کارگاه مهارت پاسخگویی به شبهات دینی، اصول و قواعد شبهه شناسی، در مدرسه علمیه نرجس خاتون(س) شاهین شهر اصفهان برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، خانم مریم ملک محمدی، در کارگاه برخط "مهارت پاسخگویی به شبهات دینی، اصول و قواعد شبهه شناسی"، در جمع طلاب مدرسه علمیه نرجس خاتون(س) شاهین شهر، به بیان اهمیت و جایگاه پاسخگویی به شبهات دینی پرداخت و این فعالیت را یک فعالیت علمی هدفمند، منسجم و روشمند که نیازمند کسب دانش و مهارت است معرفی کرد.
وی، سرفصلهای کارگاه مهارت پاسخگویی را بیان و شرح واژگان کلیدی، آشنائی با ترکیب و اجزاء پاسخگویی، آشنایی با مراحل پاسخگویی از جمله: مواجهه و شناخت، تحلیل شبهه یا سوال، پاسخیابی، پاسخدهی، معیارهای فهم شبهه و سوال و آشنائی با انواع آن، تشخیص شبهه و سوال از یکدیگر، تشکیل هرم تحلیل و روش تحلیل شبهه و سوال، چیستی و چگونگی پاسخیابی، پاسخگویی فعال و منفعل، روشها و تکنیکهای پاسخگویی بیان کرد.
استاد حوزه خواهران، در ادامه به تعریف واژگان کلیدی پرداخت و مهارت را توانمندی و چیرهدستی در کاری که با آموزش رسمی، غیررسمی و تجربه حاصل میشود دانست.
وی، روش را ابزار مناسب برای رسیدن به پاسخگویی، که دارای ضوابط و قواعد مشخص بوده و قابلیت تکرار شدن و آموزش به دیگران را دارد و پاسخگویی دینی را ارائه پاسخی مبتنی بر اصول و مهارت پاسخدهی و دانش دینی که به قصد آگاهی بخشیدن به پرسشگر و یا جهت مقابله با شبهات و رفع چالش اعتقادی مخاطبان دینی ارائه میگردد، تعریف کرد.
خانم ملک محمدی در ادامه تصریح کرد: یک پاسخگویی ترکیبیافته از دانش تخصصی: دانش مرتبط با موضوع پرسش، مهارت پاسخگویی: توانمندیهای مرتبط با فهم و انتقال پاسخ و مدیریت دانش: شناخت منابع پاسخگویی است.
استاد حوزه خواهران اذعان کرد: مراحل دریافت پرسش یا شبهه تا پاسخگویی شامل ۴مرحله، مواجهه و شناخت، مرحله تحلیل مرحله پاسخیابی و مرحله پاسخدهی است؛ که در مرحله مواجهه و شناخت لازم است پاسخگو بداند پاسخگویی از شنیدن آغاز میشود و برای پاسخگویی باید از مهارت استفاده از سوال اکتشافی بهره برد، چون عموما پرسشگر بهخاطر اینکه سوال را خوب شناسایی کرده و ذهن مخاطب را درک کند و قرار است به ذهن مخاطب پاسخ دهد بنابراین بایستی پاسخگو بداند در ذهن او چه چیزی میگذرد، این مهارت برای پیشگیری از گسست واژگانی بسیار ضروری است.