زهد، عدم وابستگی به دنیا و ظواهر آن است

حجت‌الاسلام والمسلمین گودرزی مدیر حوزه علمیه خواهران استان مرکزی گفت: زهد، بی‌اعتنایی به مواهب مادی نیست بلکه نوعی عدم وابستگی به دنیا و ظواهر دنیوی است.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران / مرکزی، حجت‌الاسلام والمسلمین گودرزی، مدیر حوزه علمیه خواهران استان مرکزی، در نشست اخلاقی که در مدرسه علمیه الزهرا سلام‌الله‌علیها در اراک برگزار شد، با بیان حدیثی از امام صادق علیه‌السلام، به بررسی عناوینی چون زهد و تفقه در دین و بصیرت اشاره کرد و گفت: امام صادق علیه‌السلام می‌فرمایند "اگر خدا بخواهد خیر دنیا و آخرت را نصیب شخصی کند او را در دنیا زاهد می‌کند، او را در دین فقیه و نسبت به عیوب دنیا آگاه می‌سازد."

مدیر حوزه علمیه خواهران استان بیان کرد: زهد، متضاد میل و رغبت به معنای رویگردانی از چیزی است؛ در تعبیری دیگر زهد، اعراض قلب از دنیا و روی آوردن به آخرت است؛ بنابراین زهد به‌معنای رهبانیت که ترک امور ضروری دنیاست، نمی‌باشد؛ چرا که رهبانیت در اسلام مردود است. اسلام دستور داده است، در دل جامعه باشید و از گناه دوری کنید.

وی افزود: در معنایی دیگر زهد، بی‌اعتنایی به مواهب مادی نیست، بلکه نوعی عدم وابستگی به دنیا و ظواهر دنیوی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین گودرزی با اشاره به حدیثی از امام علی علیه‌السلام تصریح کرد: در آیه قرآن بیان شده است؛ نسبت به چیزی که از دست می‌دهید ناراحت نشوید و نسبت به چیزی که به دست می‌آورید مغرور نشوید. چرا که مالک حقیقی خداست و همه ما مالک مجازی هستیم.

وی در ادامه بیان کرد: تفقه در دین به معنای فهم دقیق و عمیق در دین است و بصیرت یک درجه بالاتر از دانستن است و دلیل اینکه شیعه از روایات استفاده می‌کند این است که زیربنای نقل عقل و عاقل کل است، پس برای استنباط منابع دینی نقل ارجح بر عقل است، چون نقل مبنایش عقل است و تقدم بر عقل دارد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha