اساتید اصلی ترین رکن تقویت مدارس علمیه هستند
306087

حجت الاسلام و المسلمین تهرانی، معاون آموزش حوزه های علمیه خواهران در آیین افتتاحیه مدارس علمیه خواهران در کرمان گفت: اساتید رکن اصلی در تقویت علمی طلاب در مدارس هستند.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، آیین افتتاحیه مدارس علمیه خواهران استان کرمان، با حضور معاون آموزش و دبیر شورای علمی تربیتی حوزه های علمیه خواهران برگزار شد.

در ابتدای مراسم که با حضور طلاب خواهر شهرستان رفسنجان و در محل مدرسه علمیه زینب کبری سلام الله علیها رفسنجان برگزار شد، خانم آفرند، مدیر موسسه آموزش عالی زینب کبری(سلام الله علیها)، در سخنانی ضمن عرض خیر مقدم و با اشاره به حوادث اخیر، به بیان ضرورت حضور بانوان طلبه در سطح جامعه و نقش طلاب در خنثی سازی توطئه های دشمنان پرداخت و افزود: در حالی سال تحصیلی را آغاز می کنیم که جامعه درگیر معضلاتی شده است و وظیفه حوزه علمیه، فرهنگ سازی در بسیاری از امور است و اگر حوزویان با تمام توان برای انجام رسالت خود قدم بردارند، جامعه با چنین معضلاتی مواجه نخواهد شد.

وی افزود: متاسفانه در سالیان گذشته قدرت فضای مجازی بیشتر بوده و تعالیم دینی را نیز تحت الشعاع قرار داده است و باید به طور جدی و با جهادی همه جانبه، با توجه به منویات مقام معظم رهبری(حفظه الله)، به تغذیه جامعه اسلامی بر اساس معارف ناب اسلام پرداخته شود.

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین خالقی، دبیر شورای علمی تربیتی حوزه های علمیه خواهران کشور، به بیان نکات اخلاقی پرداخته و با اشاره به زیارت امین الله، بر ضرورت تبیین نقش اهل بیت علیهم السلام در مسیر تعالی پرداخت.

حجت الاسلام والمسلمین حسینعلی تهرانی، معاون آموزش حوزه های علمیه خواهران کشور، نیز در سخنانی با اشاره به حوادث اخیر، بر لزوم افزایش کسب مهارت های آموزشی و فرهنگی طلاب تصریح کرد: هدف این است که طلبه ها بتوانند سطوح عالیه را طی نمایند و اساتید و نویسندگان متون درسی نیز از میان خانم ها باشند، این به شرطی محقق می شود که طلبه های خواهر از ابتدای تحصیل در سطح دو، قوی پیش بروند.

وی ادامه داد: متاسفانه به دلیل شرایط تحصیل مجازی در دو سال گذشته، مدارس علمیه نیز همچون سایر محیط های علمی دچار افت شده اند. اما با برنامه ریزی های انجام شده جهت انجام اصلاحات مورد نیاز و برخی تغییرات ضروری، امید است شرایط به نحو مطلوبی رو به بهبود باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین تهرانی، حضور بانوان طلبه در آموزش و پرورش را فرصتی ویژه دانست و گفت: فضا برای جذب طلاب خواهر در آموزش و پرورش باز شده است، از این نظر که این قشر می تواند موجبات تربیت اثرگذار در نسل آینده را فراهم کند، نعمت بزرگی است. حضرت امام(ره) می فرمودند: اگر طلبه ای اول خودش را بسازد، هرجا که برود آنجا اثرگذار است، اگر طلبه ای به این صورت وارد محیط کاری همچون آموزش و پرورش بشود، برکت است. اما از طرف دیگر با توجه به کمبود نیروی تدریس، برنامه هایی جهت به‌گزینی طلاب مستعد با هدف آماده شدن جهت تدریس در مدارس آماده شده است.

معاون آموزش حوزه های علمیه خواهران افزود: بازنگری ویژه در برخی دروس و کتب انجام شده و امید است که برای طلاب خواهر منشأ اثرات مطلوب و با برکتی جهت رشد هرچه بیشتر آنان باشد.

در ادامه این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین عسکری، امام جمعه شهرستان رفسنجان، به جایگاه پیامبر اکرم صلی الله و آله نزد خداوند اشاره کرد و بیان داشت: قرآن، کتاب حقیقت شناسی است و هیچ چیزی نمی تواند جایگزین آن باشد. خداوند در قرآن از پیامبران به عنوان عبد یاد می کنند و بعد نام فرد را هم ذکر می کند، اما راجع به پیامبر عظیم الشان اسلام که صحبت می کند، اسم ایشان را ذکر نموده است و این نشان از عبد مطلق و عبد خالص بودن ایشان است.

وی افزود: در آیات قرآن، حضرت ابراهیم(ع) به عنوان اسوه حسنه معرفی می شوند و موارد الگو بودن ایشان بیان می شود. اما در مورد پیامبر خاتم؛ الگو بودنشان مطلق است و هیچ قیدی بیان نشده و این نشانگر منزلت و جایگاه رفیع ایشان است. پیامبر اسلام(ص) در بدترین شرایط می فرمودند: خداوندا اینها امت من هستند و از سرنادانی اشتباهاتی را انجام می دهند. پس پیامبر ما رحمت للعالمین و الگوی مطلق همه جهانیان است. بنابراین اگر کسی خطایی انجام می دهد، اول باید ببینیم ما چه وظیفه ای داشته ایم و به آن عمل ننموده ایم و در مرحله اول اشکال را متوجه خود بدانیم.

در بخش دیگر این آیین، که با حضور اساتید مدارس شهرستان رفسنجان برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین تهرانی به نقش اساتید در مدارس علمیه اشاره کرد و گفت: قوی ترین نقش در مدارس علمیه را اساتید برعهده دارند. بهترین خروجی زمانی رخ می دهد که استاد، از نظر علمی قوی و عالم باشد و هم توانایی تربیت طلاب را داشته باشد.

وی افزود: اگرچه نشاط علمی در طلاب کم شده  است، اما  استاد توانمند می تواند حتی با وجود موانع و مشکلات، کلاس را با نشاط برگزار نماید. در شروع هر علم، باید برای طلبه این درس جا بیفتد و در ابتدا بداند چرا و با چه هدفی این درس را فرا می گیرد و این امر موجب علاقمندی طلبه به درس می شود.

معاون آموزش حوزه های علمیه خواهران افزود: به روز شدن روش های تدریس یکی از بهترین راهکارهاست و استاد خوب استادی است که رووس مطالب را به طلبه بشناساند و آموزش بدهد و جزییات را به طلاب واگذار نماید. استاد باید در برابر لحظات عمر افراد که در کلاس هستند، احساس مسئولیت داشته باشد. تقویت روحیه طلبگی در اساتید و تبیین نقش طلبگی می تواند در مسیر تربیت طلاب، تاثیر بسزایی داشته باشد.

در پایان نیز حجت‌الاسلام والمسلمین تهرانی از مدارس علمیه حضرت فاطمه و ریحانه النبی(س) رفسنجان بازدید و با کادر و اساتید این مدارس دیدار و گفتگو کرد.

برچسب‌ها