استاد کلام و عقاید مدرسهی علمیهی شهید مطهری (ره) کرج، الگوسازی سبک زندگی فاطمی را برای دختران جوان مهم ارزیابی کرد و گفت: حضرت زهرا(س) نهتنها الگوی زنان، بلکه الگوی همهی بشریت هستند.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران،خانم اکرم السادات موسوی، الگوسازی سبک زندگی فاطمی را برای دختران جوان مهم ارزیابی کرد و گفت: یکی از مسائلی که همواره دربارهی حضرت زهرا(س) مطرح میشود، الگوبودن ایشان برای بانوان است که همین امر ذهن جوانان را به این سؤال هدایت میکند که چگونه ممکناست زندگی کسیکه هزارواندی سال پیش میزیسته برای انسان امروز الگو باشد؟
استاد موسوی برای پاسخ به این سؤال به آیهی ۴۰ سورهی احزاب اشاره کرد و گفت: اسلام دین جهانی و جاودانیست و رسول اکرم(ص)، خاتم پیامبران هستند و شریعت او نیز به تمام نیازهای بشر تا پایان دنیا از نظر کیفی و کمّی پاسخ میدهد و اینگونه نیست که دو هزار سال بعد حادثهای رخ دهد و اسلام برایش راهحلّی نداشته باشد، بلکه قرآن و اهلبیت(ع)، برای مخاطبان امروز خود، که از عصر نزول قرآن دور افتادهاند، راهحلهای بهروزتری دارند و این راهحلها اعجاز آنها را نشان میدهد.
وی بهرهمندی جامعهی امروز از سیرهی حضرت زهرا(س) را منوط به دو مرحله دانست و اظهار داشت: مخاطب امروز سیره و سخنان هزارواندی سال قبل باید بتواند به این سیره اعتماد کند و این اعتماد، راهحلّ برونرفت از مشکلات امروز است، زیرا ناتوانی انسان امروز، در حلّ مشکلات به دلیل ضعف خود اوست، رسول الله(ص) مشکلات امروز بشر را میدانستهاست، پس حتما برای آن راهحلّ نیز دارد؛ این نکتهایست که انسان امروز باید آن را باور کند.
خانم موسوی، مرحلهی دوم استفاده از سیرهی حضرت زهرا(س) را کشف اصول دانست و افزود: اصول در قرآن، روایات و سیره بیان شده است و با کشف این اصول میتوان برای امروز نیز برنامهریزی کرد. برای مثال، حجاب اصلیست که در آموزههای دینی به آن تأکید شده و بعد از پذیرش این اصل، میتوان با توجه به دیگر آموزهها، فروعات مسئله را حل کرد، در حالیکه برخی حجاب را مربوط به زمان گذشته میدانند و معتقدند اکنون با این شرایط نمیتوان به طور کامل به آن پایبند بود که این نیز از همان بیاعتمادی نشأت میگیرد.
مشاور حوزه در ادامه به روایت «اِنَّ لی فی ابنة رسولِ الله اُسوةٌ حَسَنَةٌ»، از امام زمان علیهالسلام اشاره کرد و گفت: این روایت نشان میدهد حضرت زهرا(س) الگوی امام زمان(عج) نیز هستند، بنابراین حضرت نهتنها الگوی زنان، بلکه الگوی همهی بشریت هستند.
ایشان ضمن تبیین روایت فوق می گوید: امامی که قرار است دنیا را متحول سازد و بشریت را از ظلم و فساد نجات دهد، کدام ویژگی حضرت زهرا(س) را الگوی خود قرار دادهاست؟ شجاعت، اخلاص، پایداری، عبادت، دفاع از ولایت، زهد، سادهزیستی، پایبندی به حقوق، ...؟!! آیا این ویژگیهای اخلاقی صدیقهی طاهره فقط برای عصر خود بوده و به امروزِ انسانها کمکی نمیکند؟
وی ضعف انسانِ امروز را یادآور شد و گفت: انسانِ امروز گمان میکند گذر زمان همهچیز، حتی اصول و الگوهای واقعی را تغییر میدهد، در حالیکه بر اساس دیدگاه قرآن، همهی جهان برای انسان آفریده شده و انسان نیز برای بندگی خلق شدهاست و حقیقت عبادت نیز فقط با بعثت پیامبران و نبوت نبی اکرم(ص)، در مقام ارائهکنندهی کاملترین دین محقق میشود و بدون وجود پیامبر خاتم، هیچکدام از اهداف الهی تحقق نمییافت.
خانم موسوی به این روایت رسول الله(ص) اشاره میکند: «فاطمه پارهی تن من است. هرکه او را شاد سازد، مرا شاد ساخته و هرکه او را اندوهناک کند، مرا اندوهناک کردهاست. فاطمه از همهی مردم پیش من عزیزتر است.» و میگوید: این روایت صرفا به رابطهی پدر و فرزندی اشاره نمیکند، بلکه میتواند به این معنا هم باشد که حضرت زهرا(س)، پارهای از نبوت و تکمیلکنندهی رسالت نبویاست. بنابراین دینداری بدون الگوپذیری از حضرت زهرا(س) و بدون اقتدا به ایشان ناتماماست.
استاد موسوی در پایان تصریح کرد: قدرت انسانِ امروز در استخراج اصول از سیرهی حضرت زهرا(س) آناست که بتواند فارغ از گذر زمان و هیاهوی پیشرفت و توسعه، بهرهی فراوانی از روش زندگی آن بانوی گرامی اسلام ببرد و الگوی سوم زن مسلمان در عصر حاضر را نشان دهد.
نظر شما