرفت صمیمانه تبریک عرض می‌کنم.

بی‌شک امروز جامعه ما بیش از هر زمان دیگری نیازمند بانوانی است که با انس با کتاب، تعمیق اندیشه و تقویت هویت اسلامی–ایرانی بتوانند سرچشمه‌های نورانی علم را به خانه‌ها، مدارس، مراکز تربیتی و فضای عمومی جامعه منتقل کنند، همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز کم‌توجهی به کتابخوانی را یکی از آسیب‌های جدی جامعه دانسته و بر ترویج فرهنگ مطالعه تأکید ویژه دارند.

خانم عظیمی دوستی گفت: در شرایطی که «امپراطوری رسانه‌ای دشمن»، «جنگ رسانه‌ای» و «دیکتاتوری رسانه‌ای» ذهن و هویت جامعه را هدف گرفته است، نقش شما بانوان مؤمن و باهمتِ عرصه جهاد تبیین چه در حوزه و چه در دانشگاه ها به عنوان مراکز علمی_ فرهنگی ، بسیار تعیین‌کننده است، که توجه به چند نکته در این عرصه ضروری است:

۱. جهاد تبیین در فضای مجازی باید با محوریت مطالعه، کتاب و تعمیق مفاهیم دینی تقویت شود؛ چرا که خواهران طلبه در این میدان الگو و مرجع فکری مخاطبان هستند.

۲. فعالیت‌های فرهنگی نباید تنها به ابزارهای فضای مجازی خلاصه شود؛ بلکه لازم است با بهره‌گیری از هنر، ادبیات و قالب‌های فاخر، پیام‌های عمیق دینی را منتقل کرده تا مخاطب درگیر «تفکر»، نه «هیجان زودگذر» شود.

۳. فضای مجازی با تمام جذابیت‌هایش، تهدیدِ کم‌رنگ‌شدن مطالعه و تأمل را به همراه دارد. اما شما خواهران طلبه و دانشجو می‌توانید با تولید محتوای اصیل، متقن و جذاب در حوزه کتاب -از معرفی کتاب تا ارائه برداشت‌های عمیق- این تهدید را به فرصتی ارزشمند تبدیل کنید.

۴. شبکه‌های اجتماعی قالب‌های هنری و کوتاه خود را دارند. استفاده دقیق و هوشمندانه از این قالب‌ها در ترویج فرهنگ کتابخوانی، امروز یک ضرورت تبلیغی - تربیتی برای بانوان طلبه محسوب می‌شود.

۵. لازم است نویسندگان، پژوهشگران و طلابِ صاحب‌ذوق به‌سوی خلق قالب‌های نو و بومی حرکت کنند؛ قالب‌هایی که مفاهیم بلند اسلام، اخلاق، تربیت دینی و انقلاب را در قالب‌های کوتاه اما ریشه‌دار ارائه کند.

۶. شکل‌گیری گعده‌های مطالعاتی خواهرانه در فضای مجازی، با محوریت کتب دینی، تربیتی، اخلاقی و اسلامی–ایرانی می‌تواند زمینه‌ساز رشد معرفتی و هم‌افزایی فرهنگی میان طلاب و دانشجویان شود. در پایان، تأکید می‌کنم که رزمندگان جهاد تبیین به‌ویژه بانوان مؤثر و جریان‌ساز حوزه‌های علمیه و دانشگاهی ما باید بر «محتوا»، «فرم» و «ابزار» تسلط داشته باشند. امروز دشمن ابزارهای فرهنگی و رسانه‌ای را به میدان آورده است؛ اما این شما هستید که می‌توانید با دانش، ایمان، هنر و مطالعه عمیق، مسیر هدایت فرهنگی جامعه را تعیین کنید.

والسلام علی من اتبع الهدی

اکرم عظیمی دوستی

انتهای پیام/

مدیر حوزه های علمیه خواهران استان همدان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha