آیین افتتاحیه رویداد مبینا به همت معاونت فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان قم در موسسه آموزش عالی حضرت آمنه(س) قم برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، آیین افتتاحیه رویداد مبینا به همت معاونت فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان قم در موسسه آموزش عالی حضرت آمنه علیهاالسلام قم برگزار شد.
این مراسم با تلاوت قرآن کریم توسط قاری بین المللی آقای محمدعلی فروغی آغاز شد و با خیرمقدم گویی و سخنان مقدماتی معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان قم برگزار شد و با بیان جنگ روایت ها در جهاد تبیین توسط آقای محمدهانی ایرانمنش، مسئول عملیاتی گام دوم انقلاب در قرارگاه بقیه الله عجل الله ادامه یافت.
خانم یاوری معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان قم گفت: هدف ما از رویداد مبینا ایجاد تیم های جهاد تبیین است تا بتوانیم به سخنان مقام معظم رهبری لبیک گفته و هر کدام یک سردار حوزه جهاد تبیین در حیطه رسانه باشیم.
مسئول قرارگاه عملیاتی در مراسم افتتاحیه رویداد مبینا اظهار داشت: جهاد تبیین اصلی ترین موضوعی است که ما را برای برگزاری رویداد مبینا گرد هم جمع کرده است.
آقای ایرانمنش افزود: «جهاد تبیین» متفاوت از «تبیین» است؛ ما همه در زندگی مکلف به تکلیف هستیم لذا از لحظه ای که موضوعی را متوجه می شویم باید در راستای آن اقدامات تبیینی را انجام دهیم.
وی ادامه داد: باید با فهم درست از زمانه ای که در آن زندگی می کنیم به صورت اجتهادمند وارد میدان شویم زیرا زمانه، مفاهیم، روش ها و شبکه روایت را تغییر می دهد.
آقای ایرانمنش تاکید کرد: در یک زمانه کار اصلی جهاد تبییین ممکن است شاگردپروری در سکوت باشد؛ مانند امام علی(ع) که در سکوت شاگردانی را تربیت کردند و شاید همین تربیت شاگرد در زمان امام حسین(ع) به روش دیگر انجام شود.
مسئول عملیاتی گام دوم انقلاب در قرارگاه بقیه الله عجل الله اظهار داشت: جنگ روایت ها زمانی مهم می شود که یک پدیده بزرگ رخ داده که از این پدیده یک روایت غلط را ارائه بدهند و وظیفه ماست که روایت را به درستی بیان کنیم.
وی با بیان اینکه ما چهار خطا در روش الگوپردازی داریم، گفت: نخست اینکه اغلب روایت از قله می کنیم در صورتی که باید از دامنه و کوهپایه شروع کنیم تا به قله برسیم.
آقای ایرانمنش در توضیح اینکه باید شبکه روایت راه بیندازیم، تاکید کرد: اثبات «کلان روایت» نیازمند خورده روایت هاست و برای جریان سازی یک روایت در جنگ روایت ها باید شبکه تولید و شبکه سوژه خلق کنیم.
وی افزود: کلان روایت دشمن این بود که بگوید جمهوری اسلامی یک نظام ضد زن و مخالف آزادی زنان است و برای القای به مخاطب این روایت هر روز یک سوژه داشت لذا ما هم باید روش و شبکه درست را در جنگ روایت ها انتخاب کنیم.
آقای ایرانمنش با بیان اینکه ما در موضوع زن در راس مثلث جنگ روایت ها هستیم و این موضوع مهم نیازمند جهاد تبیین است، گفت: اگر اولویت های جبهه حق و اولویت های جبهه باطل را درک کنیم آنگاه مجاهد جهاد تبیین خواهیم شد.
وی تصریح کرد: یکی از صحنه های مهم جهاد تبیین جنگ روایت هاست که در دوره هایی از تاریخ جنگ روایت ها اولویت جهاد تبیین می شود.
مسئول عملیاتی گام دوم انقلاب در قرارگاه بقیه الله عجل الله با بیان اینکه جنگ روایت ها دو مثلث مهم دارد، گفت: مثلث اول «جنگ روایت ها، معنا و روش و شبکه» است که «معنا» از کلان روایت، خرده روایت و صحنه رقابت روایت ها تشکیل شده است.
وی افزود: راوی باید مانند قصه گو و شخصیت پرداز توانمند وقتی روایت را بیان می کند خاطرات قدیمی برای ما تداعی شود.
آقای ایرانمنش در ادامه اعلام کرد: شبکه های تولید، توزیع، سوژه و تکرار متناسب با روایت و معنا باشد و روایت باید فناوری اجتماعی شود به این معنا که جریان اجتماعی خلق کند و هویت ساز باشد.
وی با بیان اینکه مثلث دوم جنگ روایت ها «رویداد، سوژه و روایت» است، افزود: برای این که یک روایت تبدیل به یک فناوری جدی تحولی شود نیازمند تنظیم سه گانه رویداد، سوژه و روایت هستیم.
آقای ایرانمنش گفت: رویداد یا خلق می شود یا کسی آن را خلق می کند ما در جریان انقلابی استاد خلق رویداد هستیم ولی در روایت کم کارترین هستیم.
مسئول عملیاتی گام دوم انقلاب در قرارگاه بقیه الله عجل الله گفت: ما با اربعین به پیروزی مطلق رسیدیم زیرا دشمن چند ماه فعالیت کرده بود که کسی دراین مراسم شرکت نکند یک رویداد بزرگ را رقم زدیم اما رویداد به تنهایی کفایت نمی کند و باید سوژه پیدا کند. باید شبکه سوژه داشته باشیم و باید موضوع در آن دستگاه به خوبی روایت شود؛ مستندهای زیادی تولید می شود اما روایت خوبی ندارد.
وی ادامه داد: در این مثلث دوم ما می خواهیم با دشمن مقابله کنیم اما بهتر است قبل از دشمن روایت دست اول را ما خلق کنیم زیرا روایت دست اول به شدت قدرتمند است و شکستن آن دشوار است.
آقای ایرانمنش با تاکید بر اینکه ما باید در رویداد دشمن سوژه خود را کسب و یک روایت قدرتمند از روایت دشمن خلق کنیم، گفت: جنگ رسانه ای یک جنگ آشکار است و جنگ روایت هاست و آن سوی این جنگ بیش از آنکه ایرانی باشد بین المللی است و مخاطب 95 درصد محتوای تولید شده آن ایرانی ها نیستند.
وی افزود: دشمن به این نتیجه رسیده که باید تصویر ایران را از روی نقشه دنیا محو کند که یکی از این محورها مخدوش کردن تصویر زنان است به همین دلیل در دیداری که حضرت آقا با زنان دارند تاکید می کنند که مسئله اصلی روایت زن در عرصه جهانی است.
آقای ایرانمنش در پایان اظهار داشت: امیدواریم با برپایی رویداد مبینا شاهد تغییرات جدی در راستای جهاد تبیین و در صحنه جنگ رسانه ای باشیم.
نظر شما