![لوازم انجام تحقیق و پژوهش با رویکرد قرآنی/ مسئله نقد به صورت تخصصی وارد حوزههای علمیه بشود لوازم انجام تحقیق و پژوهش با رویکرد قرآنی/ مسئله نقد به صورت تخصصی وارد حوزههای علمیه بشود](https://media2.whc.ir/d/old/news/196648.jpg)
تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی(ع) به بیان لوازم انجام تحقیق با رویکرد قرآنی پرداخت و گفت: خودباوردی، مراقبت از اخلاص، کار جمعی و نقد حرفهای، اساس انجام تحقیق و پژوهش از دید قرآن کریم است.
به گزارش پایگاه خبری-اطلاعرسانی حوزههای علمیه خواهران، « آیتالله سیدعلی اصغر دستغیب» تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی(ع) در اختتامیه جشنواره استانی علامه حلی فارس، گفت: از همه دست اندرکاران این جشنواره و بزرگواران موثر در امر تحقیق و پژوهش حوزههای علمیه، به ویژه «آیتالله موحد» و «حجتالاسلام والمسلمین عابدی» تقدیر میکنم و امیدوارم که همگی از برکات و فیوضات خاندان عصمت و طهارت(علیهم السلام) بهرهمند شویم.
آیتالله دستغیب با اشاره به تأکید معصومین بر نوشتن و نشر علوم در بین مردم، به بیان روایتی از از پیامبر اکرم(ص) پرداخت و بیان کرد: هر مومنی که بمیرد و یک ورق کاغذ از او بماند که دانشی بر آن باشد، آن ورق در روز قیامت میان او و دوزخ حائل و مانع میشود و خداوند تبارک و تعالی به هرحرفی که در آن کاغذ نوشته شهری در بهشت به او میدهد که (وسعت آن) هفت برابر دنیا باشد.
وی در ادامه به تشریح مصادیق صدقه جاریه پرداخت و گفت: مراد از صدقه جاریه باقیات صالحات است که از مصادیق آن کتابی است که پس از مرگ انسان، مورد استفاده دیگران قرار میگیرد؛ در این صورت همچنان ثواب و پاداش آن نوشته در نامه اعمال انسان درج میگردد.
تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی(ع) با بیان اینکه وجه اشتراک دماء شهدا و مداد علما این است که هر دو ماندگاری دارند، تصریح کرد: برتری مداد علما بر دماء شهدا همان برتری عقل بر احساس و عواطف است؛ مداد علما یک گنجینه علمی، عقلی بوده و چراغ راه انسانها برای تأمل و تعمق در مسائل معرفتی و مسائل دینی است.
وی مسئله خودباوری را از لوازم تحقیق و پژوهش دانست و افزود: البته خودباوری به این معنا نیست که هر کس نویسنده شد و قلم به دست گرفت، او را به معنای واقعی محقق، پژوهشگر و قابل تمجید بدانیم؛ بلکه پیشگیری از خودباختگی و مبارزه از ترس است که دو عامل عمده برای پیشرفت میباشد.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به فراهم بودن زمینه تحقیق و پژوهش در جهات مختلف، خاطرنشان کرد: وقتی مسیر صحیحی را طی میکنیم، باید به راه خود ایمان و باور داشته باشیم و مشکلات و سختیها را نیز به جان بخریم؛ حقیقتا امروزه در فضای آماده، مستعد و مقدس نظام جمهوری اسلامی، زمینه بسیار فراهم است تا در عرصههای مختلف، بهویژه در تحقیق و پژوهش یک حرکت همهجانبه و همگانی به سمت اهداف مقدس دینی صورت بگیرد.
وی با تأکید بر ضرورت اخلاص در نشر علم و امر پژوهش، بیان کرد: محقق و پژوهشگر باید نسبت به اخلاص خود مواظبت داشته باشد؛ چرا که مسئله نشر علم امری مقدس است.
آیتالله دستغیب با اشاره به آیه «تعاونوا علی البر و التقوی» تأکید کرد: اساسا اگر تحقیق و پژوهش به شکل کار گروهی و جمعی انجام شود، به مراتب آثار بهتری خواهد داشت. کار گروهی از نظر کیفیی سطح بالاتری از فعالیتهای فردی دارد.
وی با تاکید بر فراگیر شدن مسئله نقد تخصصی و حرفهای در حوزههای علمیه، گفت: یکی از مباحث مطرح در جامعه امروز در زمینههای گوناگون فرهنگ نوشتاری، مباحث ادبی، شعر و عرصههای دیگر، مسئله نقد است.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: باید توجه داشت کسی که نقد میکند نیز باید نقاد حرفهای باشد، شیوه نقد را بداند و فرهنگ نقد را بر اساس مبانی اسلامی گسترش دهد. نقاد باید در نقد خود مسائل اخلاقی را مطرح کند و منظورش از نقد بیاعتبار کردن شخص پژوهشگر و محقق نباشد.
1007