دوره مزاجشناسی و طب سنتی در مدرسه علمیه تخصصی امام جعفرصادق علیهالسلام در شاهرود برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران / سمنان، مدرسه علمیه تخصصی امام جعفرصادق علیهالسلام در شاهرود از برگزاری سلسله جلسات مزاج شناسی و طب سنتی با حضور دکتر محسن حاجیحسنی، متخصص طب سنتی و دکترای عمومی خبر داد.
خانم فرهادی، معاون فرهنگی مدرسه علمیه تخصصی امام جعفرصادق علیهالسلام در شاهرود، در زمینه برگزاری این دوره گفت: این دوره برای اصلاح مزاج و بکارگیری روشهای درست استفاده از گیاهان دارویی و غذاهای مفید هر هفته برگزار میشود.
دکتر حاجیحسنی در تعریف امور طبیعی گفت: اموری که سلامتی و تعادل بدن انسان به وجود آنها بستگی دارد این بخش را میتوان متناظر با فیزیولوژی بافتشناسی و آناتومی در طب نوین دانست.
وی افزود: عناصر یا ارکان، اجسام بسیطی هستند که غیرقابل تقسیم به اجزا مختلفه بوده و اجزای اولیه بدن انسان و غیر انسان را تشکیل میدهند و شامل آتش، هوا، آب و خاک میباشند.
دکتر حاجیحسنی تأکید کرد: این ارکان با آتش، هوا، آب و خاک واقعی که در دسترس ما هستند فرق دارد اما چون خصوصیات هر یک از آنها شبیه به نوع واقعی آن است به این شکل نامگذاری شدهاند.
وی در ادامه تصریح کرد: کیفیت مشترک در همه اجسام وجود دارد و میتوان آن را در اجسام گوناگون مقایسه کرد و تقسیمبندی اجسام بر اساس این کیفیت به شکل زیر صورت میگیرد: ۱_ سبکی: شامل شامل سبکی مطلق و سبکی نسبی و ۲_ سنگین: شامل سنگینی نسبی و سنگینی مطلق.
این دکترای عمومی ادامه داد: هریک از ارکان اربعه وظایف خاصی برعهده دارند؛ خاک عنصری: وظیفهپایداری، شک دهی و حفظ اشکال، آآب عنصری: وظیفه ایجاد توانایی شکلپذیری و قابلیت انعطاف در اجسام، هوای عنصری: وظیفه ایجاد تخلخل و فاصله بین ذرات اجسام، آتش عنصری: وظیفه تخلخل، سیالیت، حرکت زیاد و از هم پاشیدگی.
وی گفت: این ارکان کیفیتهای متضادی با هم دارد؛ مثلاً گرمی بر ضد سردی و خشکی بر ضد تری است. وقتی این چهار رکن در بدن در کنار هم قرار میگیرد کیفیتهای متضاد آنها باهم خنثی شده و به تعادل میرسند و کیفیت جدیدی تشکیل میشود که به آن کیفیت مزاج گفته میشود.
متخصص طب سنتی، اصول ششگانه سلامتی را هوا، خوردنیها و آشامیدنیها، خواب و بیداری، حرکت و سکون، احتباس و استفراغ و اعراض نفسانی برشمرد.
وی در پایان بر اصول تغذیه بر اساس دیر هضم بودن و یا زود هضم بودن در معده و خوردن غذاهای لطیف و غلیظ را تبیین و تشریح کرد.
انتهای پیام/
نظر شما