استاد دانشگاه گفت: زوجین باید با نگاهی به زندگی حضرت علی(ع) و فاطمه زهرا(س)، هدفمندی و انگیزه در روابط بین خود را رشد داده و زندگی این بزرگان را سرلوحه و سرمشق خود قرار دهند.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، کارگاه آموزشی با عنوان "مهارت های ارتباطی زوجین" به صورت مجازی و با حضور طلاب و دانش آموختگان مدرسه علمیه شهید مطهری(ره) و مرکز تخصصی زینب کبری(س) مازندران، طی 6جلسه و در 12ساعت در سامانه سیما، با محوریت افزایش صمیمیت و حل اختلافات زناشویی برگزار شد.
خانم دکتر سیمین عرب، در این دوره کارگاهی، مطالبی شامل انواع ارتباط کلامی و غیرکلامی، پل های ارتباط سالم و موانع ارتباطی و بیان هدف نهایی زندگی مشترک و رسیدن به صمیمیت و رضایت و آسودگی زوجین در کنار همدیگر را تدریس کرد.
استاد دانشگاه در این دوره تصریح کرد: از جمله مواردی که باعث افزایش صمیمیت بین زوجین میشود، انتخاب زمان و مکان مناسب جهت برقرای ارتباط سازنده و شروع حل مشکلات میباشد، چرا که تعارض، یک مسئله بین فردی است و با همکاری زوجین باید برای حل آن اقدام کرد.
وی خاطرنشان کرد: مرحله اول برای حل اختلافات، انتخاب زمان مناسب و مرحله دوم همدلی است که باید رنج ها و مشکلات همسر را به زبان آورد و قدردان صبوری همسر بود، چرا که حل تعارض با همدلی شروع میشود و در ادامه زوجین باید مساله شخصی را که باعث مشکل میشود، ذکر کنند و در پایان راه حل هایی را که به حل آن کمک میکند، شناسایی و با برنامه ریزی و هدف گذاری برای انجام کارهایی که میتواند مشکل را برطرف کند گام بردارند.
خانم عرب، در ادامه تاکید کرد: منابع غنی دینی از جمله قرآن کریم و سیره معصومین(علیهم السلام) به زندگی انسان خوشبینی و هدفمندی میدهد و با نگاهی به زندگی حضرت علی(علیه السلام) و فاطمه زهرا(سلام الله علیها) هدفمندی و انگیزه در روابط بین زوجین رشد میکند و همسران باید زندگی این بزرگان را سرلوحه و سرمشق خود قرار دهند.
وی با اشاره به فرازهایی از حدیث شریف کسا و دعای امام زمان(عجل الله) بیان کرد: این ادعیه، گفتگوی سازنده و امید داشتن را به زندگی زوجین هدیه میکند و زمانی که شخص، امام زمان(عجل الله) را ناظر کل زمین بداند، می تواند ایشان را ناظر بر رفتار و گفتگوی خود ببیند و همین موارد می تواند به عنوان منابع غنی ساز و ایجاد انرژی در یک زندگی توام با رضایت و سعادت و گفتگوهایی از جنس صمیمیت باشد.
در ادامه، مباحث مربوط به مهارتهای ارتباطی زوجین در زندگی زناشویی، توسط خانم بیبی طرقی، استاد حوزه، طی 6جلسه با محور ارتباط در سیستم خانواده و موانع گفتگو و رابطه مطرح شد.
خانم طرقی در این باره یادآور شد: ارتباط در بین همه موجودات عالم هستی وجود دارد و بخشی از حقایق آن و جزء جدانشدنی از آن و شامل دو حالت کلامی و غیرکلامی است.
وی توضیح داد: انواع ارتباط، "مجاورتی"، "عملکردی" و "خانوادگی" است و تربیت صحیح افراد در روابط خانوادگی شکل می گیرد و قدرت شخصیتی و تربیتی افراد به ارتباط خانوادگی سالم مربوط است، یک طلبه آگاه باید در زندگی خود، ارتباطات قوی و عقلانی داشته باشد تا بتواند موانع ارتباط موثر و مدیریت حل اختلافات جامعه را بر عهده بگیرد و با آگاهی، در جهت حل اختلافات اجتماع گام بردارد و باری از دوش جامعه کم کند.
استاد حوزه تصریح کرد: از مهم ترین عوامل برقراری ارتباط، زبان بدن، حرکات، لحن صدا و حرکات چهره است و در بین آنها، ارتباط با خدا مهم ترین نوع ارتباط در بین انسان هاست و نماز، پل ارتباطی محکم با خداوند است که باید انسان جهت تقویت ارتباط به آن تمسک کند.
همچنین در مرحله بعدی وی، صلهرحم و حضور در جمع گروهی را از جمله عواملی برشمرد که باعث تقویت ارتباط سالم میشود.
خانم طرقی گفت: ارتباط مادر و فرزند از اساسی ترین نوع ارتباط است، چرا که مادران قوی، فرزندان خوب تربیت میکنند و با ارتباط درست میتوانند ارتباط سالم را به کودک آموزش دهند و گامی مهم در تربیت فرزند و به تبع آن از سلامت اجتماعی بردارند.