کارشناس فرهنگی مدرسه علمیه عالی الزهراء(س) گرگان گفت: جامعه اسلامی در پرتو اجراى فریضه امربه معروف و نهى از منکر محقق می شود و هرگاه در جامعهاى این فریضه مهم به اجرا گذاشته نشود، مرگ آن جامعه حتمى خواهد بود.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، خانم فریده ساوری در نشست معرفتی «امر به معروف و نهی از منکر در نهضت حسینی» که با حضور اساتید و کارکنان مجموعه حوزوی الزهراء(سلاماللهعلیها) گرگان برگزار شد، امر به معروف و نهی از منکر را حِصن اسلام و دژ احکام دانست.
وی با اشاره به اینکه امر به معروف و نهى از منکر، پیشینهاى به قدمت تاریخ حیات انسان دارد، گفت: اهمیت فریضه امر به معروف و نهى از منکر تا جایی است که سایر فرایض و دستورهاى اسلامى در پرتو اجراى آن، برپا داشته شده و جامعه اسلامى محقق مىشود؛ از این رو، هرگاه در جامعهاى این فریضه مهم به اجرا گذاشته نشود و افراد در قبال پیاده شدن این امر خطیر احساس مسئولیت نکنند، مرگ آن جامعه حتمى خواهد بود.
طلبه سطح چهار مرکز تخصصی الزهراء(سلاماللهعلیها) گرگان ادامه داد: در اهمیت و نقش امر به معروف و نهى از منکر در پیشبرد اهداف تربیتى اسلام، قرآن کریم آن دو را از مهمترین آرمانهاى تشکیل دهندگان حکومت اسلامى معرفى کرده و مى فرماید: «الذین ان مکناهم فى الارض اقاموا الصلوة و آتوا الزکوة و امروا بالمعروف و نهوا عن المنکر و للّه عاقبة الامور».
خانم ساوری با استناد به کلامی از سیدالشهدا(علیهالسلام)، یکی از آموزههای قیام ایشان را مطرح کردن امر به معروف و نهی از منکر عنوان کرد و یادآور شد: امر به معروف و نهى از منکر، نقش ارزندهاى در اجراى احکام و حدود الهى داشته و پشتوانه محکمى براى تثبیت ارزشها و ریشهکنى مفاسد اجتماعى است.
وی اضافه کرد: بر حسب روایت؛ امر به معروف و نهی از منکر خلافت خداوند است: «اِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ»؛ چنانچه خداوند، خود امر به عدل و احسان کرده «وَ یَنْهَی عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْکَرِ وَالْبَغْیِ»؛ چون کار، کار خداست کسی که در این وادی بیاید آئینه، خلیفه و نماینده حق تعالی است.
کارشناس فرهنگی مدرسه علمیه عالی الزهراء(سلاماللهعلیها) گرگان، با استناد به روایتی از امیرمومنان علی(علیهالسلام)، قوام و جوهره وجودىِ شریعت را امر به معروف و نهى از منکر معرفی و تصریح کرد: بر اساس سخن ارزنده امام(علیهالسلام)، برپایى واجبات در گرو انجام فریضه بزرگ امربه معروف و نهى ازمنکر است و ترک آن، موجب فراگیرشدن عذاب و خشم الهى نسبت به تمامى مردم خوب و بد مىشود.
خانم ساوری خاطرنشان کرد: امر به معروف و نهى از منکر به عنوان عامل اصلى و اساسى قیام امام حسین(علیهالسلام) است، چنانچه حضرت در کنار بیان انگیزههاى قیام خویش، به این عنصر مهم اشاره فرموده و آن را از اهداف قیام خود مىداند.
وی افزود: «امر به معروف و نهى از منکر»، «اصلاح امت اسلامى از تباهىها و برپاداشتن سیره و روش پیامبر(ص) و على(ع)»، و «حاکمیت امام راستین» ارکان اصلى نهضت عاشورا را تشکیل میدهد اما بدون شک، شاخصه نهضت حسینى؛ عامل امر به معروف و نهى از منکر است و به سبب همین عامل، این نهضت شایستگى پیدا کرده است که براى همیشه زنده مانده و براى همیشه یادآورى شود و آموزنده باشد.
مبلغ جهادی حوزه گفت: پیروان فرهنگ عاشورا با الهام از این حماسه، پیوسته نبض پر حرکت جامعه انقلابى هستند و نسبت به جریان امور و وضعیت فرهنگى و سیاسى حساس بوده و با حضور دائم در میدان امر به معروف و نهى از منکر، عرصه را بر فساد آفرینان تنگ مىکنند.