حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمیان، در نشست فصلی مدیران مدارس علمیه خواهران استان سمنان در مشهد گفت: پرقیمت ترین مخلوق خداوند به شما مدیران سپرده شده است، لذا با اخلاق عملی، طلاب را تربیت کنید.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمیان، مدیرکل صیانت و بازرسی حوزههای علمیه خواهران در نشست فصلی مدیران مدارس علمیه خواهران استان سمنان، که در مشهد مقدس برگزار شد، سخنان خود را با دو سوال آغاز کرد و گفت: تاکنون فکر کردهاید که اگر در کره زمین انسان نبود، چه اتفاقی می افتاد؟ در آسمان و زمین و دریا و جنگل ها خطایی دیده می شد؟ می دانید که فرشتگان از خداوند درخواست کردند که انسان را نیافریند و او را در زمین قرار ندهد! در عین حال خداوند فرمودند که من چیزی را می دانم که شما نمی دانید. سوال دوم را اینگونه مطرح کرد که اگر حضرات معصومین(ع) نبودند چه اتفاقی می افتاد؟ شکی نیست که در صورت عدم وجود حضرات معصومین(ع) و مشخص نبون مسیر راه، تمام زندگی ما همراه با خون و خونریزی می شد.
مدرسه داری آسان است، ولی تربیت بسیار سخت و دشواری
وی افزود: شما مدیران می خواهید انسان ها را تربیت کنید و کره زمین را به سمتی ببرید که هدف خداوند از خلقت انسان هم همین است، نکته مهم این است که مدرسه داری آسان است، ولی تربیت بسیار سخت و دشوار است.
حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمیان در ادامه افزود: برای اینکه طلاب را از جهت اخلاقی تربیت کنیم، در درجه اول باید مدیر باشیم. یک مدیر موفق باید دارای چهار ویژگی اختصاصی از جمله استعداد مدیریت ذاتی، کسب علم مدیریتی، مهارت های انسانی و اداری، و نیز تجربه و تمرین. این چهار ویژگی از استانداردهای جهانی است چه دینی و غیردینی و لذا هر مدیری باید آن را دارا باشد. از این میان، داشتن مدیریت ذاتی بسیار مهم است، اگر مدیری سه مورد دیگر را نداشته باشد امکان مدیریت وجود دارد ولی اگر شخصی سه مورد دیگر را داشته باشد، ولی مدیریت ذاتی را نداشته باشد، باید مدیریت را کنار بگذارد.
مدیرکل صیانت و بازرسی حوزه های علمیه خواهران تصریح کرد: متاسفانه در بعضی مدارس، رشد بدون تربیت اتفاق می افتاد. حضرت امام راحل در بحث تربیت معتقد بود که یک صفت خوب اگر پایدار شود، مداومت حداقل ۱۲ ساله می خواهد. مرحله اول تربیت، روی خودمان است و خودسازی باید اتفاق بیفتد، خودسازی مقدم بر تربیت است. امام راحل خطاب به طلاب و روحانیون می فرمایند: «شما باید خودتان را بسازید بعد ملت را بسازید، خودسازی یعنی تمام ابعاد اخلاقی که انبیاء آورده اند در خودتان ترقی دهیم و بعد جامعه و سایرین را؛ بدبختی هر انسان، تعلق به مادیات است و بیرون رفتن از تعلقات مادی، انسان را به مقام انسانیت می رساند.
وی در ادامه در خصوص شناخت خود به نکاتی اشاره کرد و گفت: نقاط قوت و ضعف جسمی و روحی، تمایلات و علاقهمندی ها، وابستگی ها، استقامت، میزان صبر و میزان ایمان از موارد شناخت خود است و خودشناسی مقدمه ای برای خودسازی است. همکاران محترم، برگه سفید قلب طلاب در اختیار شما مدیران و کادر مدارس قرار دارد، ببینید چه چیز بر روی آن می نویسید!
حجت الاسلام و المسلمین ابراهیمیان، نوجوان امروز را نوجوان دیجیتالی دانست و به بیان مختصات آنها پرداخت و گفت: نوجوان سنت شکن، قانون گریز، رقابت طلب، جنگجو، پرسشگر، تعارض در درون، درگیر محرک ها و ارزش های متفاوتی است. شما مدیران در ابتدای کار باید طلاب را بشناسید و گرنه بدون در نظر گرفتن مختصاتشان، این طلاب طرد خواهند شد. طلبهی امروزی به جای اینکه کتاب بخواند، با گوشی ارتباط می گیرند و به جای گوش کردن حرف معلم و پدر و مادر، از فضای مجازی مطلب می گیرند، لذا از آنجا که آموزه ها در فضای مجازی کامل نیست و محتوا ناقص است، دچار نگاه مشوش به مسائل شده و قانون گریز می شوند.
درس ما اخلاق ماست و اخلاق ما درس ماست
وی در انتها گفت: مدیران محترم برای کار فرهنگی و اخلاقی وقت لازم نیست، مدیر، معاونین و اساتید با اخلاق عملی خود طلبه را تربیت کنیم، درس ما اخلاق ماست و اخلاق ما درس ماست. مدیران محترم توجه داشته باشید که تدریس اخلاق، غیر از تدریس فلسفه و احکام است، در تدریس اخلاق و مباحث اخلاقی سی درصد زبان باید فعال باشد و هفتاد درصد رفتار باید فعال باشد؛ دقت کنید با انسان ها و پرقیمترین مخلوق خداوند متعال سر و کار دارید. سخن امیرالمومنین(ع) شاه کلید ارتباطات انسانی است: آنچه را برای خود می پسندید برای دیگران هم بپسند و آنچه را برای خود نمی پسندید برای دیگران هم نپسند.
نظر شما