حضور زنان در فعالیت‌های مختلف ریشه در اصالت اعتقادی و معرفتی مردم هرمزگان دارد

مدیر کل فرهنگ و ارشاد هرمزگان گفت: حضور زنان در فعالیت‌های مختلف ریشه در پیشینه و اصالت اعتقادی و معرفتی مردم استان دارد و در آیین‌های سنتی عزاداری این نقش پررنگ‌تر است.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، فرخنده جلالی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان در اختتامیه هشتمین سوگواره نوحه‌های نشسته بانوان شهرستان میناب، ضمن تسلیت ایام عزاداری بانوی دوعالم حضرت فاطمه (س)و قدردانی از تلاش و همکاری انجمن نوحه‌های نشسته و هیئت‌های بانوان شهرستان میناب شرکت کننده در سوگواره، اظهار داشت: مرثیه سرایی، روضه خوانی و تعزیه با همان اصالت و تاریخچه ای که در ادبیات ملی و مذهبی ما ایرانیان وحود داشته سینه به سینه منتقل شده و امروز در هر نقطه از جغرافیای ایران اسلامی بخش مهمی از میراث فرهنگی و اعتقادی مردم به شمار می‌رود.

وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر اهمیت آموزندگی منبرهای، سوگواره‌های بانوان را فرصت صیانت از میراث شفاهی آیین‌های عزاداری دانست و افزود: این مناسک تبیین روایی معارف و سیره ائمه‌اطهار(س) در قالب شعر و نوحه است که فرزندان این خطه با همین ارادت و محبت پرورش می‌یابند و بالغ می‌شوند و این عشق، هویت مردم هرمزگان است.

جلالی با اشاره به قدمت مراسم پامنبری در گوشه گوشه استان، افزود: همه‌ی ما و فرزندان ما از کودکی با آیین‌های سنتی مذهبی منطقه خود خاطرات ماندگاری در دل و جان داریم و حضور و نقش‌آفرینی خانواده‌ها در این مراسمات بخشی از آداب خانوادگی و خویشاوندی است که می توان بعنوان نوعی صله ارحام از آن یادکرد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی هرمزگان، نقش زنان هرمزگان در تمامی رویدادهای اجتماعی، فرهنگی،مذهبی و سیاسی را مهم و کلیدی برشمرد و عنوان کرد: حضور زنان در فعالیت‌های مختلف ریشه در پیشینه و اصالت اعتقادی و معرفتی مردم استان دارد و در آیین‌های سنتی عزاداری این نقش پررنگ‌تر است هم در برنامه‌ریزی و پشتیبانی هم مجلس گردانی که سوگواره نوحه‌های نشسته نمونه از آن است.

وی ثبت نوحه‌های نشسته استان هرمزگان بعنوان میراث فرهنگی ناملموس در سال ۱۳۹۵ را اقدام ارزنده و قابل تحسینی خواند و افزود: این شیوه عزاداری برگرفته از سبک زندگی و فرهنگ و مورد استقبال مردم است در همین راستا سوگواره نوحه‌های نشسته در دو بخش مردان و زنان در ماه محرم و ایام فاطمیه با هدف ثبت و ضبط مراثی و شیوه‌های اجرای آن‌ها در دو سطح شهرستانی و استانی برگزار می‌شود.

جلالی ضمن گرامیداشت یاد و آثار ارزشمند مرثیه سرایان استان بویژه شهرستان میناب، ادامه داد: میناب خاستگاه بزرگانی چون مرحوم حسینعلی قضایی مرثیه سرای بزرگ جنوبی و یکی از مراکز مهم آیین‌های عزاداری و مجالس تعزیه هرمزگان است.

گفتنی است، بمناسبت ایام عزاداری شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها، هشتمین سوگواره نوحه‌های نشسته بانوان شهرستان میناب امروز در روستای محمودی با حضور بیش از ۳۰ هیئت مردمی و محلی برگزار شد که با همراهی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری و مدیرکل برنامه ریزی استانداری نیز همراه بود.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha