همایش بین المللی "مادران فاطمی، تربیت حسینی، تمدن نوین اسلامی همراه با گرامیداشت شهیده فاطمه نیک" با مجوز isc با حضور میهمان داخلی و خارجی، در بندرعباس برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های عملیه خواهران، همایش بین المللی "مادران فاطمی، تربیت حسینی، تمدن نوین اسلامی همراه با گرامیداشت شهیده فاطمه نیک" در مدیریت حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان برگزار شد.
این همایش با سخنرانی مهمانان داخلی و خارجی در روز نهم آذرماه و بازدید مهمانان خارجی از شناور شهید سلیمانی در دهم آذرماه برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین اسماعیل نیا، مدیر حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان گفت: آثار پژوهشی و فرهنگی و رسانهای از ۲۳ استان و ده کشور عراق، سوریه، بحرین، الجزایر، پاکستان، افغانستان، تایلند و کانادا به دبیرخانه این همایش ارسال شده است.
وی گفت: یکی از اهداف برگزاری این همایش، معرفی هرمزگان بعنوان محور مقاومت و معرفی ام الشهدا شهیده فاطمه نیک به جهانیان است.
حانم طیبی، عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان و دبیر علمی همایش بین المللی مادران فاطمی گفت: این همایش با هدف اجتماع زنان و مردان نخبه و فرهیخته در استان هرمزگان در راستای معرفی الگوهای فاطمی و شهدای عزیز و مادران در دو محور پژوهشی و فرهنگی برگزار شد.
وی افزود: از سه هزار و ۱۶۵ اثر رسیده به دبیرخانه همایش، حدود دو هزار اثر در بخش فرهنگی و هزار و ۱۶۵ اثر در بخش پژوهشی است.
خانم طیبی بیان داشت: از مجموعه آثار رسیده به دبیرخانه، هزار و ۹۰ اثر مربوط به کشور جمهوری اسلامی و ۷۵ اثر به کشورهای عراق، لبنان، بحرین، سوریه، یمن، افغانستان، پاکستان، کانادا و حجاز است.
دبیر علمی همایش گفت: از ۱۹نفر در بخش فرهنگی و ۱۸ نفر در بخش پژوهشی به عنوان نفرات برگزیده و شایسته تجلیل می شود.
هر شهید یک نماد است
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان و امام جمعه بندرعباس، در این همایش با اشاره به اینکه نام این همایش با شهید و تمدن نوین اسلامی عجین شده است، گفت: حیات جامعه به حیات شهید است و به فرموده رهبر معظم انقلاب هر شهید، یک نماد است.
حجت الاسلام و المسلمین محمد عبادی زاده گفت: رسیدن به قلههای رفیع یک تمدن نوین اسلامی، جز با ایثار و شهادت میسر نمیشود.
او گفت: آرمانهای جامعه اسلامی باید در همه ابعاد جامعه زنده و جاری شود.
امام جمعه بندرعباس گفت: هرمزگان هزار و ۵۰۰ شهید را تقدیم انقلاب اسلامی کرده است که این نشان از باور مردمان این سرزمین به فرهنگ ایثار و شهادت است.
تربیت مجاهدان حسینی
آقای مهدی دوستی، استاندار هرمزگان نیز در این همایش بین المللی گفت: نقش مادر و زن در اسلام در بالاترین جایگاه خود قرار دارد و نقش زنان، محققان علمی و دانشجویان در انقلاب اسلامی نیز همواره بی بدیل بوده است.
وی تصریح کرد: مادران فاطمی در طول تاریخ و همه مراحل انقلاب اسلامی تاکنون مجاهدان حسینی تربیت کرده اند.
آقای دوستی یادآور شد: دشمن همه توان خود را در فضای مجازی برای از بین بردن فرهنگ فاطمی زنان ما بکار گرفته است که لازم است برای آن تدبیری عاجل صورت گیرد.
