رئیس اداره امور قرآن و عترت حوزه های علمیه خواهران، در همایش طلیعه حضور در لرستان، به رسالت های طلبگی در مسیر ظهور اشاره کرد و طلاب را دارای ویژگی های حق گرایی، آزاد اندیشی، بلندنظری، صبوری و موارد دیگر دانست.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، همایش طلیعه حضور ویژه طلاب جدید الورود مدارس علمیه خواهران استان لرستان با حضور خانم زینب بهجت پور، رئيس اداره امور قران و عترت حوزه های علمیه خواهران برگزار شد.
رئیس اداره امور قرآن و عترت حوزه های علمیه خواهران، در جمع طلاب جدیدالورود مدارس علمیه خواهران استان لرستان، در سخنانی گفت: انسان به صورت فطری کمالجوست و همواره در تلاش و تکاپو است برای اینکه به یک نقطه برتر و درجه بالاتر دست پیدا کند و این موتور محرکه وجود دارد. این تلاش و تکاپو گاهی اوقات برای رسیدن به امور کوچک و نیازهای درجه دو است و گاهی هم برای دستیابی به مقاصد بلند. اهداف متعالی و قلل رفیع در عرصه های علمی، اجتماعی، عملی و غیره است. هدفهای کوچک به سرعت دیده می شود و به نظرها بزرگ جلوه می کند، اما هدف های بلند معمولاً دیرتر و سختتر به چشم میآید و کمتر مورد توجه قرار میگیرد. به عنوان مثال، اگر کوهنوردی در بین راه رسیدن به قله، مشغول مناظر طبیعی و چشم اندازهای زیبا شود، این مناظر بین راه، در حقیقت او را برای رسیدن به قله باز می دارد و او را در ماندن در شرایطی که هست، قانع و زحمت رسیدن به قله را از او می گیرد و یا سرعتش را حداقل کم می کند. اما اگر این کوهنورد، به قله چشم داشته باشد؛ قدرت را در دل خود پرورش می دهد و شور حرکت و طراوت رفتن را در دل خودش زنده نگه می دارد.
خانم بهجت پور، با بیان اینکه اهداف بلند، نیاز به صرف توان فراوان و استقامت زیاد دارد، یادآور شد: اگر استقامت و صبر نباشد، انسان دچار غفلت و روزمرگی شده و امور درجه دو در اوا پرورش می یابند و سرمایه عمر و جوانی، صرف دستیابی به کالاهای اندک و خرد خواهد شد. خداوند متعال اهداف و آرمانهای بزرگ را دوست دارد. لذا طلاب باید در حیات صنفی خود دقیقاً به این موضوع توجه ویژه نشان دهند و خود را برای رسیدن به قله مرتفع آماده کنند.
طلاب در امتداد حرکت انبیا گام بر می دارند
وی تصریح کرد: طلبههای عزیز با این راهی که انتخاب کردند، مسئولیت سنگینی به عهده گرفتند که اهمیت و ارزش معنوی آن با هیچ چیز قابل مقایسه نیست. طلبه سعی می کند معارف الهی رو یاد بگیرد و برای رضای خداوند اول خودش به آن عمل کند و بعد دیگران را به سمتش دعوت کند، که این خدمت، در حقیقت حرکتی در امتداد حرکت انبیاست.
خانم بهجت پور تصریح کرد: فراگیری علوم دینی طبیعتاً همراه با سختیهای است که باید آنها را تحمل کرد و باید همراه با تزکیه باشد. اگر علم آموزی همراه با تقوای در عمل باشد، سودمند است.
رئیس اداره امور قرآن و عترت حوزه های علمیه خواهران، بیان داشت: طلبه به مسئولیت الهی خودش در نظام خلقت توجه دارد و یک کار با ارزش انجام می دهد، به شرطی که اخلاص در عمل داشته باشد. شما عزیزان لباس سربازی امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را به تن کرده اید. لذا مهمترین رسالت یک طلبه ایجاد شرایط مناسب برای ظهور امام عصر(عج) است. پس باید با تمام وجود در راه خدا جهاد کند و باید از معاصی خودداری کند، چون الگوی دیگر افراد جامعه در عمل به دستورات دینی است.
وی تاکید کرد: طلاب باید از گناه ظاهر و باطن پرهیز کنند و اجازه ندهند چیزی میان او و امام عصر(عج) فاصله ایجاد کند؛ اگر این طور عمل شد و ما توانستیم که با این شرایط در محضر امام عصر(عج) خدمت کنیم، می توانیم بگوییم که یک توشه خوب جمعآوری کرده ایم.
خانم بهجت پور ابراز داشت: یکی از کارهایی که در این مسیر کمک می کند، مطالعه سرگذشت علما و دانشمندان بزرگ گذشته است تا بدانید که در چه شرایطی با چه تلاش و خون دلی، به فراگیری علم دین پرداخته اند. شما طلاب نیز مطالعه زیاد داشته باشید و انتظار می رود که طلاب با قرآن و روایات کاملاً آشنا باشند و منبع اصیل اندیشهها را بشناسند به طلبگی به عنوان یک رسالت اجتماعی موثر و مقدس؛ ایمان و اعتقاد داشته باشد و به سربازی دین، احساس افتخار و سربلندی داشته باشد.
ویژگی های طلبگی
استاد حوزه علمیه خواهران، در بیان ویژگی های طلبگی گفت: طلبگی یعنی؛ شناخت اصول و شیوههای انتخاب راه و روش های مناسب موقعیت، داشتن مناعت طبع، عزت نفس و استغنای روحی، آگاهی به مسائل سیاسی و اجتماعی محله، شهرستان، کشور و جهان اسلام، آشنا به منابع تحقیقات اسلامی، داشتن قدرت و دقت بالا در تحقیقات دینی، معتبر بودن تألیفاتش در جامعه علمی، در حقیقت حد نصاب طلبه این هست که عمدهی زمان او صرف رسالتهای نهاد روحانیت شود و از هویت طلبگی خارج نشود. یک طلبه در مرتبه اول، موظف به مطالعه درست، همراه با الزامات اخلاقی است، زیرا علم بدون تزکیه مثل عسل در ظرف آلوده است.
معیارهای نصاب طلبگی
وی همچنین به چند معیار ویژه در زمینهی نصاب طلبگی اشاره کرد و اظهار داشت: مراد از نصاب طلبگی، حداقل برخورداریها و ویژگیهایی است که یک طلبه باید دارا باشد تا طلبه نامیده شود. لذا نصاب طلبگی این است که باید با دین خداوند به صورتی کامل و متناسب آشنا باشد و در راستای ایفای نقش اجتماعی سنگین خودش، پالایش روحی و تزکیه انجام داده باشد. همچنین از ایمان، سرشار و دارای اخلاق فاضله باشد. طلاب باید برای رسیدن به قله های کمال به همدیگر کمک کنند و هوای یکدیگر را داشته باشند مانند کوهنوردانی که از کوه بالا می روند و با طناب هایی همدیگر را می بندند و یاری می کنند.
خانم بهجت پور یادآور شد: طلاب باید علاقهمند به خداوند باشند و خدا را در نزدیکی خود احساس کنند و از خداوند در هر لحظه زندگی کمک بگیرند و به او تکیه کنند و نسبت به هر انسان دیگری استغنا داشته باشند. طلاب باید به همه احکام الهی از واجب و حرام در درجه اول پایبند باشند و تلاش کنند در تمام رفتارهای خود، انضباط شرعی را بهصورت سختگیرانه رعایت کنند. همچنین با پیامبران و اولیا الهی و ائمه اطهار(ع) مأنوس باشند و آنها را ناظر بدانند و از آنها در مشکلات یاری بگیرند.
به اعتقاد وی، طلاب باید حق گرا، آزاد اندیش، بلندنظر، صبور، قدردان، اهل مدارا، وسیع نگر، متواضع و بی ادعا باشند و این صفات را در خود ایجاد کنند یا اگر هست تقویت کنند. همچنین طلاب باید الگویی مشخص و متعالی داشته باشند و بهترین و برترین انسانها را به عنوان الگو انتخاب کنند و به آنها به درستی و با جوشش و کشش درونی با درونی استناد نمایند.
رئیس اداره امور قرآن و عترت حوزه های علمیه خواهران، استقامت، داشتن روحیه امیدواری و سختکوشی و آگاهی بنیادی نسبت به مسائل اصلی خود را از دیگر ویژگی های طلاب عنوان کرد و افزود: طلاب باید دقت بالا و دلی دردمند و دلسوز برای جامعه داشته باشند. دارای وجدان کاری بوده و اگر مشکلی را می بینند، تلاش برای حل آن داشته باشند. طلاب باید اهل وظیفه شناسی، بانشاط، انقلابی، امیدوار به آینده و بلندهمت داشته باشند. آنان باید بنیانهای فکری، توانایی دانشی و مهارتی خودش را تقویت کنند و ارائه دهند. طلاب به دنبال اصلاح و تحول باشند و نسبت به مسائلی کنونی چه در ایران چه در جهان اسلام و جامعه جهانی، مسائل را بشناسد و با جریانهای سیاسی آشنا باشد.
وی تصریح کرد: طلاب باید روحیه کار و تلاش و فعالیت و انگیزه بالا در وجودشان نهادینه شده باشد. همچنین از یک طلبه انتظار می رود که اهل فکر، منطق، تصمیم گیر و برنامه ریز باشد و قدرت مواجهه با اختلاف آرا و تعارض را داشته باشد. همچنین در کنار همه این موارد، باید جسم سالم، قوی، پرنشاط و سرزنده داشته باشد، یعنی به سلامت جسمی خود در کنار روحیه خدمت به مردم و تلاش برای رسیدگی به دیگران نیز توجه داشته باشد.