آیین گرامیداشت چهلمین روز درگذشت مرحوم حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا ابویی مؤسس مدرسه علمیه خواهران ریحانة الرسول(س) یزد برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، حجت الاسلام امین سلم آبادی، کارشناس مذهبی در مراسم چهلمین روز درگذشت حجت الاسلام والمسلمین ابویی مؤسس مدرسه علمیه خواهران ریحانة الرسول علیه السلام که با حضور بانوان طلبه، اقشار مردم و خویشاوندان مرحوم در این مدرسه برگزار شد، یاد و خاطره حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا ابویی مؤسس این مدرسه علمیه و رئیس بنیاد نهج البلاغه یزد را گرامی داشت.
وی اظهارداشت: به امام کاظم علیه السلام خبر دادند که یکی شیعیان شما از دنیا رفته است امام بلافاصله خود را به مراسم آن شیعه رساند و در مراسم تشییع، نماز میت و دفن او شرکت کرد، سپس بر بالای قبر ایستاد و فرمود دنیایی که اولش با سور و مهمانی شروع شد آخرش به اینجا رسید و امان از آخرتی که از اینجا شروع می شود.
سخنران این مراسم، به روایتی از پیامبر اشاره کرد و افزود: مردی خدمت پیغمبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم رسیده عرض کرد: اجازه میفرمایید من آرزوی مرگ کنم؟ فرمود: مرگ چاره ندارد اما مسافرت درازی است که هر کس خواست برود باید ده تحفه با خود ببرد، پرسید: چه تحفهای؟ فرمود: برای عزرائیل، قبر، نکیر و منکر، میزان، پل صراط، دربان دوزخ، دربان بهشت، پیغمبرصلّی اللّه علیه و آله و سلّم و خداوند متعال؛»باید هدیه ای داشته باشید.
حجت الاسلام سلم آبادی، ادامه داد: اولین هدیه که انسان باید آماده کند برای حضرت عزرائیل علیه السلام بر اساس این روایت« رضاء الخصماء، و قضاء الفوائت، و الشوق إلی اللّه، و التمنّی للموت؛ رضایت حقداران، قضای نمازها، اشتیاق به خدا، و آرزوی مرگ» به شمار می رود.
وی، تصریح کرد: اولین نفری که ما باید با او روبرو شویم حضرت عزائیل است و اولین هدیه بنا بر این روایت این که نباید کسی را اذیت کنیم و اگر اذیت کردیم باید سریع او را راضی کنیم.
کارشناس مذهبی، گفت: یکی از نتایج این روایت این است که کسی حق ندارد خودش را نفرین کند و یا آرزوی مرگ کند زیرا در روایات دیگر داریم اگر کسی خودش را نفرین کند برکت از زندگی او می رود.
حجت الاسلام سلم آبادی بیان کرد: از پیامبر صلی الله علیه وآله و سلم روایت است که فرمودند:«کسی که همسر خود را آزار دهد نماز و اعمال نیک او پذیرفته نیست نزد خداوند مگر اینکه او را کمک نماید یا او را راضی نماید هر چند در تمام ایام عمر، روزه داشته باشد و نیز شوهر هم دارای همین نوع از عذاب و عقاب است در صورتی که به همسرش ظلم روا بدارد.»
وی، با توجه به اینکه این مراسم ویژه بانوان برگزار شده بود خطاب به بانوان شرکت کننده اظهارداشت: عصبانی کردن آقایان توسط همسربه بهانه های مختلف، بی توجهی به خانواده شوهر، دعوت مهمان بدون اجازه شوهر، مقایسه کردن آقایان با دیگران، منت گذاشتن مال و تحصیل به شوهر، کفران نعمت و کوچک شمردن خدمات شوهر در خانواده از جمله موارد آزار و اذیت یک زن نسبت به همسرش به شمار می آید.
در پایان این مراسم، یکی از مداحان اهل بیت علیهم السلام به سوگواری پرداخت و شرکت کنندگان اشک ماتم ریختند.
نظر شما