پژوهشگر حوزوی در نشست علمی پژوهشی با موضوع معرفی کتاب «حقوق افراد مبتلا به آلبینیسم از منظر شورای حقوق بشر» تألیف خانم روح انگیز حیدریان، به بررسی بیماری آلبینیسم و تبعیضهای اجتماعی علیه مبتلایان پرداخت.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران/اصفهان، خانم مریم طاهری پژوهشگر حوزه در نشست علمی-پژوهشی با موضوع معرفی کتاب «حقوق افراد مبتلا به آلبینیسم از منظر شورای حقوق بشر» تألیف خانم روح انگیز حیدریان، در جمع طلاب مدرسه علمیه فاطمیه اندان خمینی شهر به معرفی بیماری آلبینیسم پرداخت.
وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به بیماری آلبینیم گفت: آلبینیسم (زالی) یک بیماری ارثی و ژنتیکی است که به دلیل اختلال در رنگدانههای بدن، موجب بیرنگی و سفیدی مو، پوست و چشمها میشود. این ویژگیها باعث میشود که افراد مبتلا به آلبینیسم از سوی جامعه مورد تبعیض قرار گیرند و این تبعیضها مشکلاتی را برای آنان ایجاد میکند.
خانم طاهری در ادامه به انواع مختلف آلبینیسم اشاره کردند و گفتند: آلبینیسم به هفت نوع تقسیم میشود که شایعترین آنها شامل آلبینیسم چشمی، آلبینیسم پوست و آلبینیسم مو است. این افراد به دلیل فقدان رنگدانهها، دچار مشکلات خاصی میشوند و نیازمند مراقبتهای ویژهای هستند.
وی همچنین به باورهای غلط گذشته نسبت به این بیماران اشاره کرد و گفت: در گذشته، افراد مبتلا به آلبینیسم به عنوان افرادی غیرعادی، وحشتناک و جادوگر شناخته میشدند و مورد آزار و اذیت قرار میگرفتند.
خانم طاهری با اشاره به آثار هنری و رسانهای که شخصیتهای آلبینویی را در نقشهای منفی معرفی کردهاند، تأکید کرد: امروزه جوامع بشری در پی دفاع از حقوق این بیماران هستند و تلاش میکنند تا با حمایتهای فرهنگی، اجتماعی و پزشکی، شرایط بهتری را برای آنان فراهم کنند.
وی در پایان افزود: شورای حقوق بشر سازمان ملل به عنوان مهمترین نهاد حمایت از حقوق بشر جهانی، باید دولتها را متعهد کند تا قوانین ویژه و حمایتهای خاصی برای بیماران آلبینیسم وضع و اجرا نمایند.
انتهای پیام/
نظر شما