در نشستی به مناسبت ولادت حضرت زینب(س) و گرامی داشت روز پرستار در مرکز تخصصی فقه و اصول فاطمه الزهرا(س) اردکان، القاب، کنیهها و خصوصییت این بانوی بزرگوار بررسی و تبیین شد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، خانم مریم السادات نبوی استاد حوزه و دانشگاه، در جمع طلاب مرکز تخصصی فقه و اصول فاطمه الزهرا(س) اردکان، با توجه به فرق لقب و کنیه اظهار کرد: کنیه نامی است که به جهت اسم نبردن شخص به اسم کوچکش برای شخص انتخاب می شود و نام بردن فرد به کنیه اش نوعی احترام محسوب می شود. در ابتدای کنیه معمولاً اب، ام و یا ابن وجود دارد و در اکثر اوقات، کنیه بر اساس نام فرزند بزرگتر انتخاب می شود ولی ام حسن، کنیه حضرت زینب(سلام الله علیها) به خاطر رابطه او با برادرش میباشد.
وی با اشاره به لقبهای اصلی این بانو مکرمه تصریح کرد: عقیله به معنای فکر کردن و آینده نگری در کارهاست، بصیره نیز دیدن حوادث در واقع و شناخت فتنههای زمانه میباشد که حضرت زینب(س) این صفات را به طور واضح دارا بودند.
استاد دانشگاه اشاره کرد: حضرت زینب(سلام الله علیها) نمونه بارز آیه30 سوره فصلت «قالوا ربنا الله ثم استقاموا» که بعد از این همه مصیبت نماز شبش ترک نشد و دربارهی صحرای کربلا جمله ما رایت الا جمیلا را به کار برد.
وی اضافه کرد: طلاب بایستی صفات تربیتی حضرت را بزرگ کرده و در مراسمات بیان کنند و از این بانوی گرامی اسلام الگو برداری نمایند.