
حجتالاسلام والمسلمین علیاصغر فضیلت، استاد مدرسه علمیه تخصصی الزهراء سلاماللهعلیها در گرگان، دانش را سبب وسعت وجودی دانست و افزود: در آموزههای عرفانی، انسان کامل گستره وجودی وسیعی دارد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران / گلستان، حجتالاسلام والمسلمین علیاصغر فضیلت، در نشست اخلاقی که از سوی مدرسه علمیه تخصصی الزهراء سلاماللهعلیها در گرگان با حضور طلاب و شماری از اساتید این مدرسه برگزار شد، با استناد به کلام آیتالله حسنزاده آملی رحمتاللهعلیه، هدف از خلقت را تشبّه انسان به مبدأ دانست.
استاد مدرسه علمیه تخصصی الزهراء سلاماللهعلیها در گرگان، یکی از سلوک طلبگی را تشبّه به ذات اقدس اله برشمرد و گفت: یکی از راههای تشبّه به خداوند متعال؛ توانمندشدن است که لازمه این امر دانایی است و نتیجه دانایی؛ خروج از جهل و نادانی نجات خود و دیگران است و این مهم خلاصه قرآن و عترت است.
وی دانش را سبب وسعت وجودی دانست و افزود: در آموزههای عرفانی است که انسان کامل گستره وجودی وسیعی دارد، چنانچه انسان ظرف جهات هستی است، واقعیت انسان چیزی فراتر از جسم اوست و عالَمی بزرگتر در او نهفته است.
معاون پژوهشی مرکز تخصصی ولیعصر عجلالله، تأثیر محیط را در سلوک طلبگی بسیار حائز اهمیت دانست و خاطرنشان کرد: ورود به حوزه علمیه توفیقی است که باید شکرگزار بود و از این توفیق الهی به بهترین وجه استفاده کرد.
وی تربیت را از دیگر سلوک طلبگی دانست و اضافه کرد: پرورش از جنس علم و فهم نیست بلکه فراتر از فهم و برخاسته از عمل و تلاش برای ایجاد فضایل و دوری از رذایل است.
حجتالاسلام والمسلمین فضیلت، تربیت را عبارت از تلاش برای رعایت حقالله و حقالناس برشمرد و اذعان داشت: به همان میزان که بتوانیم حقالله و حقالناس را بجاآوریم، به همان میزان از رذایل رها میشویم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: جنگ هشت ساله درسها و آموزههای زیادی بدنبال داشت، البته این نکته قابل توجه است که جنگ اصل نیست و ارزش ذاتی ندارد ما نجنگیدیم بلکه دفاع کردیم، ما مدافع دفاع هستیم نه مدافع جنگ.
انتهای پیام/
نظر شما