استاد حوزه در نشست علمی پژوهشی "شبهه شناسی در علوم اسلامی" ضمن تبیین ماهیت شبهه و اقسام آن گفت: سرمنشأ شبهات عدم توانایی در تشخیص حق از باطل است.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، نشست علمی- پژوهشی با موضوع "شبهه شناسی در علوم اسلامی" با حضور حجتالاسلام و المسلمین سیدمحمد طباطبائی پور و با همکاری مدرسه علمیه فاطمیه(سلام الله علیها) مهدی شهر در سالن اجتماعات دارالقرآن برگزار شد.
حجتالاسلام و المسلمین طباطبایی پور در ابتدای صحبت خود، به ذکر ضرورت بحث شبهه شناسی پرداخت و گفت: سرمنشأ شبهات این است که حق را تشخیص نمیدهیم. هدایت منتشر نمی شود مگر اینکه قبلا آن جا ضلالت پراکنده شده است و این هدایت ها آمده است که ضلالت ها را برطرف کند.
وی در ادامه ضمن بیان معنای لغوی و اصطلاحی شبهه، افزود: شبهه را شبهه می نامند چون شبیه حق است. اولیا الهی به دنبال حق هستند و دشمنان به دنبال ضلالتند.
استاد حوزه گفت: شبهه شناسی، علمی مستقل نیست بلکه در همه علوم میتوان به آن پرداخت. آگاهی و شناخت آن در مباحثات علمی جامعه بسیار کاربرد دارد.
وی افزود: شبهات، دو نوع است؛ شبهات فکری و و شبهات مالی. زمینه القای مباحث شیطانی و مباحث الهی در همه انسانها وجود دارد. ما باید اهداف شبهه افکنی را بشناسیم.
حجتالاسلام و المسلمین طباطبایی پور گفت: ما نباید قرآن را به عنوان کتاب قصه یا کتاب تاریخ یا تمثیلات صرف یا ... تلقی کنیم. همه اینها زیر مجموعه قرآن قرار می گیرد. قرآن هم احسن القصص است و هم احسن الحدیث. طبق روایات از معصوم هم قرآن را باید خواند و هم در آن تفقه کرد.