خانم نیکصفت، مهمترین مولفههای شناخت و اجراییکردن وحدت اسلامی را روشنگری و بینشافزایی دانست و گفت: آگاهی ملت ها شرط اول وحدت جهانی است که دولت ها را مجاب به تبعیت از اصول و مبانی اسلامی می کند.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، خانم هاجر نیک صفت، مدرس دانشگاه و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در رشت، در نشستی با معاون پژوهش مدرسه علمیه زینبیه رشت، بیان داشت: بقای تفکر و تمدن اسلامی منوط به بیداری جهان اسلام و آگاهی مسلمین است که باید رسالت اول مسلمین باشد.
وی تصریح کرد: با توجه به گرایش بسیاری از دولتهای جهان اسلام به خصوص جهان عرب به سکولاریزم و گرهزدن بقای حکومت هاشان به رضایت غرب، باید اساس رسالت روشنگری را متمرکز در "ملتها" قرار داد، زیرا آگاهی ملت ها شرط اول وحدت جهانی است که دولت ها را مجاب به تبعیت از اصول و مبانی اسلامی می کند.
خانم نیک صفت ادامه داد: اگرچه جهان اسلام تاحدی بالایی تحت تاثیر مبانی فرهنگی غرب قرار گرفته، اما جریان ها و نهضت های اسلامی کماکان الگوی فکری و عملی مهمی در بازشناسی و اشاعه فرهنگ اسلامی در سطح جهان هستند که نباید نقش آنها در معرفتشناسی اسلامی به جهانیان نادیده گرفته شود.
استاد دانشگاه، در ادامه بحث خود، پتانسیل روبه رشد جوانان را در شناخت و شناساندن تمدن اسلامی به عنوان الگوی عملی به جد مورد تاکید قرار داد و اذعان کرد: امروز بسیاری از تشکل ها و نهضت های اسلامی به نظریه امام خمینی(ره) اکتفا میکنند که فرمود: ریشه معضلات جهان اسلام، درون دینی نیست، بلکه معضل "سیاسی" و "استبداد" است.
وی در پایان به گسترش اسلامخواهی بسیاری از جوانان به ویژه در کشورهای غربی اشاره کرد و افزود: اگرچه فضای مجازی و گسترش ارتباطات اجتماعی در عصر مدرن تبادل فرهنگی را برای ضدیت با اسلام شتاب بخشیده، اما در آن روی سکه نیز فرصت مغتنمی برای جوانان مسلمان به ویژه جوانان آتش به اختیار ما جهت تبیین معرفت شناسی اسلامی و معرفی تمدن نوین اسلامی در سطح بین المللی فراهم کرده است که نباید از آن غافل ماند.