خانم خیاطی، مدرس حوزه در جمع خواهران کنشگر عفاف و حجاب گفت: مهارت انتظار کشیدن، تغییر نگرش، و تعدیل قوای باطنی از مهمترین مهارت های عفاف و حجاب در بعد فردی است.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، طلاب خواهر مدارس علمیه سراسر استان سیستان و لوچستان، در همایش "خواهران کنشگر عفاف و حجاب" که در کانون شهید عالی شهرستان زاهدان برگزار شد، شرکت کردند.
در این همایش خانم کبری خیاطی، مدرس و مبلغ حوزه با اشاره به مهارت های فردی و اجتماعی عفاف و حجاب گفت: یکی از مهارت های فردی از مهارت های عفاف و حجاب، مهارت انتظار کشیدن است؛ یعنی انسان برای انجام کارهای خود و لذت بردن از حلال دنیا نیاز به این مهارت دارد تا بتواند استقلال و اعتماد به نفس خودش را تقویت کند. این توان انتظار کشیدن و قدرت بازداری از خواسته ها در ادبیات دین، همان تقواست که در قرآن کریم پروردگار متعال به طور مکرر بندگان خودش را به تقوا دعوت کرده است و در مهار غریزه شهوت و غریزه جنسی این مهارت بسیار کارساز و نیاز انسان هست.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مهارت ها، تغییر نگرش است، خویشتنداری و بازداری در هر قلمروی از جمله جنسی، نیازمند داشتن شناخت ها و باورهای لازم است و مفاهیمی مانند معرفت، ایمان و باور به خدا معنا می یابد. ایمان و باور به خدا، یکی از مهمترین عوامل در تقویت خویشتن داری جنسی هست که شاید کمتر کانون توجه قرار گرفته است. امید به بهشت و ترس از دوزخ را از زیرمجموعه های این بحث و به عنوان نمونه ای که خداوند در قرآن کریم مثال میزند، می توان نام برد؛
خانم خیاطی بیان داشت: ضرب المثل های قرآنی همه درس و مهارت هست برای رسیدن به زندگی سعادتمند. بنابراین اگر نگرش ها درست شود، این مشکلات، بی بند و باری ها، بی حجابی و بی عفتی در جامعه به حداقل خواهد رسید؛ ماجرای حضرت یوسف و زلیخا را بسیار شنیده اید، لذا این مسئله ای که زلیخا را وادار کرد بعد از دعوت یوسف در آن نهانخانه پارچه ای بر روی بت خود بیندازد، همان نگرش و اعتقادی بود که زلیخا نسبت به جایگاه آن بت داشت و از او حیا کرد که در نزد او کار زشتی انجام دهد، از طرفی حضرت یوسف علیه السلام با این نگرش بالا و اعتقاد و باوری که از پروردگار و خالق خود داشت که او را ناظر بر اعمال بشر حتی در نهانخانه می دانست، باعث شد که تقوا پیشه کند و از صحنه گناه پرهیز کند.
مدرس حوزه، یکی دیگر از مهارتهای فردی را، تعدیل قوای باطنی عنوان کرد و افزود: قوه خیال انسان را در پرتگاه گناه قرار می دهد، اگر انسان مواظبت نکند و مهارت ضبط خیال و کنترل خیال را نداشته باشد، به گناه منجر میشود و این خیال که در ذهن ایجاد می شود، اعضا و جوارح انسان را مبتلا به گناه میکند.
وی در ادامه با بیان مهارت های عفاف در زمینه اجتماعی گفت: ما در جهانی قرار گرفته ایم که از هر طرف استعمارگران و مستکبران عالم به دنبال تسلط بر کشورهای اسلامی هستند و هربار با ابزاری وارد صحنه می شوند. گاهی جنگ های قومی ترورها و انواع و اقسام جنگ ها را علیه ما به راه میاندازند و در کشور ما از این راه ها به اهداف خود نرسیدند، لذا با جنگ نرم حیازدایی از جامعه می کنند از طریق شبکه ها رسانه ها ماهواره ها و گروه ها و کانال های مجازی به دنبال تبلیغات علیه این ارزش الهی یعنی عفاف و حجاب هستند.
وی در ادامه با بیان آیه 120سوره بقره «وَلَن تَرۡضَیٰ عَنکَ ٱلۡیَهُودُ وَلَا ٱلنَّصَٰرَیٰ حَتَّیٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمۡۗ» «هرگز از شما راضی نخواهند شد مگر اینکه از آنها پیروی کنید»، گفت: ما باید دشمن را بشناسیم، رنگ ها و دسیسه های او را باید بشناسیم تا بتوانیم مهارت های حفظ عفاف و حجاب در زمینه اجتماعی را دنبال کنیم. یکسری وظایف هم مربوط به دستگاه هاست. یعنی حتی قوای سه گانه قوه مجریه قوه مقننه و قوه قضاییه هر کدام وظایف خودشان را از بالا تا پایین باید به نحو احسن انجام دهند تا جامعه عفیف شود.
نظر شما