مراسم افتتاحیه سال تحصیلی جدید حوزههای علمیه خواهران و برادران استان ایلام با حضور نماینده ولی فقیه دراستان و امام جمعه شهر ایلام، مشاور و مسئول حوزه ریاست حوزه های علمیه کشور و مدیران حوزه های علمیه برادران و خواهران استان و جمعی از طلاب برادر و خواهر در حسینیه دفتر نماینده محترم ولی فقیه در استان برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، آیین مشترک افتتاحیه سال تحصیلی ۱۴۰۳_۱۴۰۲ حوزههای علمیه خواهران و برادران استان ایلام با حضور حجت الاسلام والمسلمین کریمی تبار نماینده ولی فقیه دراستان و امام جمعه شهر ایلام، حجت الاسلام والمسلمین علیزاده مشاور و مسئول حوزه ریاست حوزه های علمیه کشور و مدیران حوزه های علمیه برادران و خواهران استان و جمعی از طلاب برادر و خواهر در حسینیه دفتر نماینده محترم ولی فقیه در استان برگزار شد.
در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین تمرخانی مدیر حوزه علمیه خواهران استان ضمن ابراز خرسندی از برگزاری آیین افتتاحیه حوزه های علمیه خواهران و برادران به صورت مشترک در استان، بیان کرد: هر انسانی در زندگی با انتخابهای زیادی روبرو است که برخی از آنها سرنوشتساز هستند و انتخاب راه طلبگی نیز از همین انتخاب هاست.
وی مسیر راه طلبگی را راه آرامش و سعادت دانست و بیان کرد: طلاب جدیدالورود باید بدانند که این مسیر راه سعادت است، به دلیل اینکه انس با حدیث و روایت موجب آرامش انسان میشود.
حجت الاسلام والمسلمین تمرخانی در پایان گزارش کاملی از موفقیتهای حوزه های علمیه خواهران در یکسال گذشته ارائه نمود. و خاطر نشان کرد که این موفقیت ها به این موارد ختم نمی شود و ان شاءالله با تلاش و پیگیری های مستمر ادامه خواهند یافت.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین مرادبیگی مدیر حوزه علمیه استان ضمن عرض خیر مقدم، به آیات ۲و ۳ سوره صف اشاره و بیان کرد: مصداق بارز این آیات به ما طلبه ها برمی گردد. طلبه اگر میخواهد در جامعه موثر باشد باید با عمل اینکار را بکند نه با صرف حرف.
وی در ادامه گفت: حرف مؤید عمل شماست. لذا امام صادق(ع) در روایتی در این باره می فرماید: خداوند رحمت کند آن قومی را که مثل چراغ در جامعه میدرخشند و منار و شاخص هستند. اینهایی که در جامعه مثل شمع بوده و پیرامون خودشان را روشن می کنند و مردم با نگاه به آنها مسیر دینشان را گم نمی کنند کسانی هستند که مردم را با عملشان دعوت می کنند.
مدیر حوزه علمیه استانافزود: پس اگر ما می خواهیم تاثیرگذار باشیم باید سه نکته تلاش و مجاهدت، صداقت و تقوا را رعایت کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین مرادبیگی در پایان با اشاره به اجرایی شدن طرح امین در سطح مدارس آموزش و پرورش، بیان نمود باید برای ارتقاء سطح علمی آنها تلاش بکنیم.
حجت الاسلام والمسلمین علیزاده مشاور و مسئول حوزه ریاست حوزه های علمیه کشور، نیزضمن عرض تسلیت ایام آخر ماه صفر، گفت: از خمین تا کلین و از خامنه تا مدینه ۱۴ قرن بیش فاصله نیست. ولی چه سختیها، چه فرازها، چه فرودها و چه روزهای سخت و سنگینی گذشته تا به امروز که به ما رسیده است. اولین حوزه معرفتی و معارفی را شخص شخیص و نفس نفیس نبی مکرم اسلام در مکه و مدینه پایه گذاری کرده است، بعد از او هم امام علی (ع) در مدینه و پس از آن در سال ۳۶ هجری بعد از جنگ جمل پایگاه حکومتش را در کوفه قرار داد این حوزه ریشه ۱۴۰۰ ساله دارد. پس از آن به بغداد منتقل شد حضور امامین صادقین در مدینه و در برههای هم امام صادق در کوفه ثمرهاش تربیت بیش از ۴ هزار شاگرد بوده است، از این تعداد ۵۵۰ نفر ایرانی بودهاند و این افتخاری است برای ایرانیان.
وی ادامه داد و بیان کرد: به برکت وجود ائمه(علیهم السلام) بعد از آنجا به بغداد و بعد به مشهدالرضا منتقل شده است. این جریان نورانی همواره ادامه و استمرار داشته است در برههای به اصفهان و بعد به حله که علامه حلیها و ابن ادریس و عالمان بزرگ در آنها تربیت یافته اند.حوزه مرتب در تتبع و تکامل و پیشرفت بوده است از قرن دوم وکیلانی از ائمه در آنجا بودند حوزه قم پایهگذاری میشود.
