نشست علمی با موضوع خانواده و جمعیت در مدرسه علمیه الزهرا سلاماللهعلیها در دزفول برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران / خوزستان، نشست علمی با موضوع خانواده و جمعیت با حضور آقای محمدعلی همدانی، دکترای روانشناسی، در سالن اجتماعات مدرسه علمیه تخصصی الزهرا سلاماللهعلیها در دزفول برگزار شد.
دکتر همدانی در این نشست گفت: در بحث نگاه به جمعیت، دانشمندان نگاههای متفاوتی داشتهاند. برخی از آنها جمعیت را خوب، برخی کم میدانستند و برخیها از جمعیت متناسب یاد میکردند.
وی با اشاره به تاریخ تحولات جمعیتی افزود: سال ۱۹۵۰ اتفاقی افتاد که معروف به انقلاب جنسی شد و از این سال تا سال ۱۹۷۰ ادامه یافت. روانشناسی به نام آلفرد کینزی که دو کتاب در رابطه با رفتار جنسی در مردان و زنان نوشته است، یک جمله معروفی دارد که گناه همگان، گناه هیچ شخصی نیست. این جمله اساس تفکر غرب است.
این دکتر روانشناس عنوان کرد: در دورههای قبلی خودارضایی و همجنسگرایی جزء اختلالات بود ولی الان به این سبب که زیاد شده است آنها را از لیست اختلالات خارج کردهاند.
آقای همدانی با اشاره به مؤلفههای انقلاب جنسی بیان کرد: انقلاب جنسی چند مؤلفه داشت که یکی از آنها فمنیسم بود. در موج دوم فمنیسم شخصی گفت مهمترین مسأله این است که مشکل در فیزیولوژی زنها است. باید زن را از خانه بیرون بکشیم و مشکل دیگر، بحث بچه آوردن زنها است، زنها یا باید بچه نزایند یا اگر قرار است بچه بیاورند اول باید مردها بچه بیاورند. یک نمونه از این سبک زندگی در دختران دبیرستانی است که عاشق BTS هستند.
وی گفت: مورد بعدی که در انقلاب جنسی شکل گرفت انقلاب طلاق بود. قبل از این، سه بار خیانت زن و دو بار خیانت مرد اگر ثابت میشد طلاق میگرفتند اما قانون طلاق بدون دلیل را تصویب کردند که همان سال آمار طلاق 30 درصد بیشتر شد.
این روانشناس ضمن بیان اینکه ازدواج سفید بیشترین آسیب را به زن میزند، عنوان کرد: مسأله دیگری که گفته شد، همباشی است که در ایران ازدواج سفید گفته میشود. این همان سبک زندگی مدرن است که اصلاً به نفع زن نیست.
دکتر همدانی افزود: ازدواجهای بالای ۳۰ سال را در روانشناسی ازدواجهای بیریخت میگویند و میزان طلاق ازدواجهایی که بالای ۳۰ سال صورت میگیرد ۹ برابر است. در روانشناسی مفهومی داریم به نام سندروم آشیانه خالی. به این معنا که شخص یک الی دو بچه دارد و به سن ۴۰ سال رسیده است بچههایش ازدواج کردند اینجا درگیری زن و مرد شروع میشود و این سندروم آشیانه خالیست.
وی با اشاره به علت کاهش جمعیت در ایران گفت: در غرب بعد از سالهای 1950 تا 1970 که فروپاشی صورت گرفت مشاهده کردند که در حال از دستدادن خانواده هستند یک جلسه گرفتند که چگونه جمعیت را بالا ببریم؟ گفتند بیاییم جمعیت را در آمریکا بالا ببریم و در کشورهای مسلمان پایین بیاوریم. در زمان بوش پدر نیز جمعیت آمریکا بالا رفت. قبل از انقلاب پروژه کنترل جمعیت در ایران توسط خانم فرمانفرمائیان به همراه امیرمنصور سرداری پیاده شد. 10 سال پروژه کاهش جمعیت را در ایران پیاده کردند.
آقای همدانی بیان کرد: حدود ۳۴۰ نفر ایرانی را برای تحصیل به آمریکا بردند که چطور جمعیت ایران را کاهش دهند. شخصی بخواهد کشوری را فنا بدهد ابتدا در کشور رقیب درس میخواند بعد برمیگردد کشور خودش و مسئول میشود. اینها برمیگردند پروژه کاهش جمعیت را پیاده میکنند تا اینجا قبل از انقلاب بود اما بعد از انقلاب جمعیت ایران افزایش پیدا میکند. میزان موالید ۳.۹ و فرزندآوری ۶.۵ شدند که بخشی از اینها از معاودین عراقی و مهاجرین افغانی بودند.
یادآور میشود؛ در پایان برنامه بهمناسبت هفته کتاب و کتابخوانی، از سه کتاب طلاب مدرسه علمیه تخصصی الزهرا سلاماللهعلیها در دزفول با نام اقاقیا اثر مهری اسلامیزاده، حنای دست بی بی هاجر اثر شیوا محول، چتر من باش اثر سیدهاکرم حسینی، با حضور مؤلفین رونمایی شد و همچنین از برخی طلاب فعّال در زمینه کتابخوانی، بسیج و فعالیت فرهنگی و از طلبه برگزیده دوره امین انقلاب تقدیر شد.
انتهای پیام/
نظر شما