کارشناس امور تربیتی به لزوم مدیریت هوش هیجانی در خانواده اشاره كرد و گفت: پدر و مادري كه در زندگي، كنترل هوش هيجاني ندارند نمي توانند فرزندان آرامي تربيت كنند.
به گزارش خبرنگار كوثر نيوز از اصفهان، دكتر عظيم هاشم زاده كارشناس مباحث تربيتي در جمع طلاب و خانواده ي ايشان در مدرسه علمیه زهرائیه نجف آباد به خانواده هايي كه به دليل برخورداري از هوش هيجاني بالا زندگي راحت تري دارند اشاره كرد و گفت: هوش هيجاني يعني كنترل هيجانات و آدم هايي كه از هوش هيجاني بالايي در زندگي برخوردارند، تعامل بهتري را در زندگي تجربه مي كنند.
وی مولفه های این امر را وجود آرامش و كنترل تكانه هايي كه به انسان دست مي دهد عنوان کرد..
وي ريشه اختلالات رواني را اضطراب و استرس بيان كرد و گفت: 70 درصد بيماري هاي جسمي هم به صورت مستقيم به استرس و اضطراب مربوط مي شوند. از نظر روانشناسان غربي حذف استرس به طور كامل از زندگي امكان ندارد و تنها مي توان آثار و نشانه هايي كه از استرس و اضطراب به وجود مي آيد را كنترل كرد.
هاشم زاده گفت: هيچ تفكر توحيدي و غيرتوحيدي و علمي عقيده اي بالاتر از عقيده روانشناسان غربي ارائه نداده اند مگر اسلام؛ خداوند در قرآن مي فرمايد:أَقِمِ الصَّلاةَ لِذِكْرِي، نماز بخوانيد چون ذكر من است و با ذكر من قلبهايتان آرام مي شود «أَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ».
وي به راهكارهاي حفظ آرامش در احاديث معصومين اشاره كرد و گفت: بسياري از احاديث ائمه، آرام ساز رواني هستند از جمله پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله و سلم مي فرمايد: البلا موکل بالمنطق؛ بلا و بدبختي و مصيبت سراغ كسي مي رود كه در مورد آن صحبت مي كند زيرا كلام، جمله و واژه در عالم اثر دارد و به راحتي مي توان با حرف نزدن در مورد بلا از آن دوري جست.
هاشم زاده به روايتي از امام علي عليه السلام اشاره كرد و گفت: يكي ديگر از راهكارهاي بسيار تأييد شده در زمان استرس و بالا رفتن فشار روحي اين است كه انسان در چنين مواقعي خود را به آرامش بزند و اداي آدم هاي آرام را در بياورد همان گونه كه حضرت امام علي عليه السلام در جواب مردي كه گفت در زمان عصبانيت همسر خود را كتك مي زند گفت:« إِنْ لَمْ تَكُنْ حَلِيماً فَتَحَلَّمْ »اگر بردبار نیستی، خود را وادار به بردباری کن .
وي در ادامه سخنان خود به اثبات علمي احاديث و روايات در كلام روانشناسان و روانپزشكان غربي پرداخت و گفت: آنچه ائمه براي ما درس داده اند امروزه در كلام متخصصان به خوبي مشاهده مي شود مانند گفته یکی از روانشناس غربي كه گفته است: انسانها براي خوشبختي و براي موفقيت راهي ندارند جز اينكه هوشمندانه خود را فريب دهند و بگويند حالم خوب است.
هاشم زاده به وجود اين آرامش در خانه و لزوم آن در زمان تربيت فرزندان اشاره و بیان كرد: پدر و مادري كه خود دچار عدم آرامش هستند و در زندگي كنترل هوش هيجاني ندارند نمي توانند فرزند آرامي تربيت كنند. اضطراب ها، عدم آرامش ها، فشارها و تنش هاي عصبي از والدين به بچه ها تسرّي پيدا مي كند و اين امر بديهي است.