کرسی آزاداندیشی با موضوع بررسی اشتغال زنان و تأثیر آن در فرزندآوری در سالن اجتماعات مدرسه علمیه مهدیه خنداب برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، کرسی آزاداندیشی با موضوع بررسی اشتغال زنان و تأثیر آن در فرزندآوری در سالن اجتماعات مدرسه علمیه مهدیه خنداب با حضور خانم فاطمه عزیزی استاد این مدرسه به عنوان شخص موافق و خانم خدیجه صفاهانی به عنوان شخص مخالف برگزار شد.
در این کرسی بیان شد: خانواده کوچک ترین نهاد اجتماعی است که هسته ی اصلی آن را زن و شوهر تشکیل می دهند و از نظر اسلام خانواده مقدس ترین نهاد است. اسلام وظیفه مرد را پرداخت نفقه و امرار معاش خانواده و وظیفه زن را همسرداری و تربیت فرزند می داند. لذا مسئله اشتغال زنان از مسائل چالش برانگیز است چون از لحاظ اقتصادی چیزی بر عهده زن نیست.
در این کرسی موافقان با تکیه بر ادله های قرآنی و روایی موافق بر جواز اشتغال زنان بودند و در مقابل نیز مخالفان جواز اشتغال زنان با بیان ادله های قرآنی و روایات اهل بیت (علیهم السلام) آن رد کردند.
در ادامه کرسی معیارهای اشتغال زنان که عبارتند از: ۱ـ تناسب شغل با ویژگی زنانگی ۲ـ رعایت حجاب و عفاف و عدم اختلاط ۳ـ عدم تعارض شغل زن با حقوق همسر ۴ـ عدم تعارض شغل زن با وظیفه مادری نیز بیان شد.
در پایان کرسی نیز به چالش های اشتغال زنان و تأثیر آن بر فرزند آوری پرداخته شد.
فاطمه عزیزی به عنوان شخص موافق افزود: قرآن به خودی خود اشتغال زنان را ممنوع نکرده است، اطلاق و عمومات قرآن نشان می دهد که زنان می توانند در فعالیت های اقتصادی جامعه شرکت کنند و به کسب و کار بپردازند. از جمله آیاتی که به این امر دلالت دارند می توان به آیه ۳۳ سوره مبارکه نساء و آیه ۱۰ سوره جمعه اشاره کرد.
خانم صفاهانی به عنوان مخالف اشتغال زنان تصریح کرد: در منابع دینی به در خانه ماندن زن و کار در خانه تأکید شده است، لازمه ی در خانه ماندن محرومیت زن از اشتغال است، آیاتی که به این امر دلالت دارند عبارتند از آیات ۳۳ و ۵۳ سوره مبارکه احزاب.
نظر شما