یک جلسه درس اخلاق با موضوع "مهارتهای کنترل زبان" در مدرسه علمیه فاطمهبنتاسد سلاماللهعلیها در بسطام برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران / سمنان، خانم ربابه حسنی، معاون فرهنگی و تربیتی مدرسه فاطمهبنتاسد سلاماللهعلیها در بسطام از برگزاری جلسه درس اخلاق در مدرسه علمیه مربوطه خبر داد.
معاون فرهنگی تربیتی مدرسه فاطمهبنتاسد سلاماللهعلیها در بسطام خاطرنشان کرد: این جلسه درس اخلاق با سخنرانی خانم مهری حاجقاسمی استاد حوزه علمیه، در جمع اساتید و طلاب و دانشآموختگان برگزار شد.
خانم حاجقاسمی در ابتدای سخنان خود در این جلسه بیان کرد: زبان، در نظام وجودی ما از جایگاه ویژهای برخوردار است اما متأسفانه اغلب ما آن را بیبها میدانیم، بهطوری که راحتترین کار برایمان سخن گفتن است و تنها چیزی که برایمان ارزش ندارد، حرف زدن است.
وی تصریح کرد: سکوت اولین گام در درمان بیماریهایی است که از ناحیه زبان به آن مبتلا شدهایم، اگر از آفات زبان سخن بگوییم و بخواهیم که دیگر غیبت نکنید و دروغ نگویید و… نمیتوانیم ریشه این بیماریها را از بین ببریم اما با سکوت میتوان ابتدا از شیوع بیماری و ملکه شدن آن جلوگیری کرد، سپس به درمان آن پرداخت.
وی افزود: متأسفانه ما آن قدر از اصل فطرتمان دور افتادهایم که سکوت را انتخاب نمیکنیم. اگر طلا و نقره را مقابل بچهای قرار دهیم، او به علت ناآگاهی و جهل به میزان ارزش آنها، ممکن است نقره را انتخاب کند. ما نیز به دلیل عدم آگاهی، معمولا سخن گفتن را بر سکوت ترجیح میدهیم! چه قدر زیباست که فقط برای خدا حرکت کنیم و وقتمان را به حرفهای بیهوده و لغو نگذرانیم. باید بدانیم هر چه سکوت ما بیشتر باشد، امنیت روانی ما بیشتر خواهد بود.
وی اظهار داشت: یکی از راههای کنترل زبان این است که شتابزده حرف نزنید اول کمی فکر کنید و پس از آن سخن بگویید: همانطور که حضرت علی علیهالسلام، میفرمایند: «زبان عاقل از پس قلب او، و دل احمق از پس زبان او است».
وی در پایان یادآور شد: دومین مورد از راههای کنترل زبان بعد از صحبتکردن این است که حرفهای خود را مورد ارزیابی قرار دهید، فکر کنید که سخن شما چگونه بوده؟ آیا خود شما از چنین حرفزدنی احساس شوق میکنید؟ یا سبب سرافکندگی شده است؟ چنانچه به نظرتان کلام ناپسند میآید دیگر آن را تکرار نکنید.
انتهای پیام/
نظر شما