
کرسی آزاداندیشی با موضوع «موانع و مشکلات فرزندآوری» در مدرسه علمیه حضرت زینب (س) آستانه برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزه های علمیه خواهران/مرکزی، کرسی آزاداندیشی با موضوع «موانع و مشکلات فرزندآوری» در مدرسه علمیه حضرت زینب (س) آستانه برگزار شد و حجتالاسلام والمسلمین مهدینژاد، امام جمعه شهرستان شازند در این جلسه، به بررسی دلایل کمرغبتی به فرزندآوری پرداخت.
حجتالاسلام مهدینژاد ضمن تأیید نقش مشکلات اقتصادی در کاهش تمایل به فرزندآوری، به مواردی همچون نگرانی از آینده شغلی، نبود مسکن مناسب، عدم آمادگی روحی و جسمی، ترویج فرهنگ غربی، تداخل فرزندآوری با اشتغال زنان و مسئولیتهای اجتماعی نیز اشاره کرد.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش اظهار داشت: در واکاوی علل کم رغبتی بسیاری از خانوادهها به فرزند آوری موضوع مشکلات اقتصادی و کم توانی زوج ها در تامین هزینهها زندگی صحبت زیادی شده است.اما همه مشکل این نیست و موانعی همچون نگرانی از آینده شغلی، نداشتن مسکن مناسب، عدم آمادگی روحی و جسمی، ترویج فرهنگسازی غلط غربی، تداخل فرزنداوری با اشتغال بانوان و مسئولیتهای اجتماعی و دیگر موارد نیز در این امر مؤثر است.
امام جمعه شازند تصریح کرد: وقتی با زوجهایی که ازدواج کردهاند هم صحبت می شوید بسیاری از آنها مشکلات اقتصادی را عامل اصلی کم رغبتی و میل به فرزندآوری عنوان میکنند و برخی نیز فرزندآوری را به سالهای بعدی زندگی مشترک حواله میدهند و معتقد هستند حالا چند سالی دو نفری زندگی کنیم و بعد فرزند میآوریم.
وی افزود: از سوی دیگر، شاهد بالا رفتن سن ازدواج در جامعه ایران شدهایم و هر روز این وضعیت حادتر میشود. اگر موضوع فرزندآوری را از جهت علمی و پزشکی بررسی کنیم سن باروری دوران طلایی به خصوص برای زنان دارد و هرچه سن تشکیل زندگی مشترک بالاتر می رود و به سن زوجین اضافهتر می شود درصد باردارشدن و قدرت باروری در مرد و زن با کاهش روبرو میشود.
حجت الاسلام مهدینژاد بیان داشت: این وضعیت را باید در کنار وجود بیش از ۸ میلیون زوج نابارو قرار دهیم که در کشور وجود دارند و باید برای فرزندآوری به روشهای غیرمعمول باروری متوسل شوند. هزینههای درمان ناباروی نیز قابل توجه است؛ البته دولت در این خصوص دست به کار شده و به طور میانگین ۸۰ درصد هزینه درمان ناباروری تحت پوشش بیمهای قرار گرفته است.
وی تأکید کرد: بسیاری از آیات قرآن، احادیث و روایات اسلامی بر اهمیت فرزندآوری تأکید داشتهاند که نشان می دهد از پایههای اصلی قدرتمندی، تولید ثروت و پیشرفت هر خانواده و جامعهای، جمعیت است.
امام جمعه شهرستان شازند بیان کرد: در این جهت قرآن کریم داشتن مال و فرزندان را نشانه امداد الهی و وسیله قدرتمندی و اقتدار میداند و میفرماید: ثُمَّ رَدَدْنا لَکُمُ الْکَرَّةَ عَلَیْهِمْ وَ أَمْدَدْناکُمْ بِأَمْوالٍ وَ بَنینَ وَ جَعَلْناکُمْ أَکْثَرَ نَفیراً؛ سپس غلبه و تسلط بر آنها را به شما بازمی گردانیم و شما را به وسیله اموال و فرزندانی یاری میکنیم و از حیث نفرات، بیشتر (از آنها) قرار میدهیم.
وی در پایان افزود: تشکیل خانواده و به دنبال آن فرزنددار شدن موضوع بسیار ارزشمند و مورد تاکید دین مبین اسلام بوده است و همگان بر این موضوع و تحقق آن برای هر دختر و پسر جوانی تأکید دارد، اما مسئولان و متولیان نیز وظیفه دارند شرایط ازدواج و فرزندآوری رابرای زوجین فراهم کرده و دغدغههای اقتصادی انها را به نحو مطلوب رفع کنند تا انشاالله هر روز شاهد افزایش آمار ازدواج و فرزندآوری باشیم و سرعت قطار پرشتاب سالمندی جامعه ایرانی را کند کنیم.
انتهای پیام/
نظر شما