مدیر مرکز راهبردی تعالی خانواده سازمان تبلیغات اسلامی گلستان، دینداری را از عوامل استحکام خانواده دانست و گفت: بانوانی که همسران مذهبی دارند از امنیت روانی بیشتری برخوردارند، زیرا فردی که حدود الهی را رعایت کند، حدود روابط خانوادگی را نیز مراعات میکند.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، کارگاه آموزشی کاهش طلاق و تعارضات با محوریت «رازهای خوشبختی» با همکاری مرکز خدمات حوزههای علمیه خواهران استان گلستان، با حضور اساتید و طلاب متأهل در مدرسه علمیه سعدیه خواهران رامیان برگزار شد.
در این نشست، حجتالاسلام والمسلمین نودهی، خانواده را مهمترین نهاد اجتماعی دانست و بیان کرد: اگر خانواده از هم گسسته شود، هیچ نهاد و کانونی جایگزین آن نمیشود.
وی، به بحث پیرامون عوامل استحکام خانواده پرداخت و دینداری را از آن جمله برشمرد و افزود: بانوانی که همسران مذهبی دارند از امنیت روانی بیشتری برخوردار هستند، زیرا فردی که حدود الهی را رعایت کند، حدود روابط خانوادگی را نیز مراعات میکند.
مدیر مرکز راهبردی تعالی خانواده، با استناد به آیه 2 سوره مائده «و تعاونوا علی البر و التقوی» ازدواج را مهمترین بستر برای بندگی خداوند دانست و تشریح کرد: خانواده بهترین کانون و محیط برای رسیدن به تقوا و بندگی است، لذا زوجین در زندگی یاور یکدیگر در اطاعت خداوند باشند.
حجتالاسلام والمسلمین نودهی، به پیامدهای دینداری اشاره کرد و معنابخشی به زندگی، تقویت بردباری، هماهنگی و توافق زن و شوهر نسبت به حقوق و وظایف همسران، توجه به نظارت دائمی خداوند و پرهیز از ستم به همسر، پرهیز از محرمات الهی و رعایت فضایل اخلاقی مؤثر در تحکیم بنیان خانواده را از آن جمله معرفی کرد.
وی همدلی را از دیگر عوامل استحکام خانواده برشمرد و تصریح کرد: همدلی به معنای توانایی درک همسر و برخورد مناسب با اوست که جلب اعتماد همسر، پیشگیری از قضاوتهای عجولانه، امنیت روانی و آرامش همسر، خشنودی خداوند و بهرهمندی از نعمتهای بهشتی از آثار همدلی به شمار میرود.
مدیر مرکز راهبردی تعالی خانواده، با بیان اینکه قوانین اسلامی و ملی، مسئولیت تأمین مخارج زندگی را برعهده مرد نهاده است، مدیریت اقتصادی خانواده را از دیگر عوامل تحکیم بنیان خانواده برشمرد و تأکید کرد: زنان با مدیریت مصرف در خانواده و نیز آموزش شیوه مصرف صحیح به فرزندان، سهم مهمی در ایجاد آرامش و آسایش خانواده دارند.
حجتالاسلام والمسلمین نودهی، مشورت و کسب توافق در خانواده را از دیگر عوامل استحکام خانواده عنوان کرد و گفت: با توجه به آموزههای اسلام، استفاده از پیشنهادات دیگران و گزینش مناسبترین راه حل، بهترین شیوه است، بر این اساس، زن و مرد باید نقش مشاورهای در زندگی داشته باشند، زیرا مشورت موجب دلبستگی بیشتر زوجین به یکدیگر میشود.
وی، به اصول و مبانی الگوی اسلامی خانواده اشاره کرد و مکمل بودن را از اصول ناظر بر روابط اعضای خانواده برشمرد و با اشاره به آیه 187 سوره بقره «هن لباس لکم و انتم لباس لهن» خاطرنشان کرد: لباس باعث محافظت انسان در برابر سرما و گرما و ناملایمات میشود، لذا، همسران نیز باید در حوادث تلخ و شیرین و گرم و سرد زندگی موجبات دلگرمی را مهیا کرده و یکدیگر را از گناه حفظ کنند.
مدیر مرکز راهبردی تعالی خانواده، ادامه داد: لباس نوعی زینت و نشانه زیبایی است انسان است، بنابراین، زن و شوهر نیز باید زینت و موجب کمال و زیبایی روحی یکدیگر باشند.