در کرسی آزاداندیشی «سکولار و فمنیسم حجاب اختیاری و ممنوعیت حجاب؟» مطرح شد: اگر زنان و دختران ایرانی باور کنند که در سایه قوانین اسلامی میتوانند شخصیت انسانی، حقوق فردی و جایگاه اجتماعی شایسته خود و هویت از دست رفته خود را بازیابند، هرگز به بدحجابی و خودنمایی روی نمیآورند.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، کرسی آزاد اندیشی با عنوان «سکولار و فمنیسم حجاب اختیاری و ممنوعیت حجاب؟» با حضور جمعی از معاونین، کارکنان، اساتید، و طلاب مدرسه علمیه فاطمهالزهرا(سلاماللهعلیها) بندرترکمن برگزار شد.
در این کرسی، خانم مریم لشکری نامقی به عنوان ارائه دهنده بحث، سکولار را به معنای «انکار دین» خواند و بیان کرد: سکولار دین را کنار زده و در نهایت جامعه منهای دین برمیشمارد و جایی را برای حق بیان نمیکنند.
وی نگاه فمنیسم به انسان را فعل ابزاری خواند و گفت: نگاه به جنس زن از نوع نگاه حیوانی بوده و در حقیقت به آنها فمنیست گفته میشود.
مدرس مدرسه علمیه فاطمهالزهرا(سلاماللهعلیها) بندرترکمن با اشاره به اختیاری بودن حجاب و عفاف بیان کرد: بنا بر دو دیدگاه مذکور، انسان باید آزاد باشد و هیچ چیز حق محرومیت انسان را ندارد.
خانم لشکری در ادامه افزود: سکولار و فمینیسم در مورد پوشش معتقدند که اگر همین حجاب موجب مانع شود، باید آن را کنار گذاشت و شخصی نمیتواند انسان را مستلزم رعایت حجاب کند.
وی در ادامه با مطرح کردن سؤالاتی به بیان مطالب خود پرداخت.
در ادامه این کرسی، خانم اشرف قانعی زارع، به عنوان منتقد، ادامه داد: قبل از فمنیسم، پیامبر اسلام(ص) به زن ارزش داد؛ در رساله امام سجاد(ع) نیز حق همه چیز برای ما تعیین شده است.
وی در تفسیر آزادی گفت: آزادی در غرب به معنای دیکتاتوری و در اسلام یک زن ایرانی آزاد آزاد است.
استاد این مدرسه علمیه، در پاسخ به سوال «چرا روابط جنسی که یک مسئله شخصی است، اسلام باید برای آن تعیین تکلیف کند؟» گفت: بی حجابی یک نظر شخصی نیست، بلکه به کل جامعه آسیب میزند، از جمله: افزایش طلاق، (بیشترین آمار طلاق در آمریکا و اروپا وجود دارد)، تخریب ساختار خانواده و ... .
خانم قانعی زارع با اشاره به اینکه ایران یک کشور اسلامی است، افزود: ارزش کشور اسلامی از پول بالاتر است و پوشش در کشور اسلامی اجباری است نه حجاب؛ مراد از حجاب رعایت، حجاب اسلامی است که در فقه به آن اشاره شد.
در بخش پایانی این کرسی، خانم فاطمه محمدزاده به عنوان دبیر کرسی به جمع بندی مباحث پرداخت و بیان کرد: اسلام در قرن ششم ظهور کرد و در پی آن ارزش زن را بالا برد؛ از این رو، زن در حکومت اسلامی باید پوشش را رعایت کند.
وی ادامه داد: بدون شک، اگر زنان و دختران ایرانی باور کنند که در سایه احکام و قوانین اسلامی میتوانند شخصیت انسانی، حقوق فردی و جایگاه اجتماعی شایسته خود را بازیابند و هویت از دست رفته خود را پیدا کنند، هرگز به بدحجابی، خودآرایی و خودنمایی روی نمیآورند.
نظر شما