برگزاری جلسه درس اخلاق با محوریت اخلاق معاشرت در مدرسه علمیه کوثر ورامین

جلسه اخلاق با حضور حجت الاسلام والمسلمین حسنی در مدرسه علمیه کوثر ورامین برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری ورسانه ای حوزه های علمیه خواهران، حجت الاسلام حسنی در جلسه درس اخلاق که در سالن اجتماعات حوزه علمیه کوثر ورامین و با محوریت اخلاق معاشرت، با بیان آیه ۱۹۹ سوره مبارکه اعراف گفت : امام صادق علیه السلام فرمودند "همه مکارم در این آیه جمع شده است" و این آیه دارای سه دستور است که خداوند به پیامبر صلوات الله می‌دهد.

حجت الاسلام حسنی ادامه داد: وقتی خداوند می‌فرماید «خُذِ الْعَفْوَ وَأْمُرْ بِالْعُرْفِ وَأَعْرِضْ عَنِ الْجَاهِلِینَ»، یعنی عفو را بگیر، خداوند نفرمود' عفو کن، بلکه فرموده است عفو را بگیر و این عفو تنها در مسائل شخصی است و در مسائل عمومی اجازه عفو نداریم. در مسائل شخصی مثل این است که حقی از ما ضایع شده باشد و عفو کردن و گذشت از آن حق یک صفت کریمانه است اما در مسائل عمومی اجازه عفو به تنهایی وجود ندارد .

حجت الاسلام حسنی با اشاره به دستور خداوند که فرمود وامر بالعرف یعنی دائماً کار تو این باشد که به عرف (همه خوبی‌ها)  دستور بدهی و دستور سوم رویگرداندن از نادان است.  این سه دستور چهارچوب اخلاق اسلامی را ترسیم می‌کند.

آقای حسنی با اشاره به بعضی از آیات آخر در سوره فرقان بیان داشت: آیات آخر سوره فرقان صفات عباد الرحمن را بیان می‌کند و بسیاری از بزرگان سفارش کردند که هر شب این آیات را بخوانید.

حجت الاسلام حسنی با اشاره به صفات عباد الرحمن گفت: بنده رحمان یعنی بنده خداوند متعال که وقتی روی زمین راه می‌رود به نرمی و آهستگی گام برمی‌دارد ، انسانی متواضع است و این تواضع سبک زندگی آنهاست چرا که تواضع یکی از مهم‌ترین دستورات برای معاشرت با مردم است.

حجت الاسلام حسنی ضمن بیان چگونگی رفتار با جاهلان بیان داشت:  طبق دستورات الهی با جاهلان نه باید جدال کرد و نه گفتگو کرد و بلکه باید روی برگرداند یا فقط سلام داد و گذشت . طبق آیات قرآن بهترین راه برای جاهل که درصدد ضربه زدن به انسان است سلام گفتن و رد شدن است.

 حجت الاسلام حسنی، مهربانی و رافت در خانواده را بسیار حائز اهمیت دانست و بیان داشت : طبق روایات اگر خانواده‌ای ولو کافر باشند و با یکدیگر با رافت و مهربانی رفتار کنند نزد خدا محبوب‌تر از خانواده‌ای است که مومنند اما با یکدیگر به تلخی رفتار می‌کنند .

حجت الاسلام حسنی رفتار با عموم مردم را برخلاف رفتار با جاهلان دانست و گفت : در رفتار با عموم مردم انسان باید خیرخواه، گره گشا و در صدد رفع مشکلات مردم باشد.

 وی ادامه داد: دین ما از دو بخش عبادت و خدمت به انسان تشکیل شده است و اگر انسان یکی را گرفته و دیگری را رها کند دین او کامل نخواهد شد.

حجت الاسلام حسنی آفت خدمت به خلق را غفلت و غرور دانست و بیان داشت:  انسان باید در عین خدمت به خلق ذکر خداوند را نیز داشته باشد یعنی از یاد خداوند غافل نباشد.

 وی تمام خیر را در جمع بودن و با جماعت بودن دانست و اظهار داشت:  افراد منزوی و دور از جمع و جامعه باید بدانند که بسیاری از خیرات و برکات را از خود دور می‌کنند و بریدن از جامعه و دور شدن از جامعه ای برای انسان خیری ندارد چرا که خداوند به همان اندازه که انسان به دیگران خیر می‌رساند به او خیر می‌دهد.

حجت الاسلام حسنی ادامه داد :  علت اینکه بزرگان ما سفارش به نماز جماعت کرده‌اند نیز در همین است که با جمع بودن برکات فراوانی برای انسان در پی خواهد داشت و دعای انسان در جمع بهتر مستجاب خواهد شد .

وی با اشاره به رفتار علما و بزرگان با افراد نادان و دور از دین در جامعه بیان داشت:  نباید وقتی می‌بینیم در جامعه برخی از احکام اسلامی به درستی اجرا نمی‌شود ناامید شویم چرا که عالم مجاهد باید در هر شرایطی نسبت به زنده نگه داشتن شعائر دینی به احکام و دستورات اسلامی کوشا باشد . و ممکن است تلاش ما برای زنده نگه داشتن دین در سال های دیگر به ثمر بنشیند. 

حجت الاسلام حسنی در پایان ضمن اشاره به حضور دوباره گشت ارشاد در جامعه گفت : حضور گشت ارشاد را قویاً حمایت می‌کنیم چون اگر کوتاه بیاییم چیزی از عفت و حیای زن و خانواده باقی نخواهد ماند و انتقاد نسبت به برخی از عملکرد گشت ارشاد نباید باعث حذف آن شود.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha