خانم طایفه، مدیر مدرسه علمیه زینبیه رشت در مراسم سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) گفت: بهرهمندی از هدایت معصوم، حق طبیعی انسان است.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، در مراسمی که به مناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا سلاماللّهعلیها در حرم مطهر فاطمه اُخریٰ(خواهر امام) در رشت برگزار شد؛ مدیر مدرسه علمیه زینبیه رشت، در سخنانی ضمن بزرگداشت مقام حضرت فاطمه علیهاالسلام به تبیین ابعاد شخصیتی این بانوی بزرگ اسلام پرداخت.
خانم طایفه در ابتدا به روایتی از امام جواد علیهالسلام اشاره کرد که در آن حضرت در گفتگو با فردی که اعمال مستحب خود را به رسول خدا و ائمه اطهار سلاماللّهعلیهمأجمعین هدیه میکرد و در هدیه کردن اعمال مستحب به حضرت فاطمه علیهاالسلام تردید داشت؛ بر انجام بیشتر این کار توصیه کردند و فرمودند: «اِسْتَکْثِرُ مِنْ هذا» و همچنین در پایان با عبارت «فَإنَّهُ اَفْضَلُ ما أنتَ عاٰمِلُهُ إنْشاٰءَاللّٰه»، بر اینکه امید است هدیه کردن اعمال مستحب به حضرت فاطمه علیهاالسلام جزء برترین اعمال انسان قرار گیرد؛ تاکید کردند و جایگاه والای سیدة النساء العالمین را یادآور شدند.
مدرس حوزه در ادامه ضمن اشاره به روایت «لَوْلاکَ لَمَا خَلَقْتُ الْأَفْلاکَ» تصریح کرد: در این روایت خلقت پیامبر خدا به عنوان آورنده دین اسلام و خلقت امیرالمومنین(ع) که به بیان قرآن تکمیل کننده رسالت پیامبر(ص) است به خلقت حضرت فاطمه(س) مشروط شده که نشانگر عظمت وجودی بانوی بزرگ دو عالم است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به عبارت «فَإِنّا نَسْأَلُکِ إِنْ کُنَّا صَدَّقْناکِ إِلّا أَلْحَقْتِنَا بِتَصْدِیقِنَا لَهُما» که در زیارتنامه حضرت فاطمه سلاماللّهعلیها آمده؛ نقش ایشان در نظام هدایت بشر، الحاق انسانها به دامان نبوت و ولایت است تا از چشمه زلال هدایت بهرهمند گردند.
خانم طایفه در ادامه اظهار کرد: نظر به بیانات ویژهای که در روایات نسبت به شخصیت حضرت فاطمه زهرا سلاماللّهعلیها آمده است؛ شناخت شخصیت و ابعاد وجودی این بانوی بزرگ اسلام برای مومنین ضروریاست؛ چرا که خداوند، جهان هستی را مسخّر انسان کرده تا بستر رشد و تعالی و هدایت بشر باشد و اگر انسان در مسیر هدایت قرار نگیرد، کفران نعمت کرده است؛ لذا تمسک به وجود مبارک حضرت صدیقهطاهره سلاماللّهعلیها به عنوان واسطه هدایت بشر از ضروریترین حقوق انسانی به شمار میرود؛ زیرا بهرهمندی از هدایت معصوم، حق طبیعی همهی انسانهاست.
وی در ادامه با برشمردن صفات حضرت فاطمه سلاماللّهعلیها از جمله حیا و عفاف، ظهور صدق اعلی، طهارت وجودی، معصومپروری، صبر در سختیها و مشکلات و جانفشانی در راه آرمانهای دینی ، ایشان را جلوه صفات جمالی و جلالیه خداوند تعالی بر روی زمین دانست.
مدرس حوزه در پایان با تاکید بر تلاش فراوان حضرت فاطمه سلاماللّهعلیها در راه تبیین مساله ولایت و حفظ ارکان اساسی دین، تأسی طلاب در مسیر جهاد تبیین به ایشان را از مهمترین وظایف طلاب در زمان حاضر دانست؛ تا با الگوگیری از بانوی دو عالم بتوانند در مسیر ولایتمداری به نحو أحسن سربازی کنند.
برپایی میز پاسخگویی به احکام و شبهات دینی، قرائت حدیث کساء، برگزاری مجلس روضه و پخش آش نذری از دیگر برنامههای این مراسم بود.
نظر شما