مهم‌ترین موضوع قرآن، ایمان و عمل صالح است

مدرس حوزه و دانشگاه گفت: مهم‌ترین موضوع قرآن، بحث ایمان و عمل صالح می‌باشد؛ گویا همه چیز در حول این دو مورد است.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، عباس نیکزاد، مدرس حوزه، در نشستی با عنوان "نقش ایمان و عمل صالح در سعادت انسان از منظر قرآن کریم در دیدگاه علامه طباطبایی(رحمه الله علیه)" در جمع اساتید و طلاب مدرسه علمیه تخصصی الزهرا(سلام الله علیها) ساری اظهار کرد: برکات و حسنات فراوان علامه طباطبایی به حدی است که می‌توان گفت هم از جهت آثار پربرکت ایشان از جمله بدایه الحکمه، شیعه در اسلام و ...  و هم از نظر پرورش شاگردانی همچون آیت‌الله مصباح‌یزدی، آیت‌الله جوادی‌آملی، شهید مفتح، شهید مطهری و ... در قرون متاخر کم نظیر است.

وی افزود: مهم‌ترین موضوع قرآن، بحث ایمان و عمل صالح می‌باشد؛ گویا همه چیز در حول این دو مورد است، چنان‌که اگر این رستگاری‌ها نباشد، انسان از انسانیت و سعادت خارج است، همانطور که در قرآن آمده (والعصر ان الانسان لفی الخسر)، در واقع ایمان و عمل صالح، تنها چیزی است که باعث می‌شود انسان از خسران دائمی نجات یابد.

مدرس حوزه تاکید کرد: ایمان، قرار گرفتن عقیده در قلب است، همان اثر و صفتی که در دل شخص با ایمان تحقق میابد، یعنی همان اعتقادات حقه‏ای که منشأ کارهای خوب است، ایمان به خدا صرف این نیست که انسان بداند و درک کند که خدا حق است، زیرا مجرد دانستن و درک کردن، ملازم با ایمان نیست، بلکه با استکبار و انکار هم می‏سازد، و چون می‏دانیم ادارک با انکار می‏سازد، پس نتیجه می‏ گیریم ایمان صرف ادراک نیست، بلکه عبارت است از پذیرفتن و قبول مخصوص از ناحیه نفس نسبت به آنچه که درک کرده است، قبولی که باعث شود نفس در برابر آن ادارک و آثاری که اقتضاء دارد، تسلیم شود و علامت دارا بودن چنین قبولی این است که سایر قوا و جوارح آدمی نیز آن را قبول نموده باشد و مانند خود نفس در برابرش تسلیم شود.

وی خاطرنشان کرد: ایمان به خدا در واژه قرآن، به‌معنای تصدیق به یگانگی او و پیامبرانش و تصدیق به روز جزا و بازگشت به سوی او و تصدیق به هر حکمی است که فرستادگان او آورده‏ اند، است.

نیکزاد در پایان با بیان اینکه حقیقت عمل صالح حسن فعلی و حسن فاعلی توأم است، افزود: علامه می‌فرماید برای مؤمن حیات و نوری دیگر است،  نور خاصی که خداوند آن را به مؤمنان اختصاص داده تا در راه به سوی پروردگارشان از آن استفاده کنند و این نور همان نور حقیقت ایمان و معرفت است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha