مبلغ مدرسه علمیه عالی الزهراء(س) گرگان گفت: عصر کلینی عصر حدیث است، زیرا نهضتی که برای فراگیری نوشتن احادیث آغاز شده بود، سراسر ممالک اسلامی را فرا گرفته بود.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، خانم نارویی در نشست هم اندیشی که به مناسبت بزرگداشت شیخ کلینی، به صورت مجازی از سوی مدرسه علمیه الزهرا(سلاماللهعلیها) گرگان برگزار شد، به بیان زندگینامه شیخ کلینی پرداخت و گفت: شیخ کلینی از برجستهترین دانشمندان فقهی و از محدثین نامی و بزرگان شیعه در زمان غیبت صغری است.
وی افزود: شیخ کلینی از همان دوران طفولیت تحت تربیت پدرش که از بزرگان شیعیان آن زمان بود، قرار گرفت و مراحل ابتدایی علوم اسلامی، اخلاق، رفتار و آداب اسلامی را از ایشان فرا گرفت.
مبلغ مدرسه علمیه الزهراء(سلاماللهعلیها) گرگان در ادامه بیان کرد: شیخ کلینی بعد از دوران کوتاهی که با منابع رجالی و حدیثی آشنا شد، برای پیمودن کمال انسانی به شهر ری که در آن زمان از مرتبه علمی خاص برخوردار بود، مسافرت کرد.
خانم نارویی اضافه کرد: شیخ کلینی در شهر ری که مرکز برخورد آرا و اندیشههای فرقه اسماعیلیه، حنفیه، شافعی و امامیه بود، در کنار تحصیل علم و آشنایی با اندیشههای دیگر مذهبها تصمیم به نوشتن احادیث گرفت و در محضر ابوالحسن محمدبناسدی کوفی حدیث آموخت.
وی با بیان این مطلب که شیخ کلینی برای تکمیل علوم و اهدافش راهی قم شد، خاطرنشان کرد: ورود کلینی به قم مقارن با حاکمیت سیاسی و دینی مردان با فضیلت و تقوا بود که از محدثین مشهور زمان خود به شمار میرفتند و با بسیاری از محدثان از زبان امام عسکری(علیهالسلام) و امام هادی(علیهالسلام) بدون واسطه حدیث شنیده بودند، ملاقات کرد و از محضر استادان بزرگ چون احمد بن عیسی اشعری، ابوالحسن کوفی، ابن ادریس قمی بهرهها بردند.
مبلغ مدرسه علمیه و عالی الزهراء(سلاماللهعلیها) گرگان گفت: ایشان برای کسب علوم دیگر از قم به کوفه مهاجرت کرد، زیرا کوفه در آن زمان یکی از مراکز بزرگ علمی بود که اشخاص برای تبلیغ مذهب و عقیده خود آزادانه به آنجا میرفتند.
خانم نارویی تصریح کرد: عصر کلینی عصر حدیث است، زیرا نهضتی که برای فراگیری نوشتن احادیث آغاز شده بود، سراسر ممالک اسلامی را فرا گرفته بود.
در ادامه خانم قاسمی طلبه سطح سه مدرسه علمیه و عالی الزهراء(سلاماللهعلیها) گرگان، دردشناس بودن و زمانشناسی، خردورزی و خرافهزدایی، اهتمام به فضایل اخلاقی و ... را از جمله ویژگیهای شخصیتی شیخ کلینی برشمرد.
وی با اشاره به اینکه شیخ کلینی احیاگر مذهب شیعه است، افزود: دغدغهمندی ایشان در ارائه مسائلی که اساس مذهب شیعه را تشکیل میدهد و تشیع بر محور آن می گردد، خلاصه میشد.
طلبه سطح سه مدرسه علمیه و عالی الزهراء(سلاماللهعلیها) گرگان در ادامه بیان کرد: با توجه به آوازه و شهرت شیخ کلینی، شیعه و سنی در فتاوی به او روی می آوردند و او را به ثقه الاسلام ملقب ساختند.