دومین کارگاه مهارتی تفکر نقاد با عنوان پرسشگری نقادانه در مؤسسه آموزش عالی ریحانهالنبی سلاماللهعلیها در اراک برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران / مرکزی، دومین کارگاه مهارتی تفکر نقاد با عنوان پرسشگری نقادانه با حضور خانم حاجیعلیخانی، استاد دانشگاه فرهنگیان اراک، در مؤسسه آموزش عالی ریحانهالنبی سلاماللهعلیها برگزار شد.
خانم حاجیعلیخانی در این جلسه آموزشی با مرور مطالبی که در جلسه گذشته مطرح شده بود، و بیان این پرسش که چه چیز فکر را راه میاندازد؟ اظهار کرد: پاسخ به پرسش است که تا زمانی که پرسش دارید واقعاً فکر میکنید و یاد میگیرید و از سؤالات روزمره تا سؤالات عمیق و فلسفی را شامل میشود.
وی افزود: محرک تفکر، پرسش است و متفکران قوی پرسشگران فعال بودند.
خانم حاجیعلیخانی بیان کرد: در تفکر نقاد با سه نوع پرسش روبرو هستیم که عبارت است از؛ ۱_ پرسشهایی که در رابطه با امر واقع هستند، این دسته از پرسشها یک پاسخ درست دارند در واقع مربوط به حیطه دانش هستند ۲_ پرسشهای ترجیحی، پرسشهایی که قابل ارزیابی نیستند و این دسته از پرسشها مربوط به اموری هستند که وابسته به اظهارنظر افراد میباشد پس در این امور امکان سنجش ورزشی ورزیابی پاسخها وجود ندارد و ۳_ پرسشهای قضاوتی که پاسخ این نوع پرسشها قابل دفاع و دارای نقاط قوی و ضعیف میباشد. این نوع پرسشها را میتوان با دیدگاههای مختلف پاسخ داد.
استاد دانشگاه فرهنگیان اراک در پایان یادآور شد: بهترین نوع پرسش پرسشهای قضاوتی هستند که در واقع انسان را وادار به تفکر میکنند.
انتهای پیام/
نظر شما