به مناسبت میلاد حضرت رسول(ص)، نشست تخصصی "جایگاه راهبردی اهل بیت(ع) در رشد کلام اسلامی" به صورت برخط و با حضور طلاب شهرهای مختلف برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، همزمان با سالروز میلاد باسعادت حضرت رسول(ص) و به همت مدرسه الزهرا(س) کیش و هماهنگی مدیریت حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان با استان های آذربایجان غربی، یزد، بوشهر و مدارس سطح دو و سه تهران و مدارس بندرلنگه، شیراز، مرند، تبریز و بم، نشست تخصصی "جایگاه راهبردی اهل بیت(ع) در رشد کلام اسلامی" به صورت مجازی برگزار شد.
در این نشست، حجت الاسلام و المسلمین سید محسن طباطبایی در سخنانی اظهار داشت: مهمترین مسائل علم کلام؛ توحید و نبوت و معاد، امامت و خلافت و قضا و قدر و صفات خداوند در حکمیت و اثبات وجود خدا، عصمت پیامبر (ص) و امام(ع) و حسن و قبح افعال است.
استاد مدرسه علمیه الزهرا(س)کیش گفت: علم کلام یکی از علوم اسلامی است که عقاید اسلامی را توضیح میدهد، برای آنها استدلال و از آنها دفاع می کند و وظیفه متکلم این است که هر گونه اشکالی را که درباره مجموعه تعالیم و احکام دینی مطرح می شود، پاسخ دهد.
وی ادامه داد: علم کلام وظیفه دارد هم از اصول دین و هم از فروع دین در عرصه کلام اسلامی دفاع کند.
وی با تأکید بر نقش ویژه و بی بدیل رسول اکرم(ص) معصومین(ع) در حفظ راهبردی مسیر دقیق و صحیح معارف اسلامی به ویژه تبیین جعلیات و تحریفات احادیث کلامی ادامه داد: نخستین مسئلهای که پس از رحلت پیامبر(ص) مورد بحث و گفتگو قرار گرفته است، مسئله خلافت و امامت بوده، اگرچه اهل سنت این مسئله را در شمار مسائل اعتقادی و کلامی ندانسته اند، ولی امامیه مسئله مزبور را منصبی دانسته که الهی بوده و باعث تداوم راه رسالت می باشد به این جهت صیغه اعتقادی و کلامی دارد.
حجتالاسلام والمسلمین طباطبایی بیان کرد: تاریخ پیدایش علم کلام به گفتگو درباره عقاید دینی با مخالفان همزمان با ظهور اسلام و مباحثه های کلامی میان خود مسلمانان و پیدایش فرقه های دینی پس از رحلت پیامبر(ص) اشاره کرده و در آخر ظهور مذاهب کلامی دارای اصول و عقاید تعریف شده و روش معین کلامی در آغاز قرن دوم هجری است.
وی در پایان به معرفی دو کتاب فصل های برگزیده گزیده ای از کتاب الفصول المختاره و گزیده احتجاج طبرسی در این زمینه اشاره کرد و در مورد آنها توضیحاتی ارائه داد.