فاجعه ویرانی بقیع و تبعات آن بر روابط ایران و عربستان

مدیر مدرسه علمیه کوثر زرندیه گفت: یوم الهدم، حادثه‌ای تلخ در سال ۱۳۴۴ قمری با تخریب قبرستان بقیع به دست وهابیون، یادآور خشونت افراطی مذهبی و تبعات ناگوار آن بر روابط ایران و عربستان است.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران/مرکزی، خانم مریم خدادادی مدیر مدرسه علمیه کوثر زرندیه در گفت‌وگویی، همزمان با سالروز تخریب بقیع بیان کرد: یوم الهدم، نامی است که بر حادثه تخریب گسترده قبرستان بقیع در مدینه منوره در سال ۱۳۴۴ قمری نهاده شده است.

وی گفت: این رویداد دردناک در پی محاصره مدینه و به فتوای مفتیان وهابی صورت گرفت که با هدف جلوگیری از زیارت قبور ائمه اطهار (ع) و دیگر بزرگان اسلام انجام شد.

خانم خدادادی افزود: قبرستان بقیع، به عنوان یکی از مهم‌ترین اماکن مقدس در تاریخ اسلام، آرامگاه چهار امام معصوم، شهدای صدر اسلام، صحابه رسول خدا (ص) و سادات بنی‌هاشم است.

مدیر مدرسه علمیه کوثر زرندیه تصریح کرد: تخریب قبرستان بقیع به دست وهابیون، واکنش‌های شدیدی از سوی کشورهای مختلف، به ویژه ایران، به دنبال داشت. این اقدام خشونت‌آمیز که با برداشت‌های سطحی و افراطی از آموزه‌های اسلامی توجیه می‌شد، باعث تنش و تیرگی روابط میان ایران و عربستان سعودی شد.

وی تأکید کرد: وهابیون با تفسیری متحجرانه و تندروی از دین، ساخت بارگاه و مرقد بر قبور ائمه اطهار(ع) را شرک می‌دانستند و با تخریب این اماکن مقدس، به شعائر دینی اهانت می‌کردند. این گروه با خشونت و بی‌رحمی، جان انسان‌های بی‌گناه را می‌گرفتند و قبور را ویران می‌کردند. اعمال آنها بر پایه تفسیری تحریف شده از دین انجام می‌شد و باعث ایجاد نفرت و تنش در جهان اسلام شد.

خانم خدادادی در ادامه بیان کرد: این خشونت افراطی مذهبی، متأسفانه در عصر حاضر نیز در قالب جنگ‌های ناجوانمردانه و کشتار بی‌رحمانه مردم بی‌گناه فلسطین، غزه و لبنان ادامه دارد.

وی اظهار داشت: یوم الهدم، یادآور این واقعیت تلخ است که خشونت و تندروی مذهبی، چه پیامدهای ویرانگری برای جهان دارد و چه ضرورت دارد که در برابر هرگونه خشونت مذهبی و افراط گرایی ایستادگی کرد.

خانم خدادادی خاطرنشان کرد: این واقعه، ضرورت حفظ میراث فرهنگی و مذهبی و مبارزه با خشونت و افراط گرایی را بیش از پیش نمایان می‌کند، همچنین یادآور اهمیت همزیستی مسالمت‌آمیز ادیان و مذاهب و لزوم درک متقابل و احترام به اعتقادات یکدیگر است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha