رئیس گروه مادران و سلامت باروری دانشگاه علوم پزشکی استان البرز گفت: تزریق آمپولهای پیشگیری از بارداری عوارضی مانند رشد تومور مخفی سینه و خطر سرطان دهانه رحم را در پی دارد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، معصومه رجبی رئیس گروه سلامت مادران و باروری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی، در خصوص عوارض آمپول های تزریقی پیشگیری از بارداری در زنان، بیان کرد: این آمپولها ممکن است باعث عوارضی مختلفی مانند احتمال رشد تومور مخفی سینه و خطر سرطان دهانه رحم را افزایش دهد.
وی افزود: ممکن است باعث خونریزی نامنظم قاعدگی و احساس خستگی و افسردگی شود و یا افزایش وزن و چاقی، کاهش میل جنسی، اختلالات جدی قاعدگی حتی تا بیش از یکسال پس از قطع تزریق را در پیش داشته باشد.
رجبی ادامه داد: کاهش تراکم استخوان بخصوص در مهره ها و لگن در فاصله کوتاهی پس از شروع استفاده وجود دارد که در در سال ۲۰۰۴ و ۲۰۱۰ سازمان غذا و دارو آمریکا نگرانی خود را از بروز پوکی استخوان در مصرف کنندگان دپومدروکسی پروژسترون استات اعلام کرد و هشدار داد از این روش نباید بیش از دو سال استفاده کرد.
رئیس گروه سلامت مادران و باروری دانشگاه گفت: بروز شوک آنافیالکسی در عرض چند دقیقه پس از تزریق، تاخیر در حامله شدن تا چندین ماه بعد از قطع دارو از عوارض آن است که در این روش حتی بعد از قطع دارو نیز عدم تخمک گذاری طولانی می شود و دریک چهارم زنان حتی تا یک سال پس از قطع مصرف نیز، خونریزی قاعدگی منظم نمیشود.
انتهای پیام/
نظر شما