فرهنگ ایثار و شهادت از پشتوانه‌ها و ذخایر غنی فرهنگ جامعه است

مبلغ فعال مؤسسه آموزش عالی الزهرا(س) گرگان، فرهنگ ایثار و شهادت را یکی از پشتوانه‌ها و ذخایر غنی فرهنگ جامعه دانست.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، خانم مریم علیجانی در مراسم یادواره شهداء بمناسبت هفته بسیج که از سوی مؤسسه آموزش عالی الزهرا(سلام‌الله‌علیها) گرگان با حضور طلاب این مؤسسه برگزار شد، فرهنگ ایثار و شهادت را یکی از پشتوانه‌ها و ذخایر غنی فرهنگ جامعه دانست.

وی افزود: فرهنگ شهید و شهادت از ویژگی‌های مهم مکتب تشیّع و ضامن و تداعی ضامن بقاء و تداوم اسلام اصیل است، البته خداباوری و معاداندیشی به شهادت معنا می‌دهد و نابودی فرهنگ ایثار و شهادت باعث نابودی فرهنگ اسلامی خواهد شد.

کارشناس پژوهش مؤسسه آموزش عالی الزهرا(سلام‌الله‌علیها) گرگان ادامه داد: شهید مطهری برای شهادت دو رکن قائل هستند؛ یکی اینکه در راه خدا و فی‌سبیل‌الله و دارای هدف مقدس باشد و انسان بخواهد جان خود را فدای هدف کند و دومی اینکه آگاهانه صورت بگیرد.

خانم علیجانی در بیان دیدگاه استاد مطهری اضافه کرد: منطق شهید؛ منطق سوختن، روشن کردن، حل شدن و جذب شدن در جامعه برای احیای جامعه و منطق حماسه آفرینی و دورنگری است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به دیدگاه قرآن درباره مسأله شهادت، اسلام عامل بسیار مهمی را در مبارزه حق در برابر باطل وارد میدان ساخته است؛ عاملی که کاربرد آن از هر سلاحی بیشتر و تأثیر آن از همه برتر است، چنان که در تاریخ انقلاب، به روشنی این حقیقت دیده شد که عشق به شهادت علی‌رغم تمام کمبودهای ظاهری، عامل پیروزی سربازان اسلام در برابر قدرت‌های بزرگ شده است.

استاد حوزه با استناد به آیه 169 سوره آل عمران؛ بر مقام شامخ و بلند شهیدان اشاره و تصریح کرد: منظور از حیات و زندگی در آیه؛ حیات و زندگی برزخی است که ارواح در عالم پس از مرگ دارند، نه زندگی جسمانی و مادی، گرچه زندگی برزخی اختصاصی به شهیدان ندارد و بسیاری دیگر از مردم نیز دارای حیات برزخی هستند.

خانم علیجانی ضمن اشاره به اهمیت مقام شهیدان، طلاب را مرزبانان اندیشه خواند و تاکید کرد: اکثر شهدا در متن وصیت نامه خود بر پیروی از ولایت فقیه، اهمیت حجاب و رعایت آن، امر به معروف و نهی از منکر و توجه به اخلاص تاکید داشتند؛ از این رو، ما نیز به عنوان رهروان راه آنان باید با رعایت اصول فوق؛ راه آنان را ادامه دهیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha