یادداشت| عوارض قرص‌های ضدبارداری

رئیس گروه سلامت مادران و باروری معاونت بهداشت گفت: قرص‌های ضدبارداری حاوی هورمون بوده و عوارض متعددی دارند.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، معصومه رجبی رئیس گروه سلامت مادران و باروری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان البرز در خصوص عوارض استفاده از قرص‌های ضدبارداری، بیان کرد: شایع‌ترین قرص ضدبارداری، قرص‌های ترکیبی حاوی استروژن و پروژستین است که عارضه ترومبوآمبولی لخته‌شدن خون در رگ را به دنبال دارد.

به گفته این پزشکی متخصص عارضه فوق، با افزایش سن، مصرف دخانیات و چاقی تشدید می‌شود؛ همچنین ترومبوز شریانی، ایجاد لخته در سرخرگ است که در پی مصرف این قرص‌ها اتفاق می‌افتد و متأسفانه در زنان جوان میزان بروز لخته در شریان‌های مغزی بالاتر است و مرگ و ناتوانی ناشی از آن نیز محتمل است.

رئیس گروه سلامت مادران و باروری معاونت بهداشت تصریح کرد: افزایش احتمال بروز سکته‌های قلبی به‌خصوص در زنانی که مصرف دخانیات دارند به‌واسطه مصرف قرص ضدبارداری تشدید می‌شود.

رجبی افزایش احتمال بروز فشارخون بالا، دیابت، چربی خون و سنگ‌های کیسه صفرا در افراد مستعد را از دیگر عوارض مصرف این قرص‌ها دانست.

به گفته وی، آدنوم‌های کبد «توده‌های خوش‌خیم در کبد» نیز می‌تواند از جمله این عارضه‌ها باشد که در پی آن باید مصرف قرص‌های هورمونی به‌سرعت قطع شود.

این پزشکی متخصص افزایش خطر سرطان پستان را نیز از عوارض مصرف قرص‌های ضدبارداری برشمرد و یادآور شد: این عارضه به‌خصوص در افرادی که از سنین پایین شروع به مصرف این داروها کرده‌اند دیده می‌شوند.

وی در پایان ضمن تأکید بر اینکه مصرف این قرص‌ها منع می‌شود، اضافه کرد: افزایش خطر حاملگی پوچ، بارداری که در آن به‌جای جنین یک توده غیرطبیعی است نیز از عوارض این دارو است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha