مدتهاست که ادعاهای بیاساس اماراتیها برای توسعه کشور کوچکشان، هرازگاهی مطرح میشود اما مدتیست که پولهای هنگفت خود را هم پشتوانه این ادعاها کردهاند تا شاید بتوانند غرب و شرق را با وسوسه دستیابی به آنها و فرصتهایی که برایشان ایجاد میشود، و ایجاد میکنند به اتخاذ موضع ناصحیح، ناعادلانه و بلکه مزورانه درباره جزایر سرزمینی ایران بکشانند.
پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران | وقتی تاریخ تشکیل امارات متحده عربی را سرچ میکنید؛ تاریخ تشکیل آن، دوم دسامبر سال ۱۹۷۱ حدود ۵۳ سال پیش را میبینید، در حالی که سن بسیاری از مخاطبان کانالها و فضاهای مجازی بیشتر از سن تشکیل کشور امارات است. با این حال، اتحادیه اروپا به تازگی در یک رفتار غیرعلمی و غیرتاریخی و صرفا سیاسیکاری مزورانه اعلام کرده است که جزایر سهگانه از آن این کشور تازه متولد عربیست. به هر حال آب که سر بالا رفت، قورباغه ابوعطا دارد..
۵۳ سال قبل، روزنامه اطلاعات در روز دهم تیر سال ۱۳۵۰ در صفحه ۱۳ خود، متن مصاحبهای را که روزنامه فرانسوی لوموند با شاه پهلوی منتشر کرده بود، انتشار داد. در این مصاحبه خبرنگار لوموند درباره جزایر سهگانه ایرانی پرسیده بود.
سؤال خبرنگار:
در جریان سالهای اخیر، ارتش ایران نقش دفاعی خود را رها ساخت و جزایر کوچک خلیجفارس را اشغال کرد و همچنین به سلطان قابوس در سرکوبی شورشیان ظفار کمک کرد. حتا گفته شد که عناصر ایرانی در برقراری نظم در منطقه بلوچستان پاکستان شرکت داشتهاند. آیا شما مداخله اخیر را تأیید میکنید؟ برای مداخلات دیگر چگونه توجیهی دارید؟
پاسخ:
اولا جزایر کوچکی که از آن صحبت میکنید متعلق به ایران بودهاند و انگلیسیها ۸۷ سال پیش، آنها را از ما گرفتند. شاید آنها برای آزادی کشتیرانی و مبارزه با دزدان دریایی کار دیگری نمیتوانستند انجام بدهند؛ ولی به هر حال این جزایر، جزایر ایرانی بودند؛ وانگهی اسناد و نامههایی که تاکنون در این باره بین دولتها مبادله شده و حتا دایرهالمعارف جغرافیایی شوروی نیز این جزایر را از آن ایرانیان میداند. همه به این موضوع واقفند. اگر ما این جزایر را درست یک روز قبل از عزیمت انگلیسیها پس گرفتیم، بدان جهت بود که میخواستیم نشان دهیم که ما این جزایر را از انگلیسیها پس میگیریم....
در مورد جزایر دیگر باید توجه داشته باشید که تعداد جمعیت یکی از آنها صد نفر بود و در جزیره دیگر فقط مار وجود داشت و سومی نیز جمعیت چندانی نداشت. بهر حال هر سه جزیره متعلق به ایران بود...
من بارها گفتهام که تنگه هرمز برای ما به منزله یک شاهرگ حیاتی است. درست در برابر تنگه، رأس مسندم وجود دارد که متعلق به سلطاننشین عمان است. این تنگه دروازه ورودی خلیجفارس است، این نقطه برای ما مثل مرگ و زندگی است و ما اصرار داریم که این منطقه بهدست آن اداره شود که با ما دشمن نباشد.
تمامی جغرافیدانان و مؤسسات جغرافیایی معتبر و باسابقه در جهان، دیپلماتهای کهنه کار، تمامی فرهنگنامههای موجود از گذشته و تمامی اسناد در وزارت خارجه کشورهای مطرح و نیز اسناد کتابخانههای معتبر جهان اشعار میدارند که جزایر سهگانه جزو سرزمین پهناور و تاریخی ایران زمین است و تشکیک امارات، این کشور جدیدالتأسیس، در آن کاملا بیهوده است و دعوت از کمپانیهای غربی برای سرمایهگذاری در امارات و به کارگیری میلیاردها دلار بودجه برای جلب توجه آنها
و آب انداختن دهان سرمایهگذاران و دولتهای متبوعشان نمیتواند در اصل مالکیت قانونی، تاریخی و به حق ایران بر جزایر خللی وارد کند. این گونه موضعگیریهای اتحادیه تنها اعمال فشار تلقی میشود و با کوچکترین چرخش و گفتگوی ایران با اروپا همه برنامهچینی اماراتیها بر باد میرود.
مدتهاست که ادعاهای بیاساس اماراتیها برای توسعه کشور کوچکشان، هراز گاهی مطرح میشود اما مدتیست که پولهای هنگفت خود را هم پشتوانه این ادعاها کردهاند تا شاید بتوانند غرب و شرق را با وسوسه دستیابی به آنها و فرصتهایی که برایشان ایجاد میشود، و ایجاد میکنند به اتخاذ موضع ناصحیح، ناعادلانه و بلکه مزورانه درباره جزایر سرزمینی ایران بکشانند.
جالب است در اینجا یادآوری شود که احمد تویسرکانی، رئیس وقت سازمان ثبت اسناد و املاک ایران در ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۱ در یک نشست خبری اعلام کرد که تمام نقاط استان هرمزگان از جمله جزایر سهگانه خلیج فارس سند مالکیت دارند.
در پاییز سال ۱۳۹۰ در شماره نخست نشریه پژوهشهای ایرانشناسی، نوشته شده است که طبق اسناد موجود، تا اواخر قرن نوزدهم حتا مقامات انگلیسی نیز بر ایرانی بودن این جزایر تأکید داشتهاند، اما اوجگیری رقابتهای اقتصادی و سیاسی میان دول غربی در دهههای پایانی قرن نوزدهم در منطقه استراتژیک خلیج فارس، زمینه تغییر نگرش انگلستان را فراهم کرد. در نتیجه انگلستان برای رفع این مشکلات به فکر چاره افتاد. تصرف جزایر استراتژیک تنگه هرمز در آغاز سال ۱۳۲۱ ه.ق/۱۹۰۳ م یکی از اقدامات قابل توجه انگلستان در مقابله با دیگر رقبا بود.
نویسندگان این پژوهش تأکید کردهاند که با بررسی حوادث منتهی به تصرف جزایر سهگانه از سوی انگلستان، یعنی حوادث سالهای ۱۳۱۳-۱۳۲۱ ه.ق/۱۸۹۵-۱۹۰۳ م به چرایی و چگونگی تصرف جزایر سهگانه و اهمیت آن برای حفظ مستعمرات انگلستان و در نتیجه علل بروز مسأله جزایر سهگانه پی خواهیم برد.
شاید باید اینطور قلمداد کرد که ادعای بیاساس امارات، ادامه همان سیاست قدیمی ایجاد توطئه است که انگلیسیها آن را پایهگذاری کردند و هرچند وقت یکبار ابوظبی آن را به کار میبرد تا ایران را تحت فشار بگذارد.
هدی سادات چاوشی
انتهای پیام/
نظر شما