نقش مادران در تمدن نوین اسلامی
حجت الاسلام والمسلمین مجتبی فاضل، مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور نیز در این همایش با بیان اینکه مادران در شکل گیری تمدن نوین اسلامی نقش مهم و اساسی دارند، گفت: تعلیم و تربیت در بستر خانواده و در دامان مادر شکل می گیرد که نمونه بارز این تربیت اسلامی، حضرت زینب سلام الله علیها هستند.
وی با اشاره به مضمون برخی از دعاهای اسلامی گفت: دو ویژگی از وظایف دولت اسلامی این است که اسلام باید در دولت اسلامی عزت برسد و کفر به ذلت کشیده شود.
تمدن اسلامی همان دین حق است
عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در این همایش در سخنانی گفت: باید در عرصه معرفی زن مسلمان و هویت آنچه در قرآن کریم از آن به بیت اسلامی معرفی شده است، تلاش کرد.
آیت الله محسن اراکی با اشاره به اینکه تمدن اسلامی همان دین حق است، گفت: در عالم دو هویت اسلامی و هویت شرک داریم که هویت اسلامی، مبتنی بر خداباوری و سپردن خود به خداست و هویت شرک مبتنی بر هوا و هوس قرار دارد.
وی بیان داشت: هویت اسلامی را که همان بیت محمدی است، پیامبر مکرم اسلام(ص) بنا نهاد.
آیت الله اراکی با بیان اینکه محور هر خانهای، زن آن خانه است، افزود: هویت اسلامی، بیت اسلامی را می سازد و بیت اسلامی، جامعه اسلامی را شکل می دهد و جامعه اسلامی نیز شهر اسلامی مبتنی بر احکام الهی میسازد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: شهیده فاطمه نیک، مصداق بارز جمله "الجارُ ثُمَّ الدّارُ" حضرت زهرا(س) است، زیرا هشت شهید برای مردم تقدیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: در نگاه غرب، زن ارزش و جایگاهی ندارد و در همه تاریخ غرب، شخصیتی مانند حضرت زینب(س) را نمی توان یافت.
لازم به یادآوری است "شهیده فاطمه نیک"، بانویی اهل جزیره هرمز بود که هشت تن از اعضای خانواده و محارم وی در دفاع مقدس به شهادت رسیدند و خود نیز در کشتار جمعه خونین مکه در سال ۱۳۶۵ به دست جنایتکاران رژیم آل سعود شهادت رسید.
زمینه ایجاد پنج شغل در استان هرمزگان را فراهم می کنیم
بعد از سخنرانی آیت الله اراکی از برگزیدگان بخش پژوهشی همایش، تجلیل به عمل آمد.
در نیم روز دوم همایش که ساعت 14 آغاز شد، مهمانان داخلی و خارجی از جمله آقای دکتر سودانی قائم مقام دانشگاه امیرالمومنین(ع) به زبان فارسی و عربی در تجلیل از مقام شامخ حضرت زینب سلام الله علیها سخنرانی کرد.
در ادامه، آقای دکتر زنگنه، رئیس انجمن کارآفرین ایران و رئیس هیئت مدیره تولیدکنندگان طلا و جواهرات ایران بعد از بیان مثال هایی در باب اشتغالزایی، قول زمینه سازی برای ایجاد پنج شغل در بندرعباس را داد و افزود: استان هرمزگان دارای ظرفیت های بالایی است که ان شالله با با رایزنی هایی، زمینه ایجاد پنج شغل را برای جوانان پرتلاش این استان فراهم خواهم کرد.
این همایش با سخنرانی مهمانان خارجی به زبان عربی و فارسی، ادامه داشت و بعد از بیانات سردار تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه، از برگزیدگان بخش فرهنگی همایش تجلیل به عمل آمد.
اسامی برگزیدگان بخش پژوهشی و نفرات اول بخش فرهنگی همایش بین المللی مادران فاطمی، در سایت این همایش، به نشانی https://borkahzanan.ir/ قرار داده شده است.
علاقمندان با مراجعه به این سایت می توانند اسامی را مشاهده نمایند.
نظر شما