بهره برداری بیشتر از معارف اسلامی نيازمند تحصيل در حوزه است
251054

خانم نیک نفس متخصص داخلی، قلب و دارای سطح چهار حوزه علمیه اصفهان با اشاره به اینکه برای درک عمیق و بهره برداری بیشتر از معارف اسلامی به تحصیل در حوزه علمیه نیاز است، خاطر نشان کرد: حوزه‌های علمیه از نظر ارائه مطالب آموزشی در حوزه دین برای آغاز کار مفید هستند.

دکتر نیک نفس در گفتگو با خبرگزاري كوثر از اصفهان بيان كرد: در سال ۱۳۵۸ در رشته پزشکی وارد دانشگاه اصفهان شدم و در سال ۱۳۶۷تخصص داخلی، قلب پذیرفته شدم.

وي گفت: در سال ۱۳۷۰ فارغ التحصیل شدم و در دورانی که دانشگاهها به دلیل انقلاب فرهنگی تعطیل بودند با عضویت در انجمن اسلامی دانشجویان، کارهای فرهنگی انجام می دادم.

این فارغ‌التحصیل سطح چهار حوزه علمیه خواهران ادامه داد: در سال ۱۳۷۹ به سفر حج مشرف شدم و همراهی با روحانی کاروان که توانمندی خوبی در انتقال معارف اسلامی و دینی داشت، انگیزه ای جدید برای تحصیل در من ایجاد شد.

وی به بیان خاطرای از همسفر خود در سفر حج پرداخت و افزود: یکی از دوستان که هم سفر حج بنده بود از من پرسید كه می‌خواهم نور حج خود را حفظ کنم و من به او پیشنهاد دادم که به حوزه برود و با این پیشنهاد، خودم نیز راهی حوزه علمیه شدم.

نیک نفس خاطر نشان کرد: مدتی در مدرسه مجتهده امین تحصیل کردم که به دلیل محدودیت شرایط سنی که داشت به جامعه الزهرا(سلام الله عليها) گرایش پیدا کردم و سطح 2 را در جامعه الزهرا(سلام الله عليها) به پایان رساندم و سطح سه تفسیر علوم قرآنی را نیز در جامعه الزهرا(سلام الله عليها) گذراندم.

این پزشک حوزوی تصریح کرد: زمانی که هنوز سطح چهار در اصفهان وجود نداشت، سطح سه فقه را در مدرسه نفیسه گذراندم و وارد سطح چهار حوزه شدم و در حال حاضر نیز امتحان جامع سطح چهار را به اتمام رسانده و در مرحله پایان نامه هستم.

نیک نفس در پاسخ به تاثیر آموزه های دینی و تحصیل در حوزه و ادامه فعاليت در شغل پزشکی خود اظهار داشت: با توجه به اینکه مردم به مسائل معنوی اعتقاد دارند، بنابراین با مسائل معنوی بسيار آسان تر از مسائل علمی به آرامش می‌رسند و من که تحصیلات دانشگاهی و تحصیلات حوزوی دارم به خوبی این موضوع را لمس می کنم.

این پزشک متخصص داخلی و قلب ابراز داشت: زمانی که انسان از طریق معنویات وارد روند درمانی می شود بسیار موثرتر و آرامش بخش تر خواهد بود و از آنجاييكه مردم به افرادی که از لحاظ تحصیلات دانشگاهی در سطوح بالا هستند و اطلاعات معنوی و حوزوی نيز دارند اقبال خوبی نشان مي دهند، پذیرش سخنان چنین فردی مطلوب تر است.

وی با اشاره به اینکه برای درک عمیق و بهره برداری بیشتر از معارف اسلامی به تحصیل در حوزه علمیه نیاز است، خاطر نشان کرد: حوزه‌های علمیه از نظر ارائه مطالب آموزشی در حوزه دین برای آغاز کار مفید می باشند.

نیک نفس با تأکید بر اینکه اگر طلاب بخواهند برای فعالیت کاملاً آماده باشند نیاز است که علاوه بر دروسی که در حوزه مطالعه مي كنند، خود نیز مطالعات بیشتری داشته باشند، اضافه کرد: قرآن و نهج البلاغه در حوزه های ما بسیار مهجور است و برخی علوم نیز به صورت بسيار سطحی به طلبه ها آموزش داده می شود.

وی با بیان اینکه در سطح چهار پراکنده گویی مطالب آموزشی زیاد است، ابراز داشت: نبود نیروهای تخصصی و اساتید درس در حوزه‌های علمیه می‌تواند در ضعف محتوای آموزشی حوزه موثر باشد.

وی با اشاره به شرایط بحران کرونا در کشور گفت: بیشتر افرادی که به پزشکان مراجعه می‌کنند بیشتر از اضطراب و ترس از مبتلا شدن به کرونا است درحالیکه واقعاً به این بیماری مبتلا نشده اند و بیمارانی در این مدت داشتم که به دلیل شرایط نامساعد روحی و روانی و ترس از مبتلا شدن به بیماری کرونا، دچار اختلالات روانی و رفتاری شده‌اند و این نشان‌دهنده غلبه ترس بر افراد است.

این پزشک متخصص حوزوی اظهار داشت: در چنین شرایطی اول از همه باید پزشک، نسبت به کرونا ترس نداشته باشد و در مرحله دوم باید بتواند اضطراب بیماران را درمان و کنترل کند چرا که اگر پزشک بتواند بیمار را به این درک برساند که دنیا فانی است، بنابراین در کاهش اضطراب و درمان روانشناختی او نیز با آموزه های دینی می تواند موثر باشد.

وی با بیان اینکه کرونا درس خوبی به ما داد و به ما فهماند که « يَوْمَ يَفِرُّ الْمَرْءُ مِنْ أَخِيهِ» نیز در همین دنیا اتفاق می افتد، گفت: در همین دنیا این آیه مصداق علنی پیدا کرد که نه تنها در قیامت از یکدیگر فرار می کنیم بلکه در همین دنیا نیز افراد یک خانواده از یکدیگر فرار می کنند.

این معینه حج ادامه داد: با توجه به اینکه من معینه کاروان حج هستم و در سالهایی که به حج مشرف می شوم با سوالات و شبهات افراد مواجه هستم به این نتیجه رسیدم که آن چیزی که در پاسخ به آنها بیشتر از همه استفاده کردم دانسته ها و آموخته های من از جلسه قرآن و نهج البلاغه ای است که شرکت می‌کنم که به عمیق شدن و کاربردی شدن اطلاعات حوزوی من نیز کمک زیادی کرده است.

وی افزود: این جلسه قرآن و نهج البلاغه بیش از ۲۰ سال است که به طور مداوم و مستمر به صورت خانوادگی و دوستانه در منزل ما  برگزار می شود و از آموزه‌های قرآن و نهج البلاغه بهره های بسیاری برده ام که در طول زندگی از آنها استفاده بسیاری کرده ام.

نیک نفس خطاب به طلاب سفارش کرد: سفارش من به طلبه ها این است که از این گونه جلسات قرآن و نهج البلاغه در سطح خانواده برگزار کنند تا بتوانند اطلاعات اولیه ای که از حوزه به دست می آورند را در چنین جلساتی تعمیق ببخشند و کاربردی کنند.

وی گفت: در حال حاضر به عنوان مربی تفسیر برای پزشکان متخصص زنان نیز فعال هستم.

 

 

 

برچسب‌ها