برگزاری ویژه‌برنامه بزرگداشت علامه طباطبایی در سمنان

ویژه‌برنامه "بزرگداشت علامه محمدحسین طباطبایی رحمت‌الله‌علیه" در مدرسه علمیه تخصصی فاطمه‌الزهرا سلام‌الله‌علیها در سمنان برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران / سمنان، معاون پژوهش مدرسه علمیه تخصصی فاطمه‌الزهرا سلام‌الله‌علیها از برگزاری ویژه‌برنامه "بزرگداشت علامه طباطبایی رحمت‌الله‌علیه" با همکاری اداره کل کتابخانه‌های استان سمنان و مجمع عالی حکمت اسلامی و حضور ارزشمند اساتید محترم حجت‌‍الاسلام والمسلمین سیدعلی طباطبایی‌پور، شاگرد علامه حسن‌زاده‌آملی و علامه جوادی‌آملی و آقای دکتر محمدباقر خراسانی، دبیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی در استان سمنان خبر داد.

استاد حوزه و دانشگاه، با اشاره به آیه پنجم از سوره مائده "یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا عَلَیْکُمْ أَنْفُسَکُمْ ۖ لَا یَضُرُّکُمْ مَنْ ضَلَّ إِذَا اهْتَدَیْتُمْ" بیان داشت: گر چه آیه به مؤمنین توجه دارد ولی انسان مخاطب آیه است. ای انسان اگر جایگاه خودت بودی و آن جایگاه هدایت شده و در مسیر الهی بود، گمراهی و ضلالت جامعه و دیگران به تو ضرری نمی‌رساند. وقتی به تو ضرر می‌رسد که گمراه و ضال شوی و در جایگاه خودت نباشی.

وی همچنبن با اشاره به سخن امام علی علیه‌السلام که می‌فرمایند: من تعجب می‌کنم از شما که وقتی چیزی از شما گم شد می‌روید و پیدا می‌کنید؛ اما اگر خودتان را گم کردید به دنبال پیدا کردن خودتان نیستید"، تصریح کرد: چون انسان جایگاه دارد پس گم شدن برای او مطرح است.

معاون پژوهش مدرسه علمیه تخصصی فاطمه‌الزهرا سلام‌الله‌علیها گفت: امام سجاد علیه السلام می‌فرمایند: اگر انسان حکیم مرشد الهی نداشته باشد هلاک می‌شود. حکیم مرشد الهی همان عالم ربانی است که دو ویژگی دارد: ۱.شدید الربط بالرب. ارتباط قوی با خدا دارد  ۲.شدید التربیت بالرب. به دلیل ارتباط قوی با پرورگار شدید التربیت می‌شود.

وی افزود: مرحوم علامه طباطبایی مصداق بارز عالم ربانی است. اگر انسان به این حقیقت برسد که لا موثر فی الوجود الا الله آن وقت معلوم است که جایگاه خود را یافته است.

طباطبائی در ادامه در پاسخ به جایگاه انسان کجاست افزود: خداوند در قرآن کریم در آیه 97 سوره نحل می‌فرماید: "مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثَیٰ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاةً طَیِّبَةً ۖ": این حیات طیبه جایگاه انسان است. حیات طیبه جایی است که وقتی انسان وارد شد او را احیاء و نظام ارزشی او تغییر می‌کند.

وی؛ در پایان یادآور شد: رسیدن به حیات طیبه که جایگاه انسان است دو مقدمه دارد: ۱.خودشناسی(معرفت نفس) ۲. خودسازی(تهذیب نفس) محاسبه و مراقبه که از توصیه‌های مرحوم علامه طباطبایی به شاگردانش بود مربوط به خودشناسی است. اگر انسان بدون خودشناسی و معرفت نفس وارد خودسازی شود، نتیجه ای غیر از خودسوزی ندارد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha