ایرانیان مقیم قطر با راه‌های پرورش عزت نفس در کودکان و نوجوانان آشنا شدند

به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قطر و با همکاری اداره امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سرپرستی مدارس ایران در قطر، دوره چهار جلسه‌ای با عنوان «پرورش عزت نفس در کودکان و نوجوانان» به‌صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، این دوره با هدف توانمندسازی والدین برای ایجاد و تقویت عزت نفس در فرزندانشان طراحی شده بود و با استقبال قابل توجه ایرانیان مقیم قطر همراه شد.

«پرورش عزت نفس در کودکان و نوجوانان» با محوریت نقش خانواده‌ها در تربیت فرزندان و تقویت عزت نفس آنان برگزار شد، طراحی دوره به گونه‌ای بود که جنبه‌های مختلف عزت نفس از دیدگاه روان‌شناسی و تربیتی مورد بررسی قرار گیرد.

این دوره شامل چهار جلسه یک‌ساعته بود که توسط محمدرضا کمن، دکترای روان‌شناسی و مدرس دانشگاه تهران، تدریس شد و هر جلسه به یک موضوع ویژه اختصاص داشت که مباحث با جزئیات بیشتری تحلیل و ارائه شدند.

نخستین جلسه این دوره در روز شنبه ۱۲ آبان‌ماه برگزار شد و بیش از ۱۰۰ نفر از ایرانیان مقیم قطر در این جلسه شرکت کردند که نشان‌دهنده استقبال گسترده از این دوره بود.

محمدرضا کمن با تعریف عزت نفس به‌عنوان «احساس موفقیت به همراه انتظارات واقع‌بینانه از خود» نقش آن را به‌عنوان سپری در برابر مخاطرات و چالش‌های زندگی توضیح داد.

وی به تشریح مؤلفه‌های اصلی عزت نفس پرداخت و ابعاد مختلف آن را از جنبه‌های خانوادگی، اجتماعی، جسمانی، تحصیلی و معنوی بررسی کرد و توضیح داد: هر یک از این ابعاد چگونه می‌تواند بر رفتار و نگرش کودک نسبت به خود و دیگران تأثیر بگذارد.

از نکات مطرح شده در این باره می‌توان به توضیح نقش مادران و پدران در تقویت عزت نفس فرزندان اشاره کرد. همچنین، پرسشنامه‌هایی برای ارزیابی میزان عزت نفس فرزندان معرفی شد که شرکت‌کنندگان می‌توانستند از آن‌ها برای شناخت بهتر نقاط قوت و ضعف فرزندان خود استفاده کنند.

یکی از بخش‌های مهم و این دوره، زمانی بود که در هر جلسه به پرسش و پاسخ‌های شرکت‌کنندگان اختصاص داده شده بود که می توان به سوالاتی با محورهای ضرورت یا عدم ضرورت ارزیابی دیگران، چگونگی افزایش سطح عزت نفس کودک و موانعی همچون ایجاد فشار یا توقعات غیرواقع‌بینانه در این مسیر اشاره کرد.

دوره «پرورش عزت نفس در کودکان و نوجوانان» را می‎توان نمونه‌ای از تعامل مؤثر نهادهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با جامعه ایرانیان مقیم قطر دانست. این دوره علاوه بر افزایش آگاهی والدین درباره موضوعات تربیتی، به ایجاد فضایی برای تبادل نظر و طرح پرسش‌های کاربردی نیز کمک کرد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha