اجتهاد و پژوهش، محور تحقق اهداف نظام اسلامی در مواجهه با چالش‌های معاصر

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران در نشست مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه قم بر اهمیت اجتهاد و پژوهش در پیشرفت نظام اسلامی تأکید کرد و خواستار توجه به اجتهاد در مقابل چالش‌های معاصر، از جمله هوش مصنوعی، به‌عنوان محرک‌های زنده‌کننده مذهب شد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی فاضل، مدیر حوزه‌های علمیه خواهران با حضور در مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه استان قم، بیان کرد: از آنجایی که حکمرانی در اختیار ما قرار دارد، ما باید از جمله حاکمانی باشیم که تعلیم، تربیت، پژوهش و از جمله موتور محرکه مذهب که اجتهاد است را به منصه ظهور قرار می‌دهیم.

وی با اشاره به سنت علما و خط مشی پیشوایان علمی، افزود: اگر در دوران سابق، موضوعی مطرح می‌شد که ثمره عملی بر آن ممکن نبود، ثمره علمی بودن آن مدنظر گرفته می‌شد اما امروزه قبول این مطلب بر ما پذیرفته نیست زیرا با توجه به مشکلات پیش‌رو، ما به‌عنوان مدیران و متولیان این کشور ملزم و متعهد به برطرف کردن مشکلات و عدم اتلاف وقت خواهیم بود.

مدیرحوزه‌های علمیه خواهران با گریزی به سخنان مقام معظم رهبری در راستای آنکه حفظ نظام اسلامی از اوجب واجبات است، عنوان کرد: در دفاع از نظام اسلامی که واجب الهی است، باید زدودن موانع، راهگشایی، پیشرفت جمهوری اسلامی سرلوحه امورات پژوهشی قرار گیرد و مدیران مدارس علمیه نیز قدر استعدادها و امکانات در اختیار گذاشته شده را بدانند.

وی ادامه داد: از آنجایی که اجتهاد محرک و زنده‌کننده مذهب قرار دارد و آن را به‌روز نگه‌ داشته است، باید در مقابل مسائل پژوهشی مطرح شده امروزی مانند چالش هوش مصنوعی که در آینده جایگزین بسیاری از مشاغل خواهد شد، حرف برای گفتن داشته باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین فاضل در پایان اظهار کرد: مکتب تشیع نسبت به دیگر مذاهب که صرفا به‌دنبال سنت، قیاس، استحسان و… رفتند، پویا و زنده‌تر است و نظام پژوهشی نیز باید به‌طور سرآمد در مسیر و استنباط و استخراج حکم شرعی قرار گیرد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha