حضرت خدیجه، الگویی کامل از صدر اسلام تا عصر غیبت
297607

مدیر مرکز تخصصی نورالزهرا(س) ساری گفت: حضرت خدیجه(س) الگوی زنان منتظر در عصر غیبت است، مهمترین وظیفه یک زن در این زمان ایجاد خانواده مبتنی بر تفکرات و بینش‌های توحیدی از نوع بینش عملی است.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، خانم سیده عطیه خاتمی در نشستی با بیان اینکه حضرت خدیجه(سلام الله علیها) نقشی تعیین‌کننده و تاریخی در طرح‌های تبلیغی پیامبر(صلی الله علیه و آله) داشتند، اظهار کرد: ایشان در حساس ترین و بحرانی ترین مقطع تاریخی اسلام فعالیت داشته و بارها پیامبر(صلی الله علیه و آله) به وجود ایشان مباهات می‌کردند.

وی با اشاره به موضوع نقش زنان منتظر در تشکیل تمدن اسلامی، افزود: حضرت خدیجه(سلام الله علیها) از بزرگترین زنان تاریخ و اسوه ی خصلت های نیکوی اولیای الهی است که متاسفانه در خصوص ابعاد شخصیتی و ویژگی‌های منحصر به فرد ایشان کمتر توجه شده است.

خانم خاتمی خاطرنشان کرد: اعتقاد به وجود و ظهور امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) از جمله مهمترین اعتقادات اسلامی و شیعه است، موضوع زمینه‌ سازی ظهور در جامعه منتظر، ارتباط محکمی با خصیصه‌های فرد منتظر دارد لذا با هدف شناخت و الگو بودن حضرت با تاکید بر منابع دینی به بررسی بعضی از خصوصیات‌های ایشان و راهکارهای نهادینه‌ سازی آن‌ها در جامعه منتظر می‌پردازیم.


*خدیجه؛ الگوی زنان منتظر در عصر غیبت
مدیر مرکز تخصصی نورالزهرا(سلام الله علیها) بیان کرد: حضرت خدیجه (سلام الله علیها) الگوی زنان منتظر در عصر غیبت است ایشان به واسطه برخورداری از صفاتی چون حلم، ولایت پذیری، تقوا و ایثار در راه اعتقاد به ولایت، همسرداری و تربیت فرزند و ده‌ها دلیل دیگر، الگوی بی‌چون و چرای زنان عالم به شمار می‌روند زیرا، تنها حمایت از پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) و افتخار مادری حضرت زهرا(سلام الله علیه) بر تمام افتخارات بزرگان تاریخ سنگینی می‌کند.
وی همچنین تصریح کرد: ولایت‌مداری حضرت خدیجه(سلام الله علیها) درس بزرگی برای همه مردان و به خصوص شیعیان است، با وجود اینکه حضرت علی(علیه السلام) به‌دلیل شرایط خاص خانوادگی و از سن ۶ سالگی به خدمت پیامبر(صلی الله علیه و آله) رسیده بودند و در خانه حضرت خدیجه(علیها سلام) رشد کردند ولی ایشان نخستین کسی بود که ولایت پیامبر (صلوات الله علیه و آله) را پذیرفت و هم این درس را نیز به دختر دردانه خود حضرت زهرا(سلام الله علیها) داد.پ
*لزوم موحدشدن و موحدپروری  
خانم خاتمی خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی‌های زن منتظر یاری موعود است که باید با نگاه به سیره حضرت خدیجه(سلام الله علیها) نسبت به یاری امام زمان اقدام کرد، زن منتظر هم باید خودش در راه تزکیه نفس تلاش کند و هم اینکه رسالت مهمی در امر تربیت نسل منتظر بر عهده دارد.
مدیر مرکز تخصصی نورالزهرا(سلام الله علیها) ادامه داد: در شکل گیری هر جامعه و تمدن اسلامی زنان حضور جدی داشتند که گاه این موضوع مستقیم و گاهی صورت غیر مستقیم در قالب نقش حمایتی از مردان تمدن ساز بود، همان نقشی که خدیجه‌(سلام الله علیها) در کنار پیامبر(صلوات الله علیه و آله) ایفا کرد به گونه‌ای که رسول خدا(صلی الله علیه و آله) فرمودند؛ اگر خدیجه نبود اسلامی شکل نمی‌گرفت، لذا حضرت خدیجه(سلام الله علیها) مایه قوام اسلام شد.
وی تاکید کرد: برای تحقق تمدن اسلامی نیاز به تلاش برای توسعه عقلانیت ایمانی و تولید نرم افزارهای دین محور و حاکمیت توحید ناب است، در واقع رکن اصلی در تمدن اسلامی توحید است لذا مهمترین وظیفه‌ای که زن در جریان حاکمیت توحید در جهان دارد، مسئله موحدشدن و بعد از آن موحد پروری است.

*خانواده؛ سلول بنیادین تشکیل تمدن مهدوی

مدیر مرکز تخصصی نورالزهرا(سلام الله علیها) ساری عنوان کرد: سلول بنیادین تشکیل تمدن مهدوی، خانواده است و محور اصلی در خانواده، زن و مهمترین وظیفه او، ایجاد خانواده مبتنی بر تفکرات و بینش های توحیدی از نوع بینش عملی است.

خانم خاتمی در پایان اذعان کرد: حضرت خدیجه(سلام الله علیها) با حسن نیت و حسن تدبیر توانست مشکلات عدیده اسلام نوپا را در کنار پیامبر(صلوات الله علیه و آله) برطرف و مدیریت کند و در سخت ترین شرایط در کنار ایشان ایستاد و زندگی در شعب ابی طالب را با صبر و بردباری و استقامت برای حفظ اسلام انتخاب کرد.

برچسب‌ها