مشاور و مسئول حوزه ریاست حوزه های علمیه کشور با اشاره به حدیثی از امام رضا(ع) که میفرمایند: اگر مردم بدانند محاسن کلام ما را از آن تبعیت میکنند. گفت: امروز این وظیفه بر دوش ما سنگینی میکند مخاطب این فرمایش ما هستیم، خود قرآن هم می فرماید: این کتاب وسیله هدایت برای همهی جوانع بشری است، محدود در زمین و زمان نیست به همه اعصار و نسلها تعلق دارد این وعده الهی است تا روزی که آن ولی خدا از پس پرده بیرون آید و جهان را پر از نور کند. و این شدنی است.
وی اظهار داشت: حوزه به برکت انقلاب اسلامی تمام مرزهای جغرافیایی را در نوردیده است، حوزه یک فرزند تربیت میکند و تحویل جامعه میدهد به اسم امام روح اله که تمام معادلات دنیا را بهم میزند. امروز ما در انگلستان، هندوستان، کره جنوبی و حتی واشنگتن آمریکا حوزه داریم اینها به برکت اخلاص الهی امام خمینی (ره) است.
در پایان افزود: یک طلبه ای از نجف می آید به اسم آیت اله حیدری و در این استان تحول آفرینی میکند ما باید از اینها الگو بگیریم ما در سر سفره اینها نشستهایم مبادا که کوتاه بیاییم و کوتاهی بکنیم، با روحیه انقلابی و فکر جهادی به سوی افقی که روبروی ماست حرکت میکنیم.
در پایان مراسم نیز حجت الاسلام والمسلمین کریمی تبار نماینده ولی فقیه دراستان و امام جمعه شهر ایلام گفت: عالم کسی است که قدر خود را بداند، شبکه گسترده ای که طلاب اعم از خواهر و برادر در اختیار دارند هیچ نهاد تاثیرگزاری در جامعه ندارد. در واقع در تمام محلات، مساجد، و روستاها طلاب شبکه تاثیرگزاری هستند که بحمدلله آثار آن را هم در بحث اربعین دیدیم.
وی بیان نمود: در بحث اربعین حضور طلاب برادر و خواهر نه تنها در مهران در مواکب کل استان حضور چشمگیری بود. و این نهضت فرهنگی در اربعین نقطه آغازی است برای زیارت با معرفت و معرفت افزایی زائر
در ادامه اظهار داشت: نقشی که طلاب ما در مدارس بعنوان طرح امین از سال گذشته شروع نموده اند در مبارزه با اغتشاشات یک نهضت تبیین و آگاهی بخش به جوانان و نوجوانان بود بخاطر اینکه فریب دشمن را نخورند.
نماینده ولی فقیه دراستان و امام جمعه شهر در ادامه به نقش تاثیرگذار بانوان طلبه اشاره نمود و گفت: یکی از خواهران طلبه استان در پاسخگویی به مسائل شرعی و روز بیش از صد هزار عضو در کانال مجازی دارد اگر توجه به جایگاه داشته باشیم این توان فوق العادهای است.
حجت الاسلام والمسلمین کریمی تبار در ادامه بیان داشت که امام علی(ع) می فرمایند: عالم با عمل در عرض کعبه و مصحف و والدین و اهل بیت (ع) قرار میگیرد که نگاه کردن به چهره چنین انسانی عبادت محسوب میشود. همچنین در روایتی دیگر می فرماید: اگر کسی عالمی را تکریم کند خدا را بزرگ داشته است.
وی ادامه داد: نگاه مردم به ما طلبه ها هم همین است، وقتی انسان بعنوان سرباز دین افتخار پیدا میکند در این جایگاه قرار بگیرد باید اهل عمل باشد. اگر خدایی ناکرده عالم دینی بلغزد این لغزیدن خطرناک است. چرا که هیچ لغزشی مانند لغزش عالم نیست.
نماینده ولی فقیه دراستان و امام جمعه شهر گفت: بحمدلله الان حرکت خوبی در حوزهها با تلاش و همت آیت الله اعرافی آغاز شده است، ایشان در جلسهای که نمایندگان ولی فقیه در قم داشتند گزارشی که از برنامه ها و عملکردشان داشتند که فوقالعاده بود و آثار جزیی آن را مشاهده میکنیم. طرح امین نمونه موفقی از این برنامه ها بود، تربیت قضات، تربیت امام جمعه و بکار گیری گروههای متعدد اندیشه ورز و هوش مصنوعی از جمله اینها بود که آثار اینها در آینده دور و نزدیک نمایان خواهد شد، ما هم باید خودمان را با اینها وفق بدیم و بتوانیم در رقابت علمی که در جامعه وجود دارد در جایگاهی قرار بگیریم که نقش مثبتی ایفا کنیم.
وی در پایان تاکید کرد: که مساجد بعنوان بهترین پایگاهی که ما در اختیار داریم نیاز است برای رونق بخشیدن به آنها، تغییر رویکرد داشته باشیم. البته حرکت خوبی بعد از کرونا شروع شده است اما کافی نیست با این سرعتی که انقلاب ما در دنیا نور افشانی میکند. احساس می شود که ما داریم جا میمانیم هر چه نور انقلاب در دنیا فراگیر شود مسئولیت ما بیشتر خواهد شد.
لازم به ذکر است این مراسم با روضه خوانی و پذیرایی از مدعوین به پایان رسید.
نظر